Sveikos visos,
Kadangi pavalgau su vyru darbuose, tai daromes tik vakarienes: kartais rimciau kokia bulviu kose su kotletais, o kartais nieko neturime ir tingime reztis iki parduotuves, tai antrai situacijai visada turiu nzn kaip liet pupeles BAKED BEANS konservuota banke, ja isverciu i katiliuka, pridedu nemazai cesnako spausto, desreliu pora ypjaustau jei turiu ir marinuoto agurkiuko. gaunasi toks makalas. ji
valgome su balta duona pertepta sviestu.
labai sotu ir pigu.
Kadangi pavalgau su vyru darbuose, tai daromes tik vakarienes: kartais rimciau kokia bulviu kose su kotletais, o kartais nieko neturime ir tingime reztis iki parduotuves, tai antrai situacijai visada turiu nzn kaip liet pupeles BAKED BEANS konservuota banke, ja isverciu i katiliuka, pridedu nemazai cesnako spausto, desreliu pora ypjaustau jei turiu ir marinuoto agurkiuko. gaunasi toks makalas. ji
valgome su balta duona pertepta sviestu.
labai sotu ir pigu.
Nusipirkau vakar maximoje akcijinio kalakutienos farso (~550g), kopusta ir padariau 18 balandeliu (dali uzsaldziau). islaidos apie 8 lt (farsas- 5 lt, kopustas ~2lt, ryziai- ~1lt)+ bulvytes (nemokamos is kaimo).
Norėčiau apie tuos vyniotinius sužinoti
1.As isvirdavau kiauliu skureles su prieskonaiais .Buljonas likdavo sriubai...
2.Skureles sumaldavau mesmale ir pridedavau prieskoniu, morku zaliu tarkuotu
3.Paimdavau marles gabala., suslapindavau saltu vandeniu ir dedavau skureliu mase ant jo.
4.Formuodavau ir vyniodavau vyniotini, suraisydavau
5.Dedavau i puoda, uzpildavau vandeniu, nugreipdavau putas ir sudedavau prieskonius .
6.Virdavau apie 2 valandas ir istraukus paslekdavau per nakti.
Skanaus
1.As isvirdavau kiauliu skureles su prieskonaiais .Buljonas likdavo sriubai...
2.Skureles sumaldavau mesmale ir pridedavau prieskoniu, morku zaliu tarkuotu
3.Paimdavau marles gabala., suslapindavau saltu vandeniu ir dedavau skureliu mase ant jo.
4.Formuodavau ir vyniodavau vyniotini, suraisydavau
5.Dedavau i puoda, uzpildavau vandeniu, nugreipdavau putas ir sudedavau prieskonius .
6.Virdavau apie 2 valandas ir istraukus paslekdavau per nakti.
Skanaus
faticha dėkui
QUOTE(anestute @ 2008 12 05, 10:48)
o gal kas galit parasyti skaniu kosiu receptu? pradejom taupyti ir virti ivairias sriubas (anksciau labai retai valgydavom), taip pripratom, kad jei sriubos nera, jau norisi... ir smagu, nes pigu ir sveika noretusi ir koses pradeti virti, tik kad ne vienos nemoku perliniu kruopu kosyte tokia zinau visai skani ir manu, bulviu, bet cia mano zinios ir pasibaigia Grikiu nemegstu Kokias jus gaminate?
dar miežinių kruopų košė. Man ir vaikam skanu, vyras košių nevalgo
I miezine(arba kvietine) kose itarkuoti 2 zalias bulves ir kartu isvirti.
Dar yra soru kose,tik dabar ji brangoka.Ja galima virti uzbalinant gale pienu,bet galima ir kefyru-kitoks skonis gaunasi.
Mano vaikai dar megsta "Mociutes kose"(yra Norfoje)-ivairiu grudu misini,panasi i miezine,bet skanesne.
Dar labai megstam ryziu-lesiu kose,o kai atsala,dar agurko (zalio ar marinuoto,kokio turiu) smulkiai ipjaustau,smulkesne nei burokine trintuve itarkuoju morkos zalios,ir ...puiku,valgoma be jokiu padazu.
Dar visai pigu vegetariskas plovas:vietoj mesos pakepintos morkos,svogunai,zalumynai ar cukinija ,kai turiu,arba saldusis plovo variantas-kepintos morkos ir svogunai lieka,bet dar pridedu ivairiu dziovintu vaisiu,razinu maziau,bet daugiau dziovintu slyvu,abrikosu ar persiku.Tada ant virsaus sausu ryziu ,uzpilu vandens,kiek reikia ryziams(1:3-3,5 st),uzdengiu ir i orkaite valandai.
Dar man patinka grikiu kose su burokeliu:nuo pat uzvirimo itarkuoju burokine trintuve zalio burokelio ir kartu verdu.
Jei lieka kokios koses,darau "likuciu muge"-viska is saldytuvo sudedu ir kiekviena karta vis kitkas gaunasi.
Dar patinka koses likucius sudeti i kepama duonele.
Dar prisiminiau aviziniu kruopu(ne dribsniu) kose-ja galima daryti kaip iprasta kose,bet ir kaip saldu varianta-su dz.vaisiais (cukraus deti nereikia,kaip ir i saldu plova).
Dar yra soru kose,tik dabar ji brangoka.Ja galima virti uzbalinant gale pienu,bet galima ir kefyru-kitoks skonis gaunasi.
Mano vaikai dar megsta "Mociutes kose"(yra Norfoje)-ivairiu grudu misini,panasi i miezine,bet skanesne.
Dar labai megstam ryziu-lesiu kose,o kai atsala,dar agurko (zalio ar marinuoto,kokio turiu) smulkiai ipjaustau,smulkesne nei burokine trintuve itarkuoju morkos zalios,ir ...puiku,valgoma be jokiu padazu.
Dar visai pigu vegetariskas plovas:vietoj mesos pakepintos morkos,svogunai,zalumynai ar cukinija ,kai turiu,arba saldusis plovo variantas-kepintos morkos ir svogunai lieka,bet dar pridedu ivairiu dziovintu vaisiu,razinu maziau,bet daugiau dziovintu slyvu,abrikosu ar persiku.Tada ant virsaus sausu ryziu ,uzpilu vandens,kiek reikia ryziams(1:3-3,5 st),uzdengiu ir i orkaite valandai.
Dar man patinka grikiu kose su burokeliu:nuo pat uzvirimo itarkuoju burokine trintuve zalio burokelio ir kartu verdu.
Jei lieka kokios koses,darau "likuciu muge"-viska is saldytuvo sudedu ir kiekviena karta vis kitkas gaunasi.
Dar patinka koses likucius sudeti i kepama duonele.
Dar prisiminiau aviziniu kruopu(ne dribsniu) kose-ja galima daryti kaip iprasta kose,bet ir kaip saldu varianta-su dz.vaisiais (cukraus deti nereikia,kaip ir i saldu plova).
velnias kaip nemegstu kosiu bet reiktu bandyti savo skranduka pratinti, nes ant senatves skrandukas taip streikuot pradejo tad tenka savaitej bent 2 kartus virti sriubikes kad bent kiek ji palipenti
Kiek paskaičiau su pupelių virimu kai kuriom yra problema:aš pupelių nemerkiu bet jas užpilu šaltu vandeniu ir užkaičiu,kai užverda paverdu gal 15 minučių,išjungu ir palieku brinkt panašiam laikui,po to nupilu karštą vandenį,perlieju šaltu ir vėl užpylus šaltu vandeniu uždedu virti,po 3 kartų pupelės net sukrinta į košę.Ir mirkyt nereikia,ir virti neilgai tenka.
sveikutes galiu parasyti perliniu kruopu kose su tarkiais per nakti uzmerkti kruopas po to jas virdu 2stiklines kruopu 4stikl vandens kai isverda itarkuoju bulves 2-4 jei truksta skyscio ipilu pieno maisau tol kol isverda tarkiai galima paragauti po to i ta kose pridedu pakepintu spirgu su svogunais viska sumaisau paskaninu vegeta zinoma jei truksta druskos skanaus gal kam praveras
QUOTE(*Dita* @ 2008 12 09, 22:36)
tai galima is vakaro uzsimerkti tas pupeles ir kruopas, tada bus trumpesnis virimo laikas
tai, kad jas recepto autore mirkino 5 val. ir po to vire 1 val. Tai ir taip ilgoka. Na, gal jei nebutu visai mirkinus, gal ir pusantros valandos neuztektu O jei pamirkinus per nakti.... gal 40 min. pakaktu, bet tai juk neypac didelis skirtumas.
as verdu nemirkintas...man visai normaliai per val,isverda