Mano lasisa:
i orkaite imetu bulves, galima sveikas, galima papjaustytas pusiau ar fri, jei reikia greiciau (nesudytas, kitaip sugers daug aliejaus !!!!), pakepu kokias 15-20 minuciu, tada salia imetu pasudyta lasisa (file arba kepsnelius). kepu apie 15 min dar.
padazui: virtus ir susmulkintus spinatu lapus pakaitiname svieste arba grietineleje (kam riebiau o kam liesiau), truputi pasudome.
Lasisa istraukusios dedam i lekste, palaistome citrinu sultimis, apipilame padazu. patiekam su keptom bulvem, kurias tik istraukusios pasudome.
lasisa dar galima kepti folgoje su apelsinais (pjaustytais riekemis ir grietinele). tada valgyti skaniau su ryziais.
Ieškojau tokios temos,gal pražiopsojau kur,tai sorry.
Kiek laiko reikia kept lašišą?Nes gabalai tai nemaži,kažin ar apkepti iš abiejų pusių užtenka?Ar po to dar troškinti?Ir koks garnyras tinka prie šios žuvies?Vyras minėjo,kad skanu su morkų salotom.Nesu žuvų mėgėja,tai sunkiai gaudausi jų paruošime...
Kiek laiko reikia kept lašišą?Nes gabalai tai nemaži,kažin ar apkepti iš abiejų pusių užtenka?Ar po to dar troškinti?Ir koks garnyras tinka prie šios žuvies?Vyras minėjo,kad skanu su morkų salotom.Nesu žuvų mėgėja,tai sunkiai gaudausi jų paruošime...

QUOTE(Amazing @ 2005 09 29, 16:01)
Ieškojau tokios temos,gal pražiopsojau kur,tai sorry.
Kiek laiko reikia kept lašišą?Nes gabalai tai nemaži,kažin ar apkepti iš abiejų pusių užtenka?Ar po to dar troškinti?Ir koks garnyras tinka prie šios žuvies?Vyras minėjo,kad skanu su morkų salotom.Nesu žuvų mėgėja,tai sunkiai gaudausi jų paruošime...
Kiek laiko reikia kept lašišą?Nes gabalai tai nemaži,kažin ar apkepti iš abiejų pusių užtenka?Ar po to dar troškinti?Ir koks garnyras tinka prie šios žuvies?Vyras minėjo,kad skanu su morkų salotom.Nesu žuvų mėgėja,tai sunkiai gaudausi jų paruošime...

Skaniausia lasisa toskinta vandeny


galima subtilus
klausimukas - kas tos AISBERGO salotos?
Tai,vadinasi,lašišą reikia labai trumpai kept,ar ne?kadangi aš amžinai baiminuos nedakept,tai čia galiu nusiramint,nes skaičiau,kad ją valgo ir priprieskoniuotą žalią (
)

Tai,vadinasi,lašišą reikia labai trumpai kept,ar ne?kadangi aš amžinai baiminuos nedakept,tai čia galiu nusiramint,nes skaičiau,kad ją valgo ir priprieskoniuotą žalią (



QUOTE(Amazing @ 2005 09 29, 16:07)
Aisbergo salotos parduodamos daržovių skyriuje, žalios kaip ir kitos, tik skiriasi tuo, kad jų lapai yra sultingesni ir traškūs

QUOTE(Amazing @ 2005 09 29, 17:07)
galima subtilus
klausimukas - kas tos AISBERGO salotos?
Tai,vadinasi,lašišą reikia labai trumpai kept,ar ne?kadangi aš amžinai baiminuos nedakept,tai čia galiu nusiramint,nes skaičiau,kad ją valgo ir priprieskoniuotą žalią (
)

Tai,vadinasi,lašišą reikia labai trumpai kept,ar ne?kadangi aš amžinai baiminuos nedakept,tai čia galiu nusiramint,nes skaičiau,kad ją valgo ir priprieskoniuotą žalią (



Lasisa negalima perkept. Isvis kepta lasisa, tai igauna karpio skoni

Taip, lasisa galima valgyt zalia





QUOTE(sparow @ 2005 09 30, 13:45)
Lasisa negalima perkept. Isvis kepta lasisa, tai igauna karpio skoni
Ja reikia uzpilt vandeniu, kad apsemtu ir kelias min pavirt(greitas procesas)
Taip, lasisa galima valgyt zalia
receptukas: nusiperki 1 kg po 9.9 lt(akcija
) isimi kaulus,nulupi oda, perpjauni per puse, kad nebutu stori gabalai, uzpili marinatu(1 saukstas druskos,2 saukstai cukraus,1 saukstas alyvuogiu aliejaus)uzdengi ir i saldytuva. Po 6 val apverti ir vel i saldytuva. Po 12 val nupili marinata( butinai,nes bus per suru)aptepi aliejumi, kad nedziutu ir gauni sudyta lasisa, kur pardej pardavineja po 39 lt
batonas, sviestukas, plonai atpjautas lasisos gabaliukas, sviezias agurkas. Sumustinukas
skanaus 

Taip, lasisa galima valgyt zalia





O kilogramui užteks to šaukšto druskos????

QUOTE(trampampam @ 2005 09 30, 14:12)
Pagal mano receptura - 2 saukstai druskos ir 3 - cukraus/kg.
Jau prisiskaiciau jusu receptuku, tai net ir as uzsinorejau lasisos 
klausimelis kokia geriau pirkti ar gabaliukais supjaustyta, ar file, ar ta tokia didele su skura
Kokia pati skaniausia

klausimelis kokia geriau pirkti ar gabaliukais supjaustyta, ar file, ar ta tokia didele su skura


as irgi bijau pasikartoti, bet tingiu skaityti visa tema , tad tikiuosi , kad tokio recepto dar nebuvo.Lasisa pamarinuoti su santa marijos marinatu zuviai , kepti orkaiteje arba kepsnineje ant groteliu palaistant sampanu.Garnyrui reikia kuo ivairiausiu vaisiu (obuoliu , mango , vynuogiu , banano) ir morku+obuoliu+pipiru+majonezo salocikiu.Skanaus
O gal kas zinot receptuka is lasisos farso?


QUOTE(trampampam @ 2005 09 30, 15:12)
Sauksto per akis. Kai nuimsit oda, kaulus neliks to kilogramo

