Va vakar padariau pietus sau ir vyrui uz maziau nei 5lt
Bupirkau kiaulienos kulnines po 1.5lt/kg , raugintu kopustu maiseli 2lt/kg, namie turejau bulviu dar, kulnine pamarinavus kepiau orkaitej, troskinau kopustus ir isviriau bulviu. Tikrai labai skanu buvo
sveikos
nepykit jai buvo toks receptukas,bet as ir parasysiu savo tikrai pigu ir skanu recepteli tinkanti tiek pietums,tiek baliams
tai kaip as vadinu vistienos suktinukai,kazkas panasiai gaminama kaip balandeliai,tik vietoj kopusto as naudoju vistienos odeles,ju yra pirkti maximoj saldytos kg kaina 1.99lt,tai va ydarui perku optima linija saltyda vistienos farsa kg 3.99lt. o gaminu taip,pakepinu morkyte,svoguniuka,jai turiu keleta pievagrybiu ar kitokiu grybu galima,bet cia nera butina,ir viska pakepinus sumaisau su farsu 1:1,taip maziau reikia farso,pridedu ivairiu prieskoniu ir ka paruosta farsa vynioju y tas vistienos odeles(skureles),suvynioju kaip balandeli ir kepu ikaitintame aliejuje,kaip graziai apskrunda,dedu y puoda ir patroskinu,bet nera butina,kaip kam skaniau,tikrai gaunasi super patiekaliukas,ir nebrengus,as si patiekala gaminau kaip karsta patiekala per dukrytes krikstyanas,tai 14 asmenu,visiems po 2vnt gaminau ir kelis uzmeciau rezervui,tai isviso gavosi islaidu apie 10l,tai tikrai manau pigus patiekalas o kas paragauja visi praso recepto,aisku galima naudoti farso koki norite,bet as renkuosi pigesni,o gaunasi tikrai skanus patiekaliukas
tikiuosi aiskiai parasiau,nes pyniau pripyniau cia visko
jai ka sudomins ir bus neaisku,klauskite tikrai paaiskinsiu smulkiau
QUOTE(Rutukas111 @ 2010 08 04, 13:12)
sveikos
nepykit jai buvo toks receptukas,bet as ir parasysiu savo tikrai pigu ir skanu recepteli tinkanti tiek pietums,tiek baliams
tai kaip as vadinu vistienos suktinukai,kazkas panasiai gaminama kaip balandeliai,tik vietoj kopusto as naudoju vistienos odeles,ju yra pirkti maximoj saldytos kg kaina 1.99lt,tai va ydarui perku optima linija saltyda vistienos farsa kg 3.99lt. o gaminu taip,pakepinu morkyte,svoguniuka,jai turiu keleta pievagrybiu ar kitokiu grybu galima,bet cia nera butina,ir viska pakepinus sumaisau su farsu 1:1,taip maziau reikia farso,pridedu ivairiu prieskoniu ir ka paruosta farsa vynioju y tas vistienos odeles(skureles),suvynioju kaip balandeli ir kepu ikaitintame aliejuje,kaip graziai apskrunda,dedu y puoda ir patroskinu,bet nera butina,kaip kam skaniau,tikrai gaunasi super patiekaliukas,ir nebrengus,as si patiekala gaminau kaip karsta patiekala per dukrytes krikstyanas,tai 14 asmenu,visiems po 2vnt gaminau ir kelis uzmeciau rezervui,tai isviso gavosi islaidu apie 10l,tai tikrai manau pigus patiekalas o kas paragauja visi praso recepto,aisku galima naudoti farso koki norite,bet as renkuosi pigesni,o gaunasi tikrai skanus patiekaliukas
tikiuosi aiskiai parasiau,nes pyniau pripyniau cia visko
jai ka sudomins ir bus neaisku,klauskite tikrai paaiskinsiu smulkiau 
Šitokius ir mes jau seniai atradę, tik niekada neperku pigaus faršo (vieną sykį nusipirkau tai taip ir norėjos nunešt atgal į maximą ir tėkšt kam nors į snukį), bet faršą maišom ne tik su morkos ir svogūnais, o ir su ryžiais, taip mėsos dar mažiau reikia
nezinau ar buvo rasyta , bet cestos parduotuveje pamaciau perkant vistu krutinkaulius. 1 kg kaina 1.49 Lt, nusiperku uz 2 litus, o isvirtos mesytes ant ju buna apie 500 gr
skanu siaip valgyt, ar i kokia tesla isukt, aridara zemaiciams padaryt
o kur dar labai gero sultinio porai dienu sriubai
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 13:16)
Šitokius ir mes jau seniai atradę, tik niekada neperku pigaus faršo (vieną sykį nusipirkau tai taip ir norėjos nunešt atgal į maximą ir tėkšt kam nors į snukį), bet faršą maišom ne tik su morkos ir svogūnais, o ir su ryžiais, taip mėsos dar mažiau reikia
O šiaip skanus iš ties tokie suktinukai 
ryziai irgi geras budas pataupyti mesyte
Sveikos
O as i tas vistu odeles vynioju per burokine tarka sutarkuotas bulves maisytas su kiausiniu,druska ir prieskoniais.Kas megsta,galima ipjaustyt svoguno ar morkos itarkuot.Kepu orkaitej.Mes juos vedariukais vadinam.
O as i tas vistu odeles vynioju per burokine tarka sutarkuotas bulves maisytas su kiausiniu,druska ir prieskoniais.Kas megsta,galima ipjaustyt svoguno ar morkos itarkuot.Kepu orkaitej.Mes juos vedariukais vadinam.
[quote=šarūnė,2010 08 04, 23:27]
Sveikos
O as i tas vistu odeles vynioju per burokine tarka sutarkuotas bulves maisytas su kiausiniu,druska ir prieskoniais.Kas megsta,galima ipjaustyt svoguno ar morkos itarkuot.Kepu orkaitej.Mes juos vedariukais vadinam.
[/quotci
cia tai super ideja,butinai reiks isbandyti savaitgali
vis naujau ir idomiau
aciu sarune uz puiku recepteli
Sveikos
O as i tas vistu odeles vynioju per burokine tarka sutarkuotas bulves maisytas su kiausiniu,druska ir prieskoniais.Kas megsta,galima ipjaustyt svoguno ar morkos itarkuot.Kepu orkaitej.Mes juos vedariukais vadinam.
[/quotci
cia tai super ideja,butinai reiks isbandyti savaitgali
Aš vakar maximoj užmačiau lašišų rinkinukus sriubai ir žuvienei. Apie 2.5Lt, nebrangu. Tik nesugalvoju ką būtų galima su tokiais rinkiniais padaryti
QUOTE(Top_Secret @ 2010 08 05, 09:13)
Aš vakar maximoj užmačiau lašišų rinkinukus sriubai ir žuvienei. Apie 2.5Lt, nebrangu. Tik nesugalvoju ką būtų galima su tokiais rinkiniais padaryti 
Žuvienę išvirt
Dar kitoj temoj seniau gyriausi apie pigius kotletus, bet dar čia pakopinsiu, gal kam pravers:
"Vakar gaminau kotletukus kuriuos drąsiai galiu vadinti pigučiais lotuliukas.gif Taupančioms jie kaip tik thumbup.gif Turėjau faršo apie 500 g ir norėjau daryti šnicelius, bet atsidarius spintelę neradau džiuvėsėlių, nusipirkti pamiršau doh.gif bet akis užkliuvo už seniai pirktų avižinių dribsnių smile.gif Nutariau rizikuoti ir dvi geras saujas užpyliau verdančiu vandeniu, palikau mirkti, o per ta laiką svieste apkepinau pusė didelio svogūno ir vidutinę morką. Keptos masės gavosi keturi kaupini šaukštai, kai daržovės suminkštėjo sudėjau į faršą, ten pat suverčiau ir dribsnius (išmirkusios masės buvo šiek tiek daugiau kaip pusė faršo masės), tada šaukštas majonezo, prieskoniai ir gerai išminkiau, pasvėriau ir apsidžiaugiau lotuliukas.gif masės yra 900 su trupučiu g. sutaupiau keletą litukų biggrin.gif Kotletus dariau tokios formos kaip šnicelis ir voliojau mišinyje: miltai, manai ir džiuvėsėlei (jų tik šaukštelis, daugiau neturėjau), gavosi thumbup.gif kepant kotletai pasipūtė, o skonis tikrai geras, dribsnių nesijaučia, mėsa tokia minkšta-puri, tikrai patiko"
Dar i faršą dedu kopūstų.
Liuks šitie lašišų rinkinukai. Žuvienė skani labai. Dar man skani žuvienė iš konservuotos skumbrės aliejuje. Morkų pridedi, svogūnų, žalumos kokios, bulvę ar dar ką ir konservą suversti. Labai skanu su grietine, ir tas konservas iki 2 lt. kainuoja, o sriubos piltas puodas išeina 
AkvileZ, reiks būtinai pabandyti tamstos kotletukus. Man iš avižinių dribsnių labai skanūs kotletukai, be mėsos jokios. Dribsnius reikia užmerkti nakčiai ar piene, ar vandenį, kad vos apsemtų. O rytojaus dieną įmušt kiaušą ar du, priklausomai nuo kiekio, įpjaustyti smulkiai svogūną, prieskonių pridėti, miltų pridėti, kad masė būtų tiršta, ir kepti. o svarbiausia padažiuką prie jų pasidaryti, nes vieni be jo ne taip skanu. Tai reikia prisitarkuoti pilta keptuvę morkų, įpjaustyti svogūną ir troškinti kol suminkštėja viskas. Tada dėti grietinės jau taip negailint
ir įberti gerą didelį žiupsnį džiovinto baziliko (man kuo daugiau tuo skaniau). ir tą padažiuką užpilti ant kotletukų iškeptų. Baisiai skanu su salotom kokiom nors.
Kadangi dabar jau priderėjo paprikų nemažai šiltamy, tai aš darau jas įdarytas, o įdarau, kad nereiktų mėsos daug (visgi taupom), tai imu mėsytės maltos, imu ryžių apvirtų, daug morkų, svogūno ir apvirto smulkinto kopūsto. Labai gero skonio duoda. Prikemšam ir troškinam.
Dar iš tokių pigesnių pietų variantų - kopūstų kotletai. Nieko ypatingo juos ruošti, reikia kopūstą išvirti, susmulkinti, pridėti kepintų morkų, svogūno, miltų, kiaušinio, prieskonių, pasidarytų tokią tirštesnę masę ir kepti. Skanu su paprastu padažiuku įdėjus pomidorų padažo. Ir bulbių koše
Gal dar ką atsiminsiu - parašysiu
AkvileZ, reiks būtinai pabandyti tamstos kotletukus. Man iš avižinių dribsnių labai skanūs kotletukai, be mėsos jokios. Dribsnius reikia užmerkti nakčiai ar piene, ar vandenį, kad vos apsemtų. O rytojaus dieną įmušt kiaušą ar du, priklausomai nuo kiekio, įpjaustyti smulkiai svogūną, prieskonių pridėti, miltų pridėti, kad masė būtų tiršta, ir kepti. o svarbiausia padažiuką prie jų pasidaryti, nes vieni be jo ne taip skanu. Tai reikia prisitarkuoti pilta keptuvę morkų, įpjaustyti svogūną ir troškinti kol suminkštėja viskas. Tada dėti grietinės jau taip negailint
Kadangi dabar jau priderėjo paprikų nemažai šiltamy, tai aš darau jas įdarytas, o įdarau, kad nereiktų mėsos daug (visgi taupom), tai imu mėsytės maltos, imu ryžių apvirtų, daug morkų, svogūno ir apvirto smulkinto kopūsto. Labai gero skonio duoda. Prikemšam ir troškinam.
Dar iš tokių pigesnių pietų variantų - kopūstų kotletai. Nieko ypatingo juos ruošti, reikia kopūstą išvirti, susmulkinti, pridėti kepintų morkų, svogūno, miltų, kiaušinio, prieskonių, pasidarytų tokią tirštesnę masę ir kepti. Skanu su paprastu padažiuku įdėjus pomidorų padažo. Ir bulbių koše
Gal dar ką atsiminsiu - parašysiu
QUOTE(simike @ 2010 08 05, 10:53)
Liuks šitie lašišų rinkinukai. Žuvienė skani labai.
Reiks bandyt pasiieškot kokių receptukų internete, nes viskas ką aš moku su žuvim daryt, tai ją iškepti
Vaje, taigi nereikia jokio recepto
Prisipjaustai ar prisitarkuoji morkų, bulvių prisipjaustai, svogūno, krapų kokių, ir viską sudėjus su žuvies tais kauliukais verdi, pasiskanini pipirais, druska, lauro lapais, grietinės dar porą šaukštų į pabaigą ir vsio
Aš dar kartais kokį pomidorą įpjaustau, citrinos įspaudžiu.








