Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas diabetikui

hi.gif
Kitą savaitgalį mano tėvelio gimtadienis birthday.gif Jis serga diabetu (cukralige). O kaip gi gimtadienis be torto... ax.gif
Šiandien galvojau galvojau ir sugalvojau vieną dalyką biggrin.gif Gal kartais kur nors būna pirkti arba gamina pagal specialų užsakymą tortus diabetikams? 4u.gif O gal kas nors žino kokį naminį tokio torto receptą? 4u.gif O gal tokių net nebūna? verysad.gif Gal tai tik mano išsigalvojimas? verysad.gif
O taip norisi padaryti skanią staigmeną... ax.gif
Gal kas turit idėjų?? ax.gif blush2.gif Būčiau labai dėkinga aciuks.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adlim'a: 18 rugpjūčio 2006 - 12:23
vienoj kepiniių knygoj radau visą skyrelį diabetikams. Pagrindiniai patarimai: cukrų pakeisti fruktoze ir saldikliu. Geriausia naudoti saldinantį mišinį iš 1 dalies fruktozės ir 3 dalių saldiklio. Bei pusę baltų miltų pakeisti rupiais miltais. Tokiu atveju naudoti truputį daugiau skysčio (papildomai 2 šaukštus). Į kepinius negalima pilti alkoholio.

Biskvitinės tešlos receptas

5 kiaušiniai
110g fruktozės arba diabetikams skirto cukraus
145g rupių kvietinių miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
1/2 citrinos trinta žievelė

26cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. torto formos kraštų riebalais tepti nereikia. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir padėti šaltai.
Karšto vandens vonelėje trynius su fruktoze arba diabetikams skirtu cukrumi ir 2 šaukštais šalto vandens plakti, kol susidarys tiršta masė. Vanduo, į kurį įstatytas indas su trynių mase neturi užvirti. po 5 min kremą išimti iš vandens ir dar plakti 5min.
Kvietinius rupius miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir citrinos žieve. Baltymus išplakti iki standžių putų. Pusę baltymų masės kartu su miltų mišiniu dėtį į trynių masę. paskui atsargiai įmaišyti likusius baltymus. Tešlą pilti į torto formą, jos paviršių išlyginti, dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 30-35min. Biskvitas iškepęs atšoks nuo formos kraštų. jį plačiu peiliu iškelti ir nulupti popierių. Biskvitą ataušinti ant grotelių. Jį uždengti aliuminio folija ir kitą dieną naudoti kaip numatyta.
Atsakyti
Pertepimą gali daryti jogurtinį, ar pertepti džemu skirtu diabetikams. Gal ką nors sugalvosi.
Dar yra varškės tortas su avietėmis ir jogurto tortas su uogomis, jų kepti nereikia. Jei bus įdomu galiu suvesti smile.gif
Atsakyti
aciuks.gif clap.gif clap_1.gif Super!! Tai jau darysiu!! birthday.gif biggrin.gif Iš tikrųjų būtų labai įdomu ir jogurtinio ir varškinio tortų receptukus sužinot blush2.gif O ypač skaniai skamba "jogurtinis su uogomis" first.gif happy.gif Jei nesunku blush2.gif labai norėčiau ir tų dviejų receptukų blush2.gif
Atsakyti
Jogurtinis tortas su uogomis

150g džiūvėsėlių
75g margarino
3 šaukštai birios fruktozės
10 šaukštelių baltos želatinos
500g jogurto (1,5proc riebumo)
Trinta citrinos žievelė ir sultys
3 baltymai
100ml grietinėlės
Po 150g braškių, aviečių ir serbentų
Pakelis raudono užpilo tortui
Margarino formai tepti

Torto pagrindui džiūvėsėlius susmulkinti ir suminkyti su margarinu bei šaukštu fruktozės. Masę paskirstyti ant riebalais ištepto torto formos dugno, gerai prispausti ir pastatyti šaltai. Įdarui želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nusunkti ir ištirpinti. Jogurtą sumaišyti su šaukštu fruktozės, citrinos žievele ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišyti želatiną. Jogurto masę pastatyti šaltai ir laikyti, kol ims stingti.
Baltymus ir grietinėlę atskiruose induose išplakti iki standžios konsistencijos ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę. Kremą dėti ant torto pagrindo, paviršių išlyginti. Tortą apie 3h laikyti šaldytuve.
Uogas perrinkti, nuplauti. Sudėti ant torto. Paruošti užpilą tortui su 1/4l vandens (ar sulčių) bei likusia fruktoze ir pilti ant uogų. Palaikyti kol užpilas sustings. Tortą patiekti šaltą.

Papildyta:
Varškės tortas su avietėmis

Pagrindui:
150g džiūvėsių
100g pusiau riebaus margarino

Įdarui:
Pakelis avietinės želė diabetikams
300g neriebios varškės
30ml citrinos sulčių
5ml skysto šaldiklio diabetikams
500g plaktos grietinėlės diabetikams (purškiamos)
6 šaukšteliai želatinos
50g aviečių
10g kapotų pistacijų riešutų

Džiūvėsius susmulkinti ir suminkyti su margarinu. Masę tepti ant 24cm skersmens torto formos dugno ir gerai prispausti. Paruošti želė (pilti ¼ l vandens). Varškę sumaišyti su citrinų sultimis ir saldikliu, paskui pilti želė ir atsargiai įmaišyti grietinėlę. Želatiną paruošti ir taip pat pilti į masę. Masę tepti ant torto pagrindo ir pastatyti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Puošti avietėmis ir pistacijų riešutais.


P.S. Neįsivaizduoju ar pas mus parduotuvėse yra kai kurių ingredientų g.gif Pati nesu dariusi nė vieno šių receptų. Bet paprastas biskvitas keptas pagal šitos knygos receptus gavosi labai gerai. Tai jei ką darysi, tikiuosi kad gausis 4u.gif Parašyk kaip seksis 4u.gif
Atsakyti
Labai ačiū, buzhiukas wink.gif aciuks.gif Dabar tereikia nuspręsti, kurį daryti ir ... į darbą biggrin.gif
Atsakyti