Įkraunama...
Įkraunama...

Kokį maistą įsidėti į kelionę?

Kita treciadieni isvaziuoju i kelione - 9 dienos autobusu. Nezinau ka isideti is maisto, nes kai pernai vaziavom i Vokietija geguzes menesi, tai buvom tos pjaustytos mesytes isideje, bet jau antra diena jin autobuse prasmirdo. Gal kas zinot kaip ir kur susideti ir koki maista detis? Vien tom sausom sriubom nebusi gyva, o pirmyn 2 paras ir atgal 1.5 paros vaziuoti reikia, be to juk kasdien tai neprivalgysi baruose.
Atsakyti
galiu pasakyti ką mes vežėmės 10 dienų į kelionę automobiliu per karščius į kroatiją... rolleyes.gif mėsos konservai-pirkau tik jautienos kumpis su prieskoniais drebučiuose-normalūs konservai-prieš ruošiantis pirkti kelionei daugiau, gali nusipirkti vieną paragauti pradžiai-aš taip padariau, kad žinočiau ką vežuosi-tinka ir šalti ir karšti su makaronais-jei yra sąlygų gamintis.

Vežiausi konsrvuotų žirnelių mažom skardinėm-atsidarai prie sumuštinio kelionėj kaip garnyrui labai gerai.. buvau įsimetusi ir burokėlių taip konservuotų su užsukamu dangteliu (naminių).

Toliau ėjo šalto rūkymo dešros-tik geriau sausesnės-tos net per karščius atlaikė bagažinėj.

žali agurkai, pomidorai... sausos sriubos... juoda duona...

pirmom parom buvom prisikepę kotletų, išsivirę kiaušinių-jie gali išbūti net keletą parų nesugedę. beje, kotletus ilgiau išlaikyti galima pradžioj užšaldžius keptus šaldiklyje, paskui sudėjus sušalusius į maisto termosą wink.gif

na kas tinka vežtis autobusu, o kas tik mašina-atsirinksi pati.. wink.gif žinoma, važiuojant su savo automobiliu galimybių daugiau. sėkmės kelionėj wink.gif smile.gif
Atsakyti
Labai gerai "studentų maistas"-tokie mišiniai iš įvairių riešutų ir razinų.
Atsakyti
Yra tokios uzpilamos karstu vandeniu Magi bulviu kose su skrebuciais ir svogunais bei makaronu kose su padaziuku ir suriu. Man jos skanesnes uz uzpilamas sriubas.
Parduodamos iskarto plastmasiniame indelyje.
Vaziuojant i prieki greitai gendancio maisto neimciau, nes Lenkijoje pakeles kavinese gali labai nebrangiai (sriuba 2.5-3.5 Lt) nusipirkti silto maisto. Turistiniu autobusu vairuotojai visuomet sustoja pavalgyti.
Atsakyti
Oi, kiek kartu taip esu vaziavusi...
Tai va, ta bulviu kose, bet nebepamenu, kaip vadinasi, bet vokiska, 2.85Lt IKI kainuoja. Uzpili karstu vandeniu (autobuse duos) ir pirmyn. Labai skani.
Paskui duona geriausia pirkti "Bociu" mazyciais kepaliukais, juoda, nes plaustyta supelis...
Rigedora teisi, yra tokios supermazos skarbonkes zirneliu, gal koks 100g. Bet cia tik pirmom dienom.
Galima kokiu agurciku konservuotu 0.7l nusipirkti.
Dar importinio jogurto, nes lietuviski genda.
Zodziu, parduotuveje ziurek viska, kas mazom dozem supakuota ir kur konservantu daug laugh.gif
Gal kokios vytintos desros?
BUTINAI DZIOVINTU SLYVU laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Geras dalykas dabar 3 in 1 kavos..., megstamos arbatos pakeliais (gal autobuso nepatiks).
Cukraus.
Visokiu riesutu nereikia padauginti, nes skrandis prades stoti.
Atsakyti
Dėl duonos... jei gerai pamenu mes vežėmės juodą bočių arba kauno pjaustytą Gardėsio kepyklos duoną. Pati negalėjau tuom patikėti, bet dar dvi riekutes iš kelionės po 10dienų per karštį parsivežiau sveikas-nei supelijo, nei ką... blink.gif
Atsakyti
Mielos mamos,
pametekit kokiu ideju ka galime isideti i kelione skanaus kai vaziuoji autobusu su 5 m. mergina.
Vaziuojam vienai dienai, bet kadangi visas autikas vien sava chebra vaiku, tai aisku prasides valgymai, dainavimai ir t.t biggrin.gif
Gaila, bet neturiu tokio termuso, kur galeciau isidet pvz. ka nors karsto valgyt.. isvaziuojam labai anksti ryte, o griztam labai velai vakare..Autike reiks praleist po 4 val. ir pirmyn ir atgal. Taigi valgyt tikrai noresis (ir ne tik vaikams).
Girdejau kazkas keps bandeles su mesa..skanu (gal pavaisins smile.gif ), bet as tai neturesiu nei laiko iki sekmadienio nei jegu kept kazka tokio..
Patarkit, ka nelabai sudetingo pasidaryt, o gal ka skanaus nusipirkt..
Turbut nusipirksiu uzpilama kur indeliuose buna arba kose arba kokius makaronus, nes bus virdulyd autobuse..Bet a v drug sugedes g.gif
Tai laukiu minciu
Atsakyti
na aš savo vaikui buvau prikepusi karštų-tų kur kepuvėj elektrinėj trikampių sumuštinių-jie skanu ir šalti. Sudėjau į dėžutę gražiai, atsigerti įdėjau ir užteko... dar tiesa, buvau bandelių su lašinukais iš maksimos nupirkusi, kur sveriamos yra... gali nusipirkti kibinų iš parduotuvės, jei mėgsta... šalti kotletai irgi skanu wink.gif virtas kiaušinis... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2004 11 19, 13:52)
na aš savo vaikui buvau prikepusi karštų-tų kur kepuvėj elektrinėj trikampių sumuštinių-jie skanu ir šalti. Sudėjau į dėžutę gražiai, atsigerti įdėjau ir užteko... dar tiesa, buvau bandelių su lašinukais iš maksimos nupirkusi, kur sveriamos yra... gali nusipirkti kibinų iš parduotuvės, jei mėgsta... šalti kotletai irgi skanu wink.gif virtas kiaušinis...  wink.gif
sutinku,neuzmirskite saldainiu bigsmile.gif
Atsakyti