Įkraunama...
Įkraunama...

Drenažas

Sveiki.Norejau pasiteirauti ar galymos statybos?Sode turiu namuka,kieme yra drenazo sulinys i kuri sueina 3 kaimynu ir musu drenazo vanduo.Virs to sulinio noreciau pastatyti garaza,o virs garazo gyvenama kambari,kuris butu sujungtas su gyvenamuoju namuku.Drenazo sulinys liktu viduj prie pat garazo vartu,o kambario daly,ant kolonu,noretumem pratest i prieki,mazdaug apie 1.5-2.00 metro.Kaimynai pretenziju nereiskia ir sutinka.Ar galimos aplamai tokios statybos virs drenazo?

Atsakyti
QUOTE(LJRT @ 2017 07 09, 23:04)
Sveiki.Norejau pasiteirauti ar galymos statybos?Sode turiu namuka,kieme yra drenazo sulinys i kuri sueina 3 kaimynu ir musu drenazo vanduo.Virs to sulinio noreciau pastatyti garaza,o virs garazo gyvenama kambari,kuris butu sujungtas su gyvenamuoju namuku.Drenazo sulinys liktu viduj prie pat garazo vartu,o kambario daly,ant kolonu,noretumem pratest i prieki,mazdaug apie 1.5-2.00 metro.Kaimynai pretenziju nereiskia ir sutinka.Ar galimos aplamai tokios statybos virs drenazo?

Sveiki, ant lietaus kanalizacijos sulinio, kuris yra servitute. Tikrai negausite leidimo statytis nekilnojama turta. Salia palei servituto riba bus galima, tik pasiskaitykite kas parasyta butent pas jus, geriause miesto apylinkes savivaldybeje jums viska isaiskins.
Nebent, butu neiteisintas projekte statinys, galima, svarbu jus tenkina.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 12 08, 09:04)
Gera ryta...

Turiu štai tokią situaciją (vertikalus šlaito pjūvis: http://www.part.lt/i...5d9527a0256.png ).
Nuo kalno lietaus metu ar kitais atvejais gali atkeliauti vandens, kuris ne visas ir ne visada nuteka paviršiumi, t.y. dalis keliauja ir po žeme...
Patarkit iki kokio lygio leisti apšiltinimą su drenažine membrana ir kuriame gylyje daryti drenažinį vamzdį, kad dalinai apsaugot naujus pamatus..?
Drenažinio aišku per giliai neišeis nuleist, nes paskui nebus kur jo nuvest... Dabar mintis yra nuvest į infiltracinį šulinį...
Poliai pavasarį daryti 2,4 metro, vandens nerasta, gruntas - smėlis su molukiu, naujų pamatų vietoje buvo 7-8 ritinių šulinys... Pas kaimynus irgi 7-8 ritinių šulinys, taigi vanduo bus musėt panašiame lygyje...
p.s. blogiausias schenarijus būtų turbūt tas, kad prasiskverbęs vanduo paplautų tarp naujų pamatų viduje supiltą smėlį ar po juo esantį gruntą...
Dėkui.



Sveiki,

senokai cia lankiausi. Jusu atveju kur kalnas baigesi ir prasideda plokstuma ties ta vieta imesciaus sausintuva. Kodel turi vanduo pavasari per atlydi keliauti per visa sklypa iki namo. Smulkios grunto daleles greiciau ''pribaigs'' skaldos tarpus juos uzkisdamos. Po kurio laiko pastebesite nebeta gerimasi. Teks gerbuvi ardyti palei nama. Kas nelabai norisi daryti. Geriau atokiau nuo namo ir daug veksmingesnis varijantas. Tiesa drenazo sausintuva siek tiek zemiau reiketu nei brezinys sioja vietoje paleisti, ties padu prasideda.
Membrana ant pamato pado pasideda, kuris hidroizoliotas. Buna kiti varijantai, kada nesildoma iki pamato pado, membrana uzleiskit zemiau nei xps izoliacija. (Seniau teige esp igere tik 1procenta vandens, net budamas laukia neuzdengtas, dabar jau praktiskai isitikinta per metus igere kiek eina, panasiai kaip vata. Cia siek tiek ne i tema.) Tad neaisku kaip su exp putplasciu praktikoje kai dugnas lieciasi su gruntu. Tokiu atveju uzrieciu membrana ir uzkasu. Tai tikrai daugiau darbo.
Kur nuvesti vandeni, su tokiu slaitu ir turimais suliniais, manau apsieisit nieko daugiau nedarant.

P.s. Ties namo rusiu butina statyti maza sulineli, keiciasi auksciai, drena turi eiti ties pamato padu o ne kirsti kampa. Nieko kitaip nepadarysi.
Papildyta:
Kapiliarine dregme gadins pamata(jo apdaila), jeigu dar po eps nebus skaldeles(mazai kas ja naudoja), tai ir pats eps igers vandens, prastes silumines savybes. Cia blogiausias imanomas scenarijus, jei namas pastatytas molingam grunte, pakalnej. Bet praktikoj taip prichalturinus svetimam zmogui, nei pirmais nei treciais metais jis tikrai nieko bloga greiciausiai nepastebes smile.gif


QUOTE(biesas66 @ 2016 12 10, 08:06)
AS toki bloga klausima uzduosiu. Kas atsitiks namui jei nebus drenazo,nors aplinkui gana auksti gruntiniai vandenys? Man tai atrodo kad namas nenugrius nuo to. smile.gif
*


Koks tas pamatas pas jus yra visu pirma. Juostinis su rusiu ar sklaite toks senos statybos be poliu. Nieko neatsitiko, tiketina ir toliau bus viskas gerai. Nebent kataklizmai pasikeistu ir kas nors imtu darytis paciai konstrukcijai.
Naujai statybai, rekomenduoja hidroizoliacija. Projekte jau buna numatyta. Taip ir reiketu daryti kaip projektuotojas - konstruktorius rekomendaves. Nera sio dalyko ir net paklause, atsakyma gaunate nereikia. Tai ir galite nesidaryti. O atsarga niekad nepamaiso, tik finansiniu atzvilgiu tai nera pigus darbas.

Jau atsake, kapiliarine dregme yra tas procesas, kuris ardo. Jis pirmiause tai konstrukciniu atzvilgiu yra blogas, estetika pamatome tada, kai jau buna skubiai reikalinga imtis priemoniu, salinant problemas.
Papildyta:
QUOTE(Almonta @ 2017 03 22, 21:37)
Atejo pavasaris,problemos liko:inflitraciniame sulinyje kaupiasi  svarus vanduo nuo  Bvi irenginio ir gerai nebesusigeria i zeme(pirmus du metus buvo gerai),reikia issiurbineti,kol kas pilame sau ant sklypo,nes daugiau nera kur..aplinkui molis.Gal yra kas susidures,kaip sprendete problema?
Kudros kasti negalima,melioracijos grioviu nera,atrimiausia kudra mazdaug uz 140 metru.


Sveiki, jums atsake jau. Dugnas uzsikimso smulkiomis mineralinemis dalialemis. Todel blogiau susigeria - kinta sulinyje vandens lygis.
Vienas varijantas yra, tusciam sulinyje su koncentruota srove praplauti skalna ar zvirgzda. Bet ne zvyra ar smeli, juos reiketu salinti ir uzpilti tai kuo saliau.
Infiltracinis laukas kemsasi smulkiomis dalelemis. Kad ir kaip besistengsit, ypac bio valymo nuotakoms - dumblas.
Siulau esama infiltracija pamandyti prasiplauti, antraip iskasti nauja uzvesti, ikloti geotekstile, uzpilti ant jos skalta geotekstile ir dar karta skaldos. Taip turesite filtra, kuri kas kiek laiko taip pat teks isvalyti praplaunant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Projektai: 12 liepos 2017 - 10:52

Gal kas susidure su vandens kaupimusi sklype? Kaip sprendete sia beda? ka darete, kad vanduo dingtu ir vaikstant neklimtumet? kaupimosi vieta ribojasi su kaimyno kiemu, todel reikia optimaliausio sprendimo

Atsakyti
Drenažas ?
Pas mus ir molėta, planuojam detis drenaza, nes kai palyja vaikstai kaip kempine.
Bet gal patyre daugiau patarimu duos.
Atsakyti

Laba diena visiems,

 

Kaip matau, čia verda nebloga tema apie drenaža. Aš noriu su jumis pasidalyti savo patyrimus ir esu su klausimu, kurį užduosiu pabaigoje  :D Tai va. Su mama pries 3 metus atsikraustėm į mociutės seną namą, nes numirė, o palikimas mamai. Vieta yra netoli ežero, bet pats sklypas yra apie 3 metrus aukščiau nei ežeras. Tačiau visi mūsų gatvelėje turi savo šulinius, ir tie šuliniai neišsenkantys. Galima sakyti, gyvename visi pelkėje, nes visur vien šaltiniai. Aš neseniai susidomėjau, kodėl pas mus niekada neplaukia rusys, nes pas visus kitus kaimynus, jie arba pompuoja be sustojimo, arba vaikšto su botais iki papų  :D  (na iki kelių tai tikrai - pats mačiau) Taigi, apsidairiau ir girdžiau, kad kažkur čiurlena vanduo. susekiau garsą ir radau šiukšlėmis užkrautą rūsio kampą, kuris uždengtas mediniu dangčiu - Jį atidariau ir radau duobę, apie 30 cm gilesnę nei rūsio grindys, o duobės dugne skylė. Sena spyžiaus alkūnė kyso is duobės dugno, ir matosi, kad netoli po žeme nusisuka link griovio, kuris teka į ežerą. - Senelis protingas buvo  :lol: Iškalė pamate skylę ir įvedė drenažo vamzdį. Taigi, apsidairiau, ir atkreipiau dėmesį, kad aplink rūsio grindis kažkokie ketaus vamzdžiai išsiraizgę, ir visi nueina į tą drenažo duobę. Iš kelių vis teka vanduo, lėtai, bet teka be sustojimo. O iš sienos kyšo kažkos nudaužtas spyžiaus vamzdelis ir oš jo irgi be sustojimo teka vanduo. Netrukus susekiau, kad Seneliukas buvo kvaištelėjes - Jis sujungė lauko šulinį per vamzdį su rūsiu, ir per ta vamzdį po lietaus susikaupęs perteklius vandens suteka į rūsį ir į drenažą.  :help:  Tai tiesiog nelaimė, laukianti progos. O kas bus jei tas drenažas užsikiš? Su mama jau imame bijoti dėl ateities. Pats pagrindinis vamzdis, kur kyšo iš duobės neatrodo labai prastos kokybės, spyžius vis dar storas, netrapus. Ar išviso taip galima? Aš kiek žinau, po žeme į tą patį vamzdį senukas buvo sujungęs ir visas sodo kriaukles, sodo dušą ir visus lietvamzdžius, ir viskas suteka į ežerą. Ar tai labai blogai? Ar tai iš viso legalu? Jei užsikištų visas lietaus vanduo imtu mušti man atgal į rūsį.  :fool:  Ką man reikėtų daryti? Gal reikėtų tą vamzdį kaip nors iškasti ir naują pakloti? Įmesiu pora foto kaip atrodo, kad galėtumėte įsivaizduoti.

 

Ačiū  :laugh: 

 


Pridėta:

Atsakyti

Sveiki, matau kanalizacijos vamzdi zemiau rusio pamato. Taip ir neseme jusu, nes visas vanduo is po pamato renkasi toje duobeje ir subega i senaji vamzdi. Taip isspresta problema rusio semimo. Kas ten daugiau sujungta ir nuvedama i ezera tai jau tegul pasilieka. Uzsikimsti 110diametro vamzdis nuo vandens negali. O pakilus ezerui virs rusio lygio, rusi bet kokiu atveju apsems, senas pastatas be hidroizoliacijos, tai gi kapiliarine dregme prasimus, o kur siules. Tai cia sukti galos nereiketu. 

Senesniu statiniu rusius sement po kiek metu pastatytus, daromas drenazas panasiu principu, nuvedant vandeni. hidroizoliuojant siules, liejant nauja pagrinda ir zinoma neapsieinama be isores hidroizoliacijos ir perimetrinio - ziedinio drenazo. 

Auksciau paklojo nauja vamzdi, nuvede kanalizacija. Ir palikite kaip yra, nebent netenkina estetinis vaizdas, kuri galite pakoreguoti - duobe. Priberiant skaldos ir toje vietoje kur vamzdis imontuojant dezute, pirktine ar patys pasigaminat. Virsu po kurio laiko galesite ir uzsibetonuoti. 

Atsakyti

Sveiki, matau kanalizacijos vamzdi zemiau rusio pamato. Taip ir neseme jusu, nes visas vanduo is po pamato renkasi toje duobeje ir subega i senaji vamzdi. Taip isspresta problema rusio semimo. Kas ten daugiau sujungta ir nuvedama i ezera tai jau tegul pasilieka. Uzsikimsti 110diametro vamzdis nuo vandens negali. O pakilus ezerui virs rusio lygio, rusi bet kokiu atveju apsems, senas pastatas be hidroizoliacijos, tai gi kapiliarine dregme prasimus, o kur siules. Tai cia sukti galos nereiketu. 

Senesniu statiniu rusius sement po kiek metu pastatytus, daromas drenazas panasiu principu, nuvedant vandeni. hidroizoliuojant siules, liejant nauja pagrinda ir zinoma neapsieinama be isores hidroizoliacijos ir perimetrinio - ziedinio drenazo. 

Auksciau paklojo nauja vamzdi, nuvede kanalizacija. Ir palikite kaip yra, nebent netenkina estetinis vaizdas, kuri galite pakoreguoti - duobe. Priberiant skaldos ir toje vietoje kur vamzdis imontuojant dezute, pirktine ar patys pasigaminat. Virsu po kurio laiko galesite ir uzsibetonuoti. 

Atsakyti

Šiandien dienai, kai tokie karščiai, matyt nesuvokiama tema, bet kada jei ne sausuoju laiku galvoti apie potvynius? 

Turiu klausimą dėl drenažo. Sklypas yra arti vandens, gruntiniai vandenys aukšti (pavasarį buvo 50cm gylyje. už tvoros tvenkinys, vanduo ~ 1,5m žemiau sklypo paviršiaus. Sklypą iškėliau (ne visą, kol kas po namu) Visas sklypas su nuolydžiu. vienoje pusėje po pamatu (60cm aukštis, ~40cm virš grunto bus) yra dar apie 30cm piltinio žvyro sluoksnis, tad šioje vietoje drenažas būtų daromas užpiltiniame sluoksnyje, kitame namo kampe pamatas yra ~ 30cm žemiau buvusio grunto lygio, plius sklypas žemiau nei kita gatvės pusė, ten vandens gali būti. Taigi ar verta daryti dranažą visur aplink namą, ar tik tose vietose, kur realiai vandens gali būti? pvz po terasa, kuri yra po stogu, reikalingas drenažas?

Kokį drenažinį vamzdį rinktis? Drenažinis vamzdis bus žvyre. 

Atsakyti

Senai nebuvau, manau jau būsite pasidare.

 

Viskas apie drenaža: www.vads.lt 

Atsakyti

Viskas apie drenaža vads.lt

Atsakyti