3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių
Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
Adžika
2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
Visą šitą permalti per mėsmalę ir virti 1val. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę permaišyti ir į stiklainius.
Gal kas turite kokių įdomių receptukų ar idėjų?

