Liuks šitie lašišų rinkinukai. Žuvienė skani labai. Dar man skani žuvienė iš konservuotos skumbrės aliejuje. Morkų pridedi, svogūnų, žalumos kokios, bulvę ar dar ką ir konservą suversti. Labai skanu su grietine, ir tas konservas iki 2 lt. kainuoja, o sriubos piltas puodas išeina

AkvileZ, reiks būtinai pabandyti tamstos kotletukus. Man iš avižinių dribsnių labai skanūs kotletukai, be mėsos jokios. Dribsnius reikia užmerkti nakčiai ar piene, ar vandenį, kad vos apsemtų. O rytojaus dieną įmušt kiaušą ar du, priklausomai nuo kiekio, įpjaustyti smulkiai svogūną, prieskonių pridėti, miltų pridėti, kad masė būtų tiršta, ir kepti. o svarbiausia padažiuką prie jų pasidaryti, nes vieni be jo ne taip skanu. Tai reikia prisitarkuoti pilta keptuvę morkų, įpjaustyti svogūną ir troškinti kol suminkštėja viskas. Tada dėti grietinės jau taip negailint

ir įberti gerą didelį žiupsnį džiovinto baziliko (man kuo daugiau tuo skaniau). ir tą padažiuką užpilti ant kotletukų iškeptų. Baisiai skanu su salotom kokiom nors.
Kadangi dabar jau priderėjo paprikų nemažai šiltamy, tai aš darau jas įdarytas, o įdarau, kad nereiktų mėsos daug (visgi taupom), tai imu mėsytės maltos, imu ryžių apvirtų, daug morkų, svogūno ir apvirto smulkinto kopūsto. Labai gero skonio duoda. Prikemšam ir troškinam.
Dar iš tokių pigesnių pietų variantų - kopūstų kotletai. Nieko ypatingo juos ruošti, reikia kopūstą išvirti, susmulkinti, pridėti kepintų morkų, svogūno, miltų, kiaušinio, prieskonių, pasidarytų tokią tirštesnę masę ir kepti. Skanu su paprastu padažiuku įdėjus pomidorų padažo. Ir bulbių koše
Gal dar ką atsiminsiu - parašysiu