Įkraunama...
Įkraunama...

Tikėjimas Kalėdų Seneliu

Aš tai pati dar tikiu Kalėdų seniu biggrin.gif O vaikams aiškinu taip: yra Laplandijoj Kalėdų senelio kaimas, kur senelis dirba. Ten yra paštas, kur visi vaikai atsiunčia savo laiškelius ir yra rašomi atsakymai. Nu juk iš tikrųjų taip yra. O senių tiek daug todėl, kad tas vienas juk nespėtų visų aplankyti, tai savanoriai padeda. Tėveliai irgi padeda Kalėdų seniui, kartais jį pavaduoja nupirkdami vaikams dovanų. Na, man bepigu, vaikai jau dideli ir jiems galima viską natūraliai paaiškinti.
Atsakyti
kai buvom mazi pas mane ir broli ateidavo Kaledu senelis. turedavom jam dainele padainuoti ar eilerasti pasakyti ir tik tada gaudavom dovanu. budavo Kuciu vakara mama ima saukti "vaikai, ziurekit, senelis jau vaiksto" ir begam mes ziurim pro langa 2 val, laukiam ir tada pamatydavom raudona palta.. oj kaip budavo smagu. o paskui persikraustem ir dovanas pradejom rasti po eglute, bet jau dideli buvom ir viska zinojm tongue.gif man atrodo tai nuostabu, kai etina "tikras" Kaledu senelis. as mokykloj visiems girdavausi, kad pas mane ateina laugh.gif
Atsakyti
Suradau seną temą, bet manau ji vėl dabar jau aktuali. Mūsų Kalėdų senis tikras būdavo tas, kuris ateidavo naktį ir atnešdavo dovanas, o visi kiti, tai persirengėliai. Mūsų dukros labai ilgai tikėjo, kad yra Kalėdų senelis ir labai džiaugiausi, kad kai suprato, kad jo nėra, neišrėžė mums to į akis, bet vienais metais tarp mūsų paruoštų dovanėlių radome ir jų. O dabar juokdamosis pasakoja, kaip prie orlaidės sakydavo eilėraščius, kad Kalėdų senelis išgirstų.
Atsakyti
Maniškės tiesiog jo laukia ir niekad nėra vyresnioji klaususi ar jis tikrai yra. ax.gif Į namus ateina Kalėdų senis vis tas pats ir taip pat apsirengęs tėvelio asmenyje, tik su kiekvienais metais vis balsas storėja. biggrin.gif O pernai teko ir akinius močiutės užsidėti. biggrin.gif
Atsakyti
gal iki kokiu 8m. biggrin.gif
Atsakyti
Mano sūnus 9-erių metų jau prieš mėnesį iki Kalėdų nusipirko 3 pakelius tirpios kavos 3 viename, nors jos niekada nėra gėręs, vienu žodžiu Kūčių nakčiai sakė gers kad neužmigtų ir Kalėdų Senio nepramiegotų! Va taip!
Atsakyti
Manau jau pats laikas atgaivinti šią temą. Puošiasi supermarketai, į miestų aikštes vežamos eglės. Ims veikti Kalėdų senelio paštas ir telefono numeris. Todėl labai reikalingas patarimas, kaip 7 metų vaikui paaiškinti Kalėdų senelio finansines galimybes? Dukra kasmet prašo vis brangesnių dovanų, jaučiu, kad greitai pasieksime ribą, kai mūsų Kalėdų seneliu grės bankrotas unsure.gif . Tikrai nesiruošiu tokiam vaikui pirkti dovanų, kainuojančių kelis šimtus litų. Tuo tarpu jai Kalėdų senelis tapo tarsi ta paskutine viltimi, kad gaus norimą brangų daiktą. Manau, geriausias pavyzdys būtų mūsų pokalbis dar vasarą. Planavome pirkti akvariumą, bet toks kokio norėjome būtų kainavęs apie 1000 lt. Planus teko sumažinti. Tuomet ji pasakė:"Mama, nepirk dabar, palauk Kalėdų. Aš paprašysiu Kalėdų senelio, kad atneštų tokį, kokio nori" doh.gif . Tai privertė mane susimąstyti. Iš vienos pusės nesinori vaiko nuvilti ir liūdinti. Kalėdų seneliu ji vis dar tiki. Iš kitos pusės, ką daryti, jeigu vaiko norai ne visada atitinka šeimos finansines galimybes? Manau, ši problema aktuali ne man vienai. Kaip jūs sukatės iš tokios situacijos.
Atsakyti
kadangi pas mus visada ateidavo tikras Kalėdų senelis, kuriam mes su broliu eilėraščius sakydavom, daineles dainuodavom, tikėjau iki kokių 10 metų..ir tada atėjęs senelis prašneko moterišku balsu.... doh.gif
Atsakyti
mano didziajai 5 metai, kol kas dar tvirtai tiki, ne uzuomonos kitokios, man atrodo kad vaikai pradeje i mokykla eiti pradeda Seniu Salciu abejoti, viena karta is draugu isgirsta kazka, po to kita karta, trecia jau patys klausineti pradeda ar tik ne tu mama dovanas po egle padedi 4u.gif bet kuo ilgiau vaikas Seneliu tiki tuo ilgesne jo vaikyste, tokia nerupestinga 4u.gif ir stebuklinga 4u.gif man dukra viena karta cia neseniai sako tu man neleidi prie kompiuterio filmuku ziureti kada tik panoriu, tai sako senio salcio siais metais komputerio prasysiu doh.gif nu ne sakau negalima tokiu brangiu dovanu prasyti, sakau taigi senelis saltis viska mato su stebuklingais ziuronais, jis mato kad mes turime kompiuteri, o kiti vaikai sakau is vis nera net mate kompiuterio, butu labai negrazu jei mes turetume du o kiti ne vieno g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Matau tema sena, bet nesusilaikiau neparašius kokia aš naivuolė buvau doh.gif Kalėdų seneliu tikėjau iki 13 metų. thumbup.gif
Gal ir dabar tikiu, nes gražiausias gyvenimo dovanas gaunu tuo šventiniu laikotarpiu wub.gif
Atsakyti
mano vyresnelis tiki ir labai laukia kaledu senelio bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 10 31, 13:57)
mano vyresnelis tiki ir labai laukia kaledu senelio bigsmile.gif

nors vaikučių dar neturiu, kad galėčiau atsakyti į klausimą, bet aš ir pati dar tikiu... tongue.gif Juk taip gera, kai dar tikima stebuklu, pasaka, kaip čia kažkas pasakė... biggrin.gif Mūsų visa šeima laukia Kūčių, nes tada ateina Kalėdų senelis ir visiems atneša dovanų biggrin.gif Ir tėčiui, ir mamai, ir tetai, žodžiu visiems, kurie tuo metu ten būna biggrin.gif Ir tikrai toks jausmas apima, kai visi dovanomis džiausgiasi, kažkoks tikras tas džiaugsmas... 4u.gif nors visi ir žino tiesą, bet tiki pasaka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti