Įkraunama...
Įkraunama...

kas geriau?

sveiki.iki kokio amziaus vaikui susformuoja imunitetas.ar daznos ligos darzelyje nepakenkia sveikatai ateit y?ar karta panaudojus ribomunyl, nesuzalosim vaiko imuniteto ir neprireiks naudot istisai?taip pat ir po skiepo act.hib vakc.? kuris geriau-ar ribomunyl ,ar hemophylikus influenza, 2 metu vaikui??nuo kada pradeti ruostis ziemai,jei neseniai pradejom eiti i darzeli.labai labai dekinga.
Atsakyti
Imunitetas formuojasi ir palaikomas visą gyvenimą. O didžiausią įtaką jam daro subalansuota mityba, švari aplinka, stresų nebuvimas, saikinga sfizinis krūvis ir t.t. Specifinė apsuaga nuo kai kurių ligų yra pasiekiama skiepų pagalba. Todėl profilaktiniai skiepai vaikui yra būtini, kuo Jūs atliksite jų daugiau, tai nuo tokių sukėlėjų vaiką ir apsaugosite. Kai kuriuos skiepus reikia kartoti kasmet, nes imunitetas susiformuoja neilgalaikis (pvz. gripo).
O geriamosios vakcinos , tokios kaip Ribumunyl irgi priklauso prie pastarųjų , tačiau pavartojus jas imunitetas nėra toks stiprus, kaip atlikus skiepą į raumenis.
O darželyje vaikai dažniausia serga ne todėl, kad jų blogas imunitetas, bet dėl nuolatinių kontaktų su sergančiais vaikais įvairiomis virusinėmis infekcijomis, nuo kurių skiepų nėra.

O haemophilus infl. yra pats pagrindinis vaikų ligų sukėlėjas, todėl nuo jo skiepyti būtina ir jo poveikio lyginti su Ribomunyl negalima.
Atsakyti