Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Savo pigu patiekala darau taip: iskobiu bulves su sauksteliu..........troskinu placiam puode kur bulves sustatau kaip kareivius viena prie kitos drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif baigus troskinti ant idarytu bulviu uzdedu truputi grietines ar padazo bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos visos,

Kadangi pavalgau su vyru darbuose, tai daromes tik vakarienes: kartais rimciau kokia bulviu kose su kotletais, o kartais nieko neturime ir tingime reztis iki parduotuves, tai antrai situacijai visada turiu nzn kaip liet pupeles BAKED BEANS konservuota banke, ja isverciu i katiliuka, pridedu nemazai cesnako spausto, desreliu pora ypjaustau jei turiu ir marinuoto agurkiuko. gaunasi toks makalas. ji

valgome su balta duona pertepta sviestu.
labai sotu ir pigu. 4u.gif
Atsakyti
Nusipirkau vakar maximoje akcijinio kalakutienos farso (~550g), kopusta ir padariau 18 balandeliu (dali uzsaldziau). islaidos apie 8 lt (farsas- 5 lt, kopustas ~2lt, ryziai- ~1lt)+ bulvytes (nemokamos is kaimo).
Atsakyti
Norėčiau apie tuos vyniotinius sužinoti



1.As isvirdavau kiauliu skureles su prieskonaiais .Buljonas likdavo sriubai...
2.Skureles sumaldavau mesmale ir pridedavau prieskoniu, morku zaliu tarkuotu
3.Paimdavau marles gabala., suslapindavau saltu vandeniu ir dedavau skureliu mase ant jo.
4.Formuodavau ir vyniodavau vyniotini, suraisydavau
5.Dedavau i puoda, uzpildavau vandeniu, nugreipdavau putas ir sudedavau prieskonius .
6.Virdavau apie 2 valandas ir istraukus paslekdavau per nakti.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
faticha dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anestute @ 2008 12 05, 10:48)
o gal kas galit parasyti skaniu kosiu receptu?  4u.gif  pradejom taupyti ir virti ivairias sriubas (anksciau labai retai valgydavom), taip pripratom, kad jei sriubos nera, jau norisi... ir smagu, nes pigu ir sveika  bigsmile.gif  noretusi ir koses pradeti virti, tik kad ne vienos nemoku  lotuliukas.gif  perliniu kruopu kosyte tokia zinau visai skani ir manu, bulviu, bet cia mano zinios ir pasibaigia  biggrin.gif  Grikiu nemegstu  schmoll.gif  rolleyes.gif Kokias jus gaminate?

dar miežinių kruopų košė. Man ir vaikam skanu, vyras košių nevalgo ax.gif
Atsakyti
I miezine(arba kvietine) kose itarkuoti 2 zalias bulves ir kartu isvirti.
Dar yra soru kose,tik dabar ji brangoka.Ja galima virti uzbalinant gale pienu,bet galima ir kefyru-kitoks skonis gaunasi.
Mano vaikai dar megsta "Mociutes kose"(yra Norfoje)-ivairiu grudu misini,panasi i miezine,bet skanesne.
Dar labai megstam ryziu-lesiu kose,o kai atsala,dar agurko (zalio ar marinuoto,kokio turiu) smulkiai ipjaustau,smulkesne nei burokine trintuve itarkuoju morkos zalios,ir ...puiku,valgoma be jokiu padazu.
Dar visai pigu vegetariskas plovas:vietoj mesos pakepintos morkos,svogunai,zalumynai ar cukinija ,kai turiu,arba saldusis plovo variantas-kepintos morkos ir svogunai lieka,bet dar pridedu ivairiu dziovintu vaisiu,razinu maziau,bet daugiau dziovintu slyvu,abrikosu ar persiku.Tada ant virsaus sausu ryziu ,uzpilu vandens,kiek reikia ryziams(1:3-3,5 st),uzdengiu ir i orkaite valandai.
Dar man patinka grikiu kose su burokeliu:nuo pat uzvirimo itarkuoju burokine trintuve zalio burokelio ir kartu verdu.
Jei lieka kokios koses,darau "likuciu muge"-viska is saldytuvo sudedu ir kiekviena karta vis kitkas gaunasi.
Dar patinka koses likucius sudeti i kepama duonele.
Dar prisiminiau aviziniu kruopu(ne dribsniu) kose-ja galima daryti kaip iprasta kose,bet ir kaip saldu varianta-su dz.vaisiais (cukraus deti nereikia,kaip ir i saldu plova).
Atsakyti
velnias kaip nemegstu kosiu doh.gif bet reiktu bandyti savo skranduka pratinti, nes ant senatves skrandukas taip streikuot pradejo doh.gif tad tenka savaitej bent 2 kartus virti sriubikes doh.gif kad bent kiek ji palipenti ax.gif
Atsakyti
Kiek paskaičiau su pupelių virimu kai kuriom yra problema:aš pupelių nemerkiu bet jas užpilu šaltu vandeniu ir užkaičiu,kai užverda paverdu gal 15 minučių,išjungu ir palieku brinkt panašiam laikui,po to nupilu karštą vandenį,perlieju šaltu ir vėl užpylus šaltu vandeniu uždedu virti,po 3 kartų pupelės net sukrinta į košę.Ir mirkyt nereikia,ir virti neilgai tenka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 14 gruodžio 2008 - 19:36
sveikutes galiu parasyti perliniu kruopu kose su tarkiais per nakti uzmerkti kruopas po to jas virdu 2stiklines kruopu 4stikl vandens kai isverda itarkuoju bulves 2-4 jei truksta skyscio ipilu pieno maisau tol kol isverda tarkiai galima paragauti po to i ta kose pridedu pakepintu spirgu su svogunais viska sumaisau paskaninu vegeta zinoma jei truksta druskos skanaus gal kam praveras
Atsakyti
QUOTE(*Dita* @ 2008 12 09, 22:36)
tai galima is vakaro uzsimerkti tas pupeles ir kruopas, tada bus trumpesnis virimo laikas smile.gif


tai, kad jas recepto autore mirkino 5 val. ir po to vire 1 val. Tai ir taip ilgoka. Na, gal jei nebutu visai mirkinus, gal ir pusantros valandos neuztektu g.gif O jei pamirkinus per nakti.... g.gif gal 40 min. pakaktu, bet tai juk neypac didelis skirtumas.
Atsakyti
as verdu nemirkintas...man visai normaliai per val,isverda
Atsakyti