Saldžiarūgštis padažas prie baltos mėsos
3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių
Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
Adžika
2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
Visą šitą permalti per mėsmalę ir virti 1val. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę permaišyti ir į stiklainius.
Gal kas turite kokių įdomių receptukų ar idėjų? Pasidalinkite
priedas prie zuvies ir mesos
1 kg papriku /geltonu ir raudonu/
o,5 kg cesnaku
1 kg pomidoru
ryselis jaunu krapu ir petrazoliu
is papriku pasalinti pertvareles ir seklas,cesnakus nulupti.viska sumalti mesmale ir ideti druskos pagal skoni.laikyti saldytuve. skanaus.
1 kg papriku /geltonu ir raudonu/
o,5 kg cesnaku
1 kg pomidoru
ryselis jaunu krapu ir petrazoliu
is papriku pasalinti pertvareles ir seklas,cesnakus nulupti.viska sumalti mesmale ir ideti druskos pagal skoni.laikyti saldytuve. skanaus.
QUOTE(starbee @ 2006 08 18, 17:32)
Saldžiarūgštis padažas prie baltos mėsos
3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių
Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
Adžika
2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
Visą šitą permalti per mėsmalę ir virti 1val. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę permaišyti ir į stiklainius.
Gal kas turite kokių įdomių receptukų ar idėjų? Pasidalinkite
3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių
Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
Adžika
2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
Visą šitą permalti per mėsmalę ir virti 1val. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę permaišyti ir į stiklainius.
Gal kas turite kokių įdomių receptukų ar idėjų? Pasidalinkite
O shiuos padazus kaip ir Rozitos reikia laikyti saldytuve
Noredama suzinoti kas yra kinzos paguglinau ..ir ismete stai ka nu bet tikriausiai jus minejote kitokias kinzas kas jos tokios ? ,,,
QUOTE(Rozarka @ 2006 08 19, 20:12)
priedas prie zuvies ir mesos
1 kg papriku /geltonu ir raudonu/
o,5 kg cesnaku
1 kg pomidoru
ryselis jaunu krapu ir petrazoliu
is papriku pasalinti pertvareles ir seklas,cesnakus nulupti.viska sumalti mesmale ir ideti druskos pagal skoni.laikyti saldytuve. skanaus.
1 kg papriku /geltonu ir raudonu/
o,5 kg cesnaku
1 kg pomidoru
ryselis jaunu krapu ir petrazoliu
is papriku pasalinti pertvareles ir seklas,cesnakus nulupti.viska sumalti mesmale ir ideti druskos pagal skoni.laikyti saldytuve. skanaus.
ačiū Rozarka, labai skaniai skamba, išbandysiu
Papildyta:
QUOTE(*Jolanta* @ 2006 08 19, 22:21)
O shiuos padazus kaip ir Rozitos reikia laikyti saldytuve
Noredama suzinoti kas yra kinzos paguglinau ..ir ismete stai ka nu bet tikriausiai jus minejote kitokias kinzas kas jos tokios ? ,,,
Noredama suzinoti kas yra kinzos paguglinau ..ir ismete stai ka nu bet tikriausiai jus minejote kitokias kinzas kas jos tokios ? ,,,
padažus gali laikyti ir ne šaldytuve, bet stiklainius reikia iškaitinti ir sandariai uždaryti, nesvarbu kokiais dangteliais.
gerai čia tau išmetė šiaip "kinza" tai tokia prieskoninė žolė, plačiai vartojama gruziškuose, armėniškuose patiekaluose, pas mus yra turgeliuose pirkti, gali paklaust pardavėjų, jos šiek tiek išvaizda panašios į petražoles. Yra ir lietuviškas pavadinimas kinzos, tik aš nežinau
QUOTE(*Jolanta* @ 2006 08 19, 22:21)
tikriausiai jus minejote kitokias kinzas kas jos tokios ? ,,,
atsakau į tavo klausimą kas yra "kinza"
Maisto pramonėje kalendra aromatizuojama duona, sausainiai, dešros, žuvies ir daržovių konservai. Kulinarijoje naudojami ir lapai (vadinami kinza), ir sėklos. Kaukazo tautų virtuvės be šio prieskonio neįmanoma įsivaizduoti. Kinza dedama į daržovių, mėsos, vištienos patiekalus, taip pat į pieniškas bei rūgpienio sriubas, garsiuosius rytietiškus sūdinius bei marinatus. Uzbekai naudoja sėklas, o armėnai ir azerbaidžianiečiai - žalumą. Kalendros dedama į abchazišką pagardą adžiką ir gruziniškus padažus - sacibeli, tkemali ir pan.
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų pagardas
[I]Tinka prie mėsos patiekalų
2 raudonų saldžiųjų paprikų
2-3 pomidorų
3 svogūnų
0,5 stiklinės vyno arba obuolių acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio sausų garstyčių
1/4 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
žiupsnelio maltų gvazdikėlių
Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Pomidorus kryžmai įpjauti, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti didelėmis skiltelėmis. Paprikas, pomidorus ir svogūnus sudėti į puodą, įpilti acto ir neuždengus troškinti ant silpnos ugnies, kol beveik visai išgaruos skystis. Įberti cukraus, prieskonių ir ant stiprios ugnies maišant virti dar 10 min., kol ištirps cukrus. Karštą pagardą sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
Papildyta:
Aštrus česnakinis pagardas
[/I]Tinka prie mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų
1 kg raudonų kietų pomidorų
1 kg saldžiųjų paprikų
500 g česnakų
druskos
Nupjauti pomidorų vaiskočius, iš paprikų išimti sėklas, česnakus nulupti. Viską nuplauti, nuvarvinti ir sumalti. Masę gerai išmaišyti, pasūdyti, sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje.
[I]Tinka prie mėsos patiekalų
2 raudonų saldžiųjų paprikų
2-3 pomidorų
3 svogūnų
0,5 stiklinės vyno arba obuolių acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio sausų garstyčių
1/4 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
žiupsnelio maltų gvazdikėlių
Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Pomidorus kryžmai įpjauti, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti didelėmis skiltelėmis. Paprikas, pomidorus ir svogūnus sudėti į puodą, įpilti acto ir neuždengus troškinti ant silpnos ugnies, kol beveik visai išgaruos skystis. Įberti cukraus, prieskonių ir ant stiprios ugnies maišant virti dar 10 min., kol ištirps cukrus. Karštą pagardą sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
Papildyta:
Aštrus česnakinis pagardas
[/I]Tinka prie mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų
1 kg raudonų kietų pomidorų
1 kg saldžiųjų paprikų
500 g česnakų
druskos
Nupjauti pomidorų vaiskočius, iš paprikų išimti sėklas, česnakus nulupti. Viską nuplauti, nuvarvinti ir sumalti. Masę gerai išmaišyti, pasūdyti, sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje.
Naminis pomidoru padazas
2kg. pomidoru,
2 svogunai,
2 lauru lapai,
2 sauksteliai druskos,
saukstelis rozmarinu,
raudona saldzioji paprika, 5 gvaizdikeliai,
saukstelis juodu pipiru,
saukstelis malto imbirero,
ziupsnelis cinamono,
puse saukstelio aitriuju papriku, puse stiklines raudonojo vyno acto,
150g. rudojo cukraus.
.Pomidorus nuplauti,svogunus supjaustyti kubeliais.
Darzoves ir lauru lapus sudeti i puoda ,iberti druskos,rozmarinu ir virti ant silpnos ugnies apie 20min.
Lauru lapus,rozmarinus isgriebti,o darzoves pertrinti per sieteli.
Paprika supjaustyti kubeliais.
Grustus gvaizdikelius ir kitus prieskonius subertii darzoviu tyre ir virti apie 40min.
Supilti vyno acta,suberti cukru,sudeti paprikas ir virti dar 20min..
Sudeti i stiklainius ir uzsukti.
2kg. pomidoru,
2 svogunai,
2 lauru lapai,
2 sauksteliai druskos,
saukstelis rozmarinu,
raudona saldzioji paprika, 5 gvaizdikeliai,
saukstelis juodu pipiru,
saukstelis malto imbirero,
ziupsnelis cinamono,
puse saukstelio aitriuju papriku, puse stiklines raudonojo vyno acto,
150g. rudojo cukraus.
.Pomidorus nuplauti,svogunus supjaustyti kubeliais.
Darzoves ir lauru lapus sudeti i puoda ,iberti druskos,rozmarinu ir virti ant silpnos ugnies apie 20min.
Lauru lapus,rozmarinus isgriebti,o darzoves pertrinti per sieteli.
Paprika supjaustyti kubeliais.
Grustus gvaizdikelius ir kitus prieskonius subertii darzoviu tyre ir virti apie 40min.
Supilti vyno acta,suberti cukru,sudeti paprikas ir virti dar 20min..
Sudeti i stiklainius ir uzsukti.
Pomidorų padažas su paprikų kūbeliais.
0,5 kg.pomiidorų,
200g raudonų paprikų,200g.žalių paprikų,
200g. svogūnų,
šaukštas garstyčių grūdelių,
70ml. obuoliu acto,
150ml.vandens,
šaukštas cukraus,
šaukštasdruskos,
Pamidorus blanširuokite virintu vandeniu,nulupkite ,sutrinkite.
Paprikas supjaustykite kūbeliais.
Svogūnus susmulkinkiteir sudėkite į pomidorų tyrę.
Supilkite actą,vandenį,suberkite garstyčiasir pavirkite4min.
Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10min.uzdenkite.
suberkite cukrų,druską ir pavirkite 15min.
Sandariai uždarykite.
Aš,nuo savęs{nemėgstu gabaliukų,todėl masę sutryniau elektrine trintuve]
0,5 kg.pomiidorų,
200g raudonų paprikų,200g.žalių paprikų,
200g. svogūnų,
šaukštas garstyčių grūdelių,
70ml. obuoliu acto,
150ml.vandens,
šaukštas cukraus,
šaukštasdruskos,
Pamidorus blanširuokite virintu vandeniu,nulupkite ,sutrinkite.
Paprikas supjaustykite kūbeliais.
Svogūnus susmulkinkiteir sudėkite į pomidorų tyrę.
Supilkite actą,vandenį,suberkite garstyčiasir pavirkite4min.
Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10min.uzdenkite.
suberkite cukrų,druską ir pavirkite 15min.
Sandariai uždarykite.
Aš,nuo savęs{nemėgstu gabaliukų,todėl masę sutryniau elektrine trintuve]
Saldžiarūgštis padažas
5kg pomidorų
3-4paprikos
1kg svogūnų
1galvutė česnako
100gr razinų
100gr dž.abrikosų
1nubrauktas šaukštelis čili pipirų(raudoni milteliai)
0,5kg cukraus
2-3šaukštai druskos
1stiklinė acto
2-3šaukštai krakmolo
sudėjus visus produktus supjaustytus(išskyrus actą ir krakmolą) virti apie 1valandą,tada supilti actą ir vandenyje ištirpintą krakmolą(nedideliam kiekį) dar kartą užvirti ir dėti į stiklainius Skanaus
Labai tinka prie vištienos
5kg pomidorų
3-4paprikos
1kg svogūnų
1galvutė česnako
100gr razinų
100gr dž.abrikosų
1nubrauktas šaukštelis čili pipirų(raudoni milteliai)
0,5kg cukraus
2-3šaukštai druskos
1stiklinė acto
2-3šaukštai krakmolo
sudėjus visus produktus supjaustytus(išskyrus actą ir krakmolą) virti apie 1valandą,tada supilti actą ir vandenyje ištirpintą krakmolą(nedideliam kiekį) dar kartą užvirti ir dėti į stiklainius Skanaus
Labai tinka prie vištienos
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
QUOTE(starbee @ 2006 08 18, 17:32)
Saldžiarūgštis padažas prie baltos mėsos
3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių
Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių
Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
šitas receptas labai skaniai skamba, ypač dėl kinzos
reikės bandyt, kažką panašaus mama vaikystėje virdavo
Šiandiena dariau tkemalio padžą.
Aišku neturėjau laukinių slyvų{naudojau geltonas slyvukes]
Neturėjau kindzos{dėjau imbiero šaknies,tarkavau}
Visus kitus priedus dėjau pagal save{dėjau krapų,petražolių,česnakų,aitriosios paprikos,druska cukrus.
Antra,dariau padažiuką vietoj slyvukių dėjau obuolius,paprikas,aitriają papriką,česnaką,imbierą,tuos pačius žalumynus,druską,cukrų.
Gavosi visai neblogai.
Aišku neturėjau laukinių slyvų{naudojau geltonas slyvukes]
Neturėjau kindzos{dėjau imbiero šaknies,tarkavau}
Visus kitus priedus dėjau pagal save{dėjau krapų,petražolių,česnakų,aitriosios paprikos,druska cukrus.
Antra,dariau padažiuką vietoj slyvukių dėjau obuolius,paprikas,aitriają papriką,česnaką,imbierą,tuos pačius žalumynus,druską,cukrų.
Gavosi visai neblogai.