Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(faticha @ 2008 12 05, 11:41)
Sveikos,


buvo ir pas mane juodi laikai - tai as darydavau perliniu kruopu kotletukus, virdavau  kiauliu skureliu vyniotinius, kepdavau ir marinuodavau saldytas strimeles.Nieko pragyvenom.Tad manau ir dabar kaip nors pratrauksime... smile.gif



Norėčiau apie tuos vyniotinius sužinoti ax.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Viriau siandien pietums raugintu kopustu sriubyte, tai praktiskai beveik nemokama gavosi 4u.gif kopusteliai ir pomidorai is teveliu, bulvytes is uosviu, sultinukas is anksciau virtu kalakuto kakliuku blyneliams, prieskoniai- mazmozis, o gavosi tokia tirstoka, tai nereiks net antro ax.gif valgome su skrudinta bulkyte cool.gif
Atsakyti
Sriubytės yra gėris drinks_cheers.gif visada verdu pilną puodą ir atvėsusią laikau šaldytuve - 2-3dienas būna skani cool.gif

Aš viriau šiandien virtinius - iš 150g faršo ir 100g naminio kepeninio pašteto gavosi apie 40 virtinių thumbup.gif man vienam kartui užtenka 4, vaikui - 2, vyrui - 6-8. Tai ne tik pavalgėm šiandien pietus, 13 pasilikau pakepinti vakarui bet ir užšaldžiau 11 virtinių bei kelis skrylius kitam kartui thumbup.gif
koldūnų nereiks pirkiot ax.gif kai staigiai pavalgyt reiks pagamint rolleyes.gif

o tešlai tikrai daug nereikia - miltai, druska ir vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2008 12 07, 14:38)
Sriubytės yra gėris drinks_cheers.gif visada verdu pilną puodą ir atvėsusią laikau šaldytuve - 2-3dienas būna skani cool.gif

Aš viriau šiandien virtinius - iš 150g faršo ir 100g naminio kepeninio pašteto gavosi apie 40 virtinių thumbup.gif man vienam kartui užtenka 4, vaikui - 2, vyrui - 6-8. Tai ne tik pavalgėm šiandien pietus, 13 pasilikau pakepinti vakarui bet ir užšaldžiau 11 virtinių bei kelis skrylius kitam kartui thumbup.gif
koldūnų nereiks pirkiot ax.gif kai staigiai pavalgyt reiks pagamint rolleyes.gif

o tešlai tikrai daug nereikia - miltai, druska ir vanduo smile.gif



as jei virtinius darau tai visada pasidarau daugiau ir uzsaldau.labai nemegstu terliotis su tesla, tai vienu kartu atvargstu ir kuri laika ramu. tik su mesa nedarau, seimynos megstamiausi su varske ir lasinukais,, kuriuos is tevu atsivezam.tik cepelinus su mesa darau.
sriubas megstam, bet va, kad vyrui nelabai uztenka jei tik sriuba buna, nes jis valgo tik vakare, darbas sunkus gana tai tenka galvot kaip sotesnio ka pagaminti(man tai ir vien sriubos uztektu).
Atsakyti
QUOTE(aplsncks @ 2008 11 30, 10:56)
Ir aš pasidalinsiu. Vakar viriau sriubą (bet gavosi košė lotuliukas.gif ), tai paskaičiavau kad išeiga nu gal kokie 5 Lt
Taigi pupelių pakelį (atrodo, 500 g) ir perlinių kruopų kokius 200 g užmerkiau. Reiktų mirkyt per naktį, bet aš dieną užmerkiau, tai gavos kokios 5 val.
Nuo pupelių nupyliau likusį vandenį, užpyliau šviežiu ir pastačiau virti. Už kokio pusvalandžio sudėjau ten ir perlines kruopas. Dar už pusvalandžio įdėjau dvi pjaustytas morkas, lauro lapų, sultinio pora kubelių, pipirų. Pavirė dar kokias 20-30 min ir valgėm. Valgėm su grietine. Gavosi tokia laaabai tiršta sriuba arba skysta košė. Mes kadangi mėgstam pupeles, beveik nevalgom mėsos (MB visai nevalgo, aš retkarčiais), tai tokios košės mum visai nieko, kartais pasidarom.



Receptukas visai nieko, pameginsiu. Bet valanda virti, tai nelabai pigus maistas gaunasi, ypac jei virykle elektrine verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2008 12 04, 15:09)
Šiaip skaniau pačiai būtų padą pasigaminti  mirksiukas.gif Nes ten gryna sintetika tuose mišiniuose  g.gif

bet yra pirkti ir jau gatavu, pagamintu, kam gaišti laika su tom tešlom..,
ir kiek teko rūšiu isbandyti, tai idomiausio skonio patiko "Šultės" kepyklos picu padai su paprika.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2008 12 09, 14:31)
Receptukas visai nieko, pameginsiu. Bet valanda virti, tai nelabai pigus maistas gaunasi, ypac jei virykle elektrine  verysad.gif


va va...reiktu iprast paskaiciuot ir elektra, nes jei ilgai verda ar kepa, tikrai savikaina stipriai isauga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2008 12 09, 13:31)
Receptukas visai nieko, pameginsiu. Bet valanda virti, tai nelabai pigus maistas gaunasi, ypac jei virykle elektrine  verysad.gif

tai galima is vakaro uzsimerkti tas pupeles ir kruopas, tada bus trumpesnis virimo laikas smile.gif
Atsakyti
As daznai darau toki antra patiekala: nuskustas bulves isskobiu ir pridedu farso kaip kotletams arba su virtais ryziais. Ant virsaus pridedu kepinto svoguno ir daug morku. Jei visi labai alkani dar ir kopustu uzpjaustau. Gaunasi skanu ir daug. thumbup.gif thumbup.gif Veliau sultini naudoju sriubai.
Atsakyti
QUOTE(VIJOLAA @ 2008 12 11, 01:20)
As daznai darau toki antra patiekala: nuskustas bulves isskobiu ir pridedu farso kaip kotletams arba su virtais ryziais. Ant virsaus pridedu kepinto svoguno ir daug morku. Jei visi labai alkani dar ir kopustu uzpjaustau. Gaunasi skanu ir daug.  thumbup.gif  thumbup.gif Veliau sultini naudoju sriubai.

Ot aciu VIJOLAA 4u.gif priminei sena uzmirsta recepta smile.gif O su kuo skobi?
Atsakyti
QUOTE(VIJOLAA @ 2008 12 11, 01:20)
As daznai darau toki antra patiekala: nuskustas bulves isskobiu ir pridedu farso kaip kotletams arba su virtais ryziais. Ant virsaus pridedu kepinto svoguno ir daug morku. Jei visi labai alkani dar ir kopustu uzpjaustau. Gaunasi skanu ir daug.  thumbup.gif  thumbup.gif Veliau sultini naudoju sriubai.

Juos kepti orkaitėje ar troškinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(VIJOLAA @ 2008 12 11, 02:20)
As daznai darau toki antra patiekala: nuskustas bulves isskobiu ir pridedu farso kaip kotletams arba su virtais ryziais. Ant virsaus pridedu kepinto svoguno ir daug morku. Jei visi labai alkani dar ir kopustu uzpjaustau. Gaunasi skanu ir daug.  thumbup.gif  thumbup.gif Veliau sultini naudoju sriubai.


Geras ir pigus recepciukas mano seimyna lb megsta idarytas bulves thumbup.gif
Bulves isskobti peiliu(taip kaip "akis" isimi) skobiu pagal galimybes jeigu farso daug tai ir isskobiu daugiau ax.gif taupumo sumetimais i farsa galima deti ryziu ir itarkuoti kopusta(reziume skonis bus panasus i balandeliu) Tada imu bulve idedu paruosta farsa ir statau i puoda kai dailiai sudedu visas bulves....ant virsaus uzdedu tarkuotu morku sluoksni ipilu vandens(tiek,kad vos apsemtu bulves) ir verdu apie 30-40 min pries pabaiga pasiruosiu padaza...i dubeneli idedu miltu ismaisau juos siltu vandeniu idedu grietines ir kecupo vietoj druskos dedu magi kubelius ax.gif gaunasi tokia tirstoka mase tada ja pilu ant bulviu...dailiai puoda pasiukioju,kad ta mase persimaisytu su vandeniu esanciu puode...po 5- 10 min nuo uzvirimo galima valgyti ax.gif tikiuosi viska suprantamai aprasiau doh.gif
Atsakyti