QUOTE(lututė @ 2009 09 11, 10:42)
Iš tikro bruknė tai uoga,kuri pati turi konservantų.Kai buvo maža mano mergiotė,dėl vitaminų buvau bruknes pasidarius taip :
į iškaitintus stiklainius sudėjau nuplautas ir išdžiovintas bruknes.Užpyliau šulinio vandeniu.Padėjau į šaldytuvą,nes rūsys pas mane šiltas.Laikėsi panašiai iki vasario-kovo.Gal būtų laikęsi ir ilgiau,bet neliko
Mes irgi analogiškai darėme ir laikėme šaldytuve iki pavasario, tik šulinio vandens neturėjome, tad užpildavome filtruotu vandeniu iš čiaupo (atrodo, kad šaltu, bet virintu, neatsimenu jau). Uogos buvo visą laiką kaip ką tik iš miško. Iš jų paskui kisielius virėme, pyragus ir kai kuriuos mėsos patiekalus gaminome. Kiti šias uogas tiesiog užšaldo šaldymo kameroje.
Šiek tiek žemiau temelėje ,,spanguolės" yra gerų patarimų, kuriuos galima laisvai pritaikyti bruknėms.