Gavau lauktuvių bruknių uogienės pora litrų,tai viriau bruknių uogienę su kriaušėmis.
Bruknes paruošus užpyliau cukrumi ir viriau ant mažos ugnies 10 min.
Tuomet per sietelį nupyliau susidariusias sultis ir į jas subėriau kūbeliais supjaustytas kriaušes.
Viriau,kol kriaušės suminkštejo ir pradejo blizgeti{bet tai virti nera daug laiko}.
Sudėjau prieskonius,dalį bruknių{aš čia dariau nuo savęs,recepte reikia dėti visas bruknes}
Užviriau,ir karštą uogienę supyliau į stiklainius.
Prieskoniai: pora gvaizdikėlių.pora gabalėlių cinamono žievės.
Iš,likusių bruknių padariau nedidelius rutuliukus įbėriau smulkintų riešutų,suformavau,apibarsčiau cukraus pudra,ir džiovinu orkaitėje.
Bus žiemą vietoj saldainių.
ar reikia kriauses lupti?