Įkraunama...
Įkraunama...

Prašau pagalbos

sveiki smile.gif norechiau bet kokio patarimo, kadangi chia pas mane tokia situacija susikloste... tai vat, vakar diena kate (jau tikrai gana sena) acivede 2 kaciukus, shiandien vienas neishgyveno verysad.gif o tas kitas likes atrodo stiprus...svarbiausia problema - kate nerupestinga, labai nemotinishka...taigi db nezinau ka su tuo kaciuku daryt..kate isbega, mazyli palieka,atrodo labai ishdidi, pasibaisejau,nes bijau kad likes mazhylis ilgai neishtvers unsure.gif
Atsakyti
sveikute as pries metus tris kaciukus 10dienu pati uzauginau (nes kate suvazinejo).svarbu kad jinai ji maitintu ir jam l.svarbi siluma.idek koki minksta zaisliuka kad galetu glaustytis ir nebus salta.O siaip man vetas aiskino jai katinukas nesaukia tai jis sotus vat jei saukia neramus nemiega tai negerai o man maitint juos liepe nereciau kaip 6 val.pirkau spec.pienuka kikoi.bet kadangi nelaime nutiko vakare tai vetas sake galejau duot vaiku misinuka is bedos arba kaskur turiu recepta is karves pieno.na tu tiesiog pastebek ja ir kaciuka gal ji dar nelabai apsiprato gal nurims.sekmes aukit
Atsakyti
sveikute del tustinimosi tai zinau kad normalu kaciukui jei jis neviduriuoja,o del to kad tai daro visur tai ir man tas pats buvo ir nesupratau kodel tai viskas baiges tuom kad iskeliau toleta ant auksto (na ten mano kaciu apartamentai) del skiepo mus (tai yra mano kates )skiepino tryju menesiu bendru skiepu -bet tiksliai kas ten ieina neatsimenu...juo skiepijames kas met .o del maisto tai l.mazom daviau tik sausa paskui ir truputi slapio ,o dabar maisau.
Atsakyti
smile.gif aciu labai, na tikiuosi kaip nors uzhauxim,. bet ish kates tai tikrai to nesitikejau schmoll.gif beje kiek esu nugirdus, kad kaciukai uzhauginti zhmogaus buna silpnesni ar kazkas panashaus verysad.gif bet tai tikriausiai del to kad jiem motinos pienas labai svarbus?
Atsakyti
tikrai del to nesuk galvos as viena katyte pasilikau ir iki siol auga sveika ir judri gal tik kaip tik visai kitaip (meili begalo gera )ziuri i zmogu.
Atsakyti
kad būtų šilta gali padėti puslę su šiltu vandeniu, o jei tokios neturi, tiks ir plasmasinis butelys į ką nors įvyniotas. Tikrai yra labai svarbu šiluma, na ir maistas kas be ko wink.gif. Sekmės auginant.
Atsakyti
QUOTE(skayva'ne @ 2006 05 26, 22:30)
sveiki  smile.gif  norechiau bet kokio patarimo, kadangi chia pas mane tokia situacija susikloste... tai vat, vakar diena kate (jau tikrai gana sena) acivede 2 kaciukus, shiandien vienas neishgyveno  verysad.gif  o tas kitas likes atrodo stiprus...svarbiausia problema - kate nerupestinga, labai nemotinishka...taigi db nezinau ka su tuo kaciuku daryt..kate isbega, mazyli palieka,atrodo labai ishdidi, pasibaisejau,nes bijau kad likes mazhylis ilgai neishtvers unsure.gif

Viskas labai svarbu pirmom valandom po gimimo. Gerai, kad gauna paciulpti kates krekenu - tai priduoda imuniteto ir toliau nesuserga iki 2 men, po to aisku, reikia skiepinti. Katei paprasciausiai neleisk isbegti. Gal katei pirma vada? Bet buna, kad kate tik atsivedusi dar neturi motininkisko instinkto. Bet po keliu maitinimu jis atsiranda. Todel labai svarbu, kad kate pamaitintu - nors prievarta palaikyk kate ir duok paciulpti. Kartu labai svarbu, kad kate islaizytu kaciukui uzpakaliuka, t.y. kad jis pasislapintu, pasitustintu. Nes jis pats nemoka ir negali. Jei kate to nedaro, reikia su dregna vatyte truputi patrinti uzpakaliuka ir pats slapimas isbegs. Na ir labai svarbu, kad kaciukui butu siluma. Su kate nieko nereikia, o jei kate ilgiau palieka, butina 30 laipsniu siluma. Is virsaus ijunk staline lempa, o guolis turi buti apsaugotas, aptamsintas ir su vilnoniais siltais paklotais. Linkiu kantrybes. Jei tikesi, kad viskas bus gerai - taip ir bus. Kate turi maitinti ta katuka. Ir jai nemaitinant issivystys mastitas. Negalima katuko palikti nemaitinto ilgiau kaip 3-4 val. paskui jis nusilps ir jau net nebereks, nebeciulps. Todel jei kates nera, paimk avizu dribsniu sauksteli, sumalk su kavamale, isvirk skysta tyrele ir per puse atskiesk su karves pienu, Tokiu siltu misiniu maitink su svirkstu (tik be adatos) katuka. Arba duok ozkos pieno tiesiogiai. Arba specialu kaciuku milteliu misineli - jis brangus. Bet visu geriausia - kates pienas. Juo labiau, kad kate yra ir gyva. Parasykite, kaip einasi?
Atsakyti
4u.gif didelis dekui visom visom uzh ishsamia info ir patarimus. kaip ir minejote, kad motinishki instinktai gali atsirasti tik po keleto maitinimu (to net neisivaizdavau), tai tikriausiai taip ir acitiko, nes manoji ishdidi kate pasikeite kaip reikalas smile.gif dabar ir maitina, ir pastoviai shildo mazhiuka, ir prausia nestuke.gif vnz labai dzhiaugiuosi, kad mazylis gali dziaugtis tikra motina... jau gyvename 4 diena ir stiprejame smile.gif laukiu nesulaukiu kada pirma karta atmerks akytes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(skayva'ne @ 2006 05 28, 12:01)
4u.gif  didelis dekui visom visom uzh ishsamia info ir patarimus. kaip ir minejote, kad motinishki instinktai gali atsirasti tik po keleto maitinimu (to net neisivaizdavau), tai tikriausiai taip ir acitiko, nes manoji ishdidi kate pasikeite kaip reikalas smile.gif dabar ir maitina, ir pastoviai shildo mazhiuka, ir prausia  nestuke.gif  vnz labai dzhiaugiuosi, kad mazylis gali dziaugtis tikra motina... jau gyvename 4 diena ir stiprejame smile.gif laukiu nesulaukiu kada pirma karta atmerks akytes  wub.gif

Na matai, kaip viskas susitvarke i gera! Nes niekada nereikia prarasti vilties. Kai belsiesi - bus atidaryta, kai klausi - bus atsakyta! Tik dar nepamirsk vieno svarbaus dalyko. Kates guoli su katuku (geriau, kai tai buna kartotine deze su is priekio ispjauta skyle nuo zemes bent per 20 cm aukscio) butinai reikia is virsaus uzdengti - ar tai kartono lapu, ar kokiu nors storesniu audiniu, nes butina uztamsinti. Ir tas uztamsinimas turi buti bent 2,5 savaites, kol kaciukas pilnai prades ziureti ir apsipras atsimerkes, t.y. po pilno atsimerkimo praeis 2-3 dienos. Kaciukas pirmakart atsimerks savaites laiko, bet po pusdienio vel uzsimerks ir vel atsimerks tik dar po savaites. Tai yra pilnai turi atsimerkti po 2 savaiciu. Uzmerktos kaciuko akytes labai jautrios sviesai, todel ir guolis turi buti uztamsintas. Jeigu to nebus, kad nesusigadintu kaciuko akytes, ji kate isnes i tamsia vieta. O benesant gali pamesti, gali jis ir susalti. Pagaliau, kam katytei toks vargas, kai seimininke gali viskuo pasirupinti. Sekmes ir vis parasyk, kaip jus ten augate!
Atsakyti
Mano draugė gavo kačiuką 10 dienų jo nepriema mama/ unsure.gif praša u sakykiyte viską smulkiai kaip prižiūrėtti tokį mažyli g.gif
Atsakyti
Nusipirkti greitai veterinarijos vaistinėje dirbtinio kačiukų pienelio (tokie mišinukai kaip vaikams būna). Ir maitinti kas tris valandas visą parą.
Masažuoti pilviuką po kiekvieno pamaitinimo (galima švelniai pirštuku savo). Tai daroma, kad virškintųsi ir šalintų normaliai wink.gif Taip daro katė mama su savo liežuvėliu.
Dar... Šilumos, jokių skersvėjų, tylos (kad nebūtų gąsdinamas triukšmu), MEILĖS wink.gif
O geriausia, rasti maitinančią katę, kuri priglaustų tokį mažylį ir maitintu tikru mamytės pieneliu.
Linkiu sėkmės jums ir tvirtybės. Aukite sveiki wub.gif
Atsakyti
Man irgi teko prižiūrėti tokį kačiuką, tai kai baigėsi dirbtinis katės pienas, nupirkau skirto vaikams (svarbu, kad jo sudėtyje nebūtų laktozės, aš rinkausi sojų pienelį), nes spec. pienelis nepigus. Katinėlis kuo puikiausiai valgė ir augo. Beje, aš negavau specialaus buteliuko, tai girdžiau per švirkštą (be adatos, aišku), buvo kiek sunkoka, bet išsiverčiau.
Atsakyti