Iš vakaro galima užsimerkti baltųjų pupelių.
Galima,paruošti sočias salotelias su kepta duona,konservuotu agurku,pakepintu aliejuje svogūnu,sūriu jeigu turima šaldytuve.
Antra,jeigu turime{vakarykščių}ryžių košės,ir paprastos dešros{liaudyje vadinamosš šlapionkės}
Keptuvėje pakepiname svogūną,česnaką{aliejuje}
tuomet dešrytę supjaustome storesniais griežinėliais,pakepiname vieną pusę dešra pasiriečia tuomet uždedame po šaukštą ryžių,ant jų pabarstome tarkuoto sūrio,ir į orkaitę,kol sūris išsileidžia.
dar jeigu turite,kokių konservuotų agurku šalia ir pietai.
Skanaus
sveikos mamytes,ir as noriu pasisakyti prie gretitu ir pigiu patiekalu.nes ir mes siuo metu gyvenam susispaude,nes krize visus istiko:)
tagi dariau toki apkepa:
makaronai
varske
kiausiniai
pieno
truputis druskos ir cukraus
makaronus isverdi ir sumaisai su varske. kiausinius isplaki su druska ir cukrum,supili piena.makaronus dedi i bleta ir uzpili pieno ir kiausinio plakiniu,kept orkaiteje.pigu skanu ir mazai vargo
skanaus
tagi dariau toki apkepa:
makaronai
varske
kiausiniai
pieno
truputis druskos ir cukraus
makaronus isverdi ir sumaisai su varske. kiausinius isplaki su druska ir cukrum,supili piena.makaronus dedi i bleta ir uzpili pieno ir kiausinio plakiniu,kept orkaiteje.pigu skanu ir mazai vargo
skanaus
kai vakare išverdi grikių košę ir jos lieka,kitą dieną galima kepti grikinius blynelius.Tik pridėkit miltų,kiaušinio-ir pirmyn.Aš tai dar užpilu spirgučiais su grietine-skanu ir pigu.
Antras pakankamai pigus patiekalas-iš vištų nugarėlių-galima padaryti iškart du patiekalus-išvirti sultinuką su morkytėm ir makaronais,o iš nuimtos mėsytės galima paruošti :1) blynelius su vištiena ir soja 2) plovą 3) mėsytę tiesiog pakepinti su svogūnais,morkomis ir grietine ir paduoti su bulvėmis...
Antras pakankamai pigus patiekalas-iš vištų nugarėlių-galima padaryti iškart du patiekalus-išvirti sultinuką su morkytėm ir makaronais,o iš nuimtos mėsytės galima paruošti :1) blynelius su vištiena ir soja 2) plovą 3) mėsytę tiesiog pakepinti su svogūnais,morkomis ir grietine ir paduoti su bulvėmis...
QUOTE(vaidulek @ 2010 02 03, 21:29)
sveikos mamytes,ir as noriu pasisakyti prie gretitu ir pigiu patiekalu.nes ir mes siuo metu gyvenam susispaude,nes krize visus istiko:)
tagi dariau toki apkepa:
makaronai
varske
kiausiniai
pieno
truputis druskos ir cukraus
makaronus isverdi ir sumaisai su varske. kiausinius isplaki su druska ir cukrum,supili piena.makaronus dedi i bleta ir uzpili pieno ir kiausinio plakiniu,kept orkaiteje.pigu skanu ir mazai vargo
skanaus
tagi dariau toki apkepa:
makaronai
varske
kiausiniai
pieno
truputis druskos ir cukraus
makaronus isverdi ir sumaisai su varske. kiausinius isplaki su druska ir cukrum,supili piena.makaronus dedi i bleta ir uzpili pieno ir kiausinio plakiniu,kept orkaiteje.pigu skanu ir mazai vargo
skanaus
kiek laiko kepi ? kokioje temp ?; su kuo valgot
Uzmaciau maximoj akcija-vistienos farsas saldytas 3lt kazkiek centu, gal kuri pirkot? Geras?
Virtinukai, birbyzai ar ežiukai . Įvairiai vadinam. na kur miltai, biski druskytes, vanduo. Pasidarom tešlą, tada mažus gumuliukus braukiam per kitą pusę bulvines tarkos ir metam į puodą. tinka su visokiais padažiukais -- su spirgais, grybais ar ta pačia šlapianke
Sveikos, aš va studentė gyvenau visai neblogai, kol neįsigyjau šuns. Tai dabar tenka pačiai litus skaičiuot Šiandien gaminau tokį ale troškinuką, gavosi laaabai skaniai: Orkaitėje kepam plonai supjaustytas bulves, daržoves (aš perku šaldytas) ir faršą. Geriausia sudėt sluoksniais. Šiandien išsikepiau, tai jaučiu 2 dienas valgysiu beje kitą kartą ko gero ir be faršo bandysiu...
O šiaip aš kadangi makaronų didelė gerbėja, tai mano receptukas: išverdam makaronus (verdu pusantro pakelio, kad po to tiesiog pasikept liktų), pakepinam dešreles arba faršą (čia jau prabangiai) ir viską sumaišom. Aišku nepamirštam prieskonių ir šiek tiek pomidorų padažo. O kai jau valgyt, tai norimą porciją kepam keptuvėj, prieš pabaigą supilam išplaktą kiaušinį jau kai labai striuka su pinigais, tai galima ir be dešrelių ar faršo. Tas kiaušinis laaabai skonio prideda
O šiaip aš kadangi makaronų didelė gerbėja, tai mano receptukas: išverdam makaronus (verdu pusantro pakelio, kad po to tiesiog pasikept liktų), pakepinam dešreles arba faršą (čia jau prabangiai) ir viską sumaišom. Aišku nepamirštam prieskonių ir šiek tiek pomidorų padažo. O kai jau valgyt, tai norimą porciją kepam keptuvėj, prieš pabaigą supilam išplaktą kiaušinį jau kai labai striuka su pinigais, tai galima ir be dešrelių ar faršo. Tas kiaušinis laaabai skonio prideda
as tai makaronam darau toki padaziuka-keptuveje pakepti belekokios desrytes ir svoguna(viskas kepama aliejuje) kada jau iskepa dedam padazo sauksta ir laseli vandens,uzvirinam ir viskas
QUOTE(Violettta @ 2010 02 18, 16:02)
Uzmaciau maximoj akcija-vistienos farsas saldytas 3lt kazkiek centu, gal kuri pirkot? Geras?
as sendien pirkau kai kisenei penki litai buvo taivisai nieko.....padariau guliasa is farso ir susejio ir greitai
SKRYLIAI
Vanduo, 1 stiklinė.
Kiaušiniai, 2 vienetai.
Kvietiniai miltai, 7 šaukštai.
Druska pagal skonį.
Gaminimas:
Į išplaktus su vandeniu kiaušinius įberiama miltų, kad galima būtų užminkyti kietą tešlą. Gautą tešlą iškočiojame ir supjaustome mažais kvadratėliais, juos išverdame pasūdytame vandenyje.
Patiekiami su įvairiais padažais
Vanduo, 1 stiklinė.
Kiaušiniai, 2 vienetai.
Kvietiniai miltai, 7 šaukštai.
Druska pagal skonį.
Gaminimas:
Į išplaktus su vandeniu kiaušinius įberiama miltų, kad galima būtų užminkyti kietą tešlą. Gautą tešlą iškočiojame ir supjaustome mažais kvadratėliais, juos išverdame pasūdytame vandenyje.
Patiekiami su įvairiais padažais
QUOTE(VALDORFONE @ 2010 02 21, 14:36)
as sendien pirkau kai kisenei penki litai buvo taivisai nieko.....padariau guliasa is farso ir susejio ir greitai
O kaip jus darot guliasa is farso ?Ar cia tipo keptas farsas?
QUOTE(delfinarija @ 2010 02 21, 14:37)
O kaip jus darot guliasa is farso ?Ar cia tipo keptas farsas?
aha...apkepinu varsa dedu svoguno cesnako....galima darzoviu det...tada apibarstau milatais apkepinu pilu vandenuka galima piena ir viskas .....