ir sumaisyti ner lengva kai nezinai ka
bet minkymas tai ir man ner maloniausias uzsiemimas...
QUOTE(ssiimmaa @ 2008 12 04, 14:42)
ir sumaisyti ner lengva kai nezinai ka
bet minkymas tai ir man ner maloniausias uzsiemimas...
bet minkymas tai ir man ner maloniausias uzsiemimas...
i stikline miltu iberi sausu mieliu (ant pakelio buna uzrasyta kokiam kiekiui miltu tas pakelis) man dazniausiai gaunasi apie puse pakelio. taip suberi dar truputi druskos, pipiru, picos prieskoniu, ismaisyti. imusti viena kiausini, ipilti silto pieno ( galima ir vandens) apie puse stikline, isminkyti. ipilti apie sauksta aliejaus, isminkyti.. jeigu tesla labai limpa prie ranku tai dar miltu iberti, bet seip tai geriau ju nepadauginti nes kietas padas gausis.. ir kocioti, geriau iskarto ant skardos...tesla bent jau as darau tokia truputi pliurzine, tai su rankomis istampau ta blyna ant skardos, nereikia net kocelo ... uf lyg tais viska surasiau.
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2008 12 04, 16:31)
sumaišyti ingredientus picai yra lengva, bet išminkyti
Aš šitą malonumą vyrui duodu pati tuo tarpu supjaustau produktus picai.
Na as darau siek tiek kitaip.
Sutrinu tikras mieles su sauksteliu cukraus, nes tu plastmasiniu nemegstu. Tada pilu aliejaus kokis 5 saukstus ir stikline silto vandens. Visa skystima gerai ismaisau tada is leto eina miltai. Nei prie ranku, nei prie stalvirsio nelimpa. Svarbu kad aliejus butu gerai su vandeniu issimaises, nes kitaip sluoksniuotis prades. Palieku pusvalandziui siltai:)
Issikocioju, dedu ant skardos, tada tepu padaza ir didesne dali surio. Toliau desra, grybai, paprikos, ir viskas kas skanu. Pabaigai dar siek tiek surio.
Daug kas visa suri tarkuoja ant virsaus, bet tada picos turinys gaunasi ne iskepes, o issitusines.
Sutrinu tikras mieles su sauksteliu cukraus, nes tu plastmasiniu nemegstu. Tada pilu aliejaus kokis 5 saukstus ir stikline silto vandens. Visa skystima gerai ismaisau tada is leto eina miltai. Nei prie ranku, nei prie stalvirsio nelimpa. Svarbu kad aliejus butu gerai su vandeniu issimaises, nes kitaip sluoksniuotis prades. Palieku pusvalandziui siltai:)
Issikocioju, dedu ant skardos, tada tepu padaza ir didesne dali surio. Toliau desra, grybai, paprikos, ir viskas kas skanu. Pabaigai dar siek tiek surio.
Daug kas visa suri tarkuoja ant virsaus, bet tada picos turinys gaunasi ne iskepes, o issitusines.
QUOTE(acuktuvaz @ 2008 12 04, 16:49)
Na as darau siek tiek kitaip.
Sutrinu tikras mieles su sauksteliu cukraus, nes tu plastmasiniu nemegstu. Tada pilu aliejaus kokis 5 saukstus ir stikline silto vandens. Visa skystima gerai ismaisau tada is leto eina miltai. Nei prie ranku, nei prie stalvirsio nelimpa. Svarbu kad aliejus butu gerai su vandeniu issimaises, nes kitaip sluoksniuotis prades. Palieku pusvalandziui siltai:)
Issikocioju, dedu ant skardos, tada tepu padaza ir didesne dali surio. Toliau desra, grybai, paprikos, ir viskas kas skanu. Pabaigai dar siek tiek surio.
Daug kas visa suri tarkuoja ant virsaus, bet tada picos turinys gaunasi ne iskepes, o issitusines.
Sutrinu tikras mieles su sauksteliu cukraus, nes tu plastmasiniu nemegstu. Tada pilu aliejaus kokis 5 saukstus ir stikline silto vandens. Visa skystima gerai ismaisau tada is leto eina miltai. Nei prie ranku, nei prie stalvirsio nelimpa. Svarbu kad aliejus butu gerai su vandeniu issimaises, nes kitaip sluoksniuotis prades. Palieku pusvalandziui siltai:)
Issikocioju, dedu ant skardos, tada tepu padaza ir didesne dali surio. Toliau desra, grybai, paprikos, ir viskas kas skanu. Pabaigai dar siek tiek surio.
Daug kas visa suri tarkuoja ant virsaus, bet tada picos turinys gaunasi ne iskepes, o issitusines.
Aciu uz saunu ir issamu recepta
Maniškis su visam iš namų išėjo, dingo kažkur, nei pasirodo dėl skyrybų, nieko bet ne į temą aš čia. Tai va, su juo gyvenom tikrai neblogai (didesnę pajamų dalį sudarė jo atlyginimas, maaniškis gal kokius 40 proc.). Na, tai jo nebėr, o vaikui valgyt vistiek reikia. Kietai sukandus dantis pradėjau skaičiuot, sumuot ir pirmiems mėnesiams mūsų racionas apsiriboja dietiniais sveikesniais mažiau kaloringais ir, be abejo, pigesniais produktais pusryčiams - košė, pietums - kokios nors dešrelės, vakarienei - makaronų sriuba. Prie progos - vaisiai kokie nors. Bet tik prie progos... Tai va, tokiu režimu 2 savaites gyvenu, žiūrėsiu, gal vaikų tėvas grįš ir mokės jam priklausančius pinigus, o pati kolkas pietus iš kolegių "vagiu" (prisidedu kai jos užkandžiauja, na ir man, aišku kai kas tenka ) Ech
QUOTE
Idėja tokia: imam Jums patinkantį mielinės tešlos receptą, tik miltų į ją dedam tiek, kad tešla gautųsi tokia, kad dribtų nuo šaukšto (kaip tirštos grietinės). Aš naudojuosi tokiu receptu:
- apie 20 g šviežių mielių
- porą šaukštų cukraus
- stiklinė pieno
- apie kaupiną šaukštą sviesto
- miltų (kaip minėjau, tiek, kad tešla dribtų nuo šaukšto).
Mieles ištrinam su cukrum, supilam truputėlį pašildytą su sviestu (neperkaitinti, kad pirštą būtų galima įkišt) pieną ir dedam miltų. Sumaišom. Kišam į iki 50 laispnių pašildytą orkaitę arba jei šilta ant saulėtos palangės ir valandai (pusantros - priklauso nuo mielių šviežumo) duodam kilti. Iškilus su šaukštu viską sąžiningai išmaišom.
Nuo čia prasideda įdomioji dalis (pirmą kartą darant aš sakiau, kad kažkokia nesąmonė): tešlą krečiam į aliejum pateptą skardą ir su šaukštu išlyginam (kadangi skarda patepta aliejum, tešla vis nori grįžti į pradinę savo būseną - todėl stengiuosi ją su šaukštu lyg ir prilipdyti prie skardos kraštelių, kurie aliejum nepatepti). Vaizdas nekoks: kai kur šviečiasi skarda, kai kur storiau - bet visa tai galutiniam variante pavirs į labai skanią picą. Skardą naudoju didelę standartinę pridėtą prie viryklę.
Viskas, šaunam kokioms 10 min. į orkaitę, kol pagrindas truputį apdžiūsta (neišsigąskit gaunasi toks kauburiuotas, bet kai susideda viskas ant viršaus būna beproto skanu)
- apie 20 g šviežių mielių
- porą šaukštų cukraus
- stiklinė pieno
- apie kaupiną šaukštą sviesto
- miltų (kaip minėjau, tiek, kad tešla dribtų nuo šaukšto).
Mieles ištrinam su cukrum, supilam truputėlį pašildytą su sviestu (neperkaitinti, kad pirštą būtų galima įkišt) pieną ir dedam miltų. Sumaišom. Kišam į iki 50 laispnių pašildytą orkaitę arba jei šilta ant saulėtos palangės ir valandai (pusantros - priklauso nuo mielių šviežumo) duodam kilti. Iškilus su šaukštu viską sąžiningai išmaišom.
Nuo čia prasideda įdomioji dalis (pirmą kartą darant aš sakiau, kad kažkokia nesąmonė): tešlą krečiam į aliejum pateptą skardą ir su šaukštu išlyginam (kadangi skarda patepta aliejum, tešla vis nori grįžti į pradinę savo būseną - todėl stengiuosi ją su šaukštu lyg ir prilipdyti prie skardos kraštelių, kurie aliejum nepatepti). Vaizdas nekoks: kai kur šviečiasi skarda, kai kur storiau - bet visa tai galutiniam variante pavirs į labai skanią picą. Skardą naudoju didelę standartinę pridėtą prie viryklę.
Viskas, šaunam kokioms 10 min. į orkaitę, kol pagrindas truputį apdžiūsta (neišsigąskit gaunasi toks kauburiuotas, bet kai susideda viskas ant viršaus būna beproto skanu)
Aš darau pagal šitą, rastą kažkur SM platybėse, ir skanu,ir minkyti nereikia
o gal kas galit parasyti skaniu kosiu receptu? pradejom taupyti ir virti ivairias sriubas (anksciau labai retai valgydavom), taip pripratom, kad jei sriubos nera, jau norisi... ir smagu, nes pigu ir sveika noretusi ir koses pradeti virti, tik kad ne vienos nemoku perliniu kruopu kosyte tokia zinau visai skani ir manu, bulviu, bet cia mano zinios ir pasibaigia Grikiu nemegstu Kokias jus gaminate?
QUOTE(anestute @ 2008 12 05, 09:48)
o gal kas galit parasyti skaniu kosiu receptu? pradejom taupyti ir virti ivairias sriubas (anksciau labai retai valgydavom), taip pripratom, kad jei sriubos nera, jau norisi... ir smagu, nes pigu ir sveika noretusi ir koses pradeti virti, tik kad ne vienos nemoku perliniu kruopu kosyte tokia zinau visai skani ir manu, bulviu, bet cia mano zinios ir pasibaigia Grikiu nemegstu Kokias jus gaminate?
tai galima ivairiausiu darzoviu troskinius daryti... taip pat skanu ir sveika... man labai skani kuskuso kose, bet netaupi ji... o taip dar zirniu kose su spirguciais galima issivirti arba apkepintu svogunu ir morka, skanu cesnako skiltele ideti i zirniene.
dar prisiminiau ryziu salotas: i isvirtus ryzius dedam kietai virtus susmulkintus kiausiniu, svoguna, druska, pipirai, majonezas ( galima ir koki sauksta aliejaus, tada maziau majonezo reikes) ir sutrinti sprotai arba sprotu pastetas.
Sveikos,
buvo ir pas mane juodi laikai - tai as darydavau perliniu kruopu kotletukus, virdavau kiauliu skureliu vyniotinius, kepdavau ir marinuodavau saldytas strimeles.Nieko pragyvenom.Tad manau ir dabar kaip nors pratrauksime...
buvo ir pas mane juodi laikai - tai as darydavau perliniu kruopu kotletukus, virdavau kiauliu skureliu vyniotinius, kepdavau ir marinuodavau saldytas strimeles.Nieko pragyvenom.Tad manau ir dabar kaip nors pratrauksime...
aciu uz receptukus picu, reiks butinai isbandyti
Na o aš sugalvojau, kaip sunaudoti likusią avižinių dribsnių košę. Be to, tai puikus paprastų blynų pakaitalas, jei vaikai vis nori blynų, o miltiniai jau pabodo
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI
iš 100g dribsnių išsivirti tirštą avižinę košę vandenyje, leisti jai ataušti (arba panaudoti vakarykštės košės likučius ) . Įmušti 1 kiaušinį, įpilti apie stiklinę pieno, berti miltų, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo (apie 100g). Kepti naudojant kuo mažiau riebalų. Iš šio kiekio gaunasi nemažai - apie 25blynus, jie tokie purūs, patinka vaikams. be to - tai puiki alternatyva mėgstančioms blynus, bet bijančioms kalorijų.
mano vaikis tuos blynus šveičia su grietine, bet manau, kad skanu būtų ir su uogiene ar kitais saldžiais užpilais :
AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BLYNELIAI
iš 100g dribsnių išsivirti tirštą avižinę košę vandenyje, leisti jai ataušti (arba panaudoti vakarykštės košės likučius ) . Įmušti 1 kiaušinį, įpilti apie stiklinę pieno, berti miltų, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo (apie 100g). Kepti naudojant kuo mažiau riebalų. Iš šio kiekio gaunasi nemažai - apie 25blynus, jie tokie purūs, patinka vaikams. be to - tai puiki alternatyva mėgstančioms blynus, bet bijančioms kalorijų.
mano vaikis tuos blynus šveičia su grietine, bet manau, kad skanu būtų ir su uogiene ar kitais saldžiais užpilais :