QUOTE (bea @ 2004 10 01, 15:00) |
Ingute, gal litai, ne centai???? |


6 lt. 99 cnt

Dar is geru kainu:
Cukrus 2,89
Saldytu visciuku kg 3,99
Kepti vistu ketvirciai 5,99
Ir jei perki ne maziau nei uz 100 lt gauni 20 lt vertes Rimi kupona.
Reiks sakiau varyt, gal koki sekmadieni ryte, gal maziau zmoniu bus



As taip darydavau lashisha,-
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto

QUOTE (remka @ 2004 10 01, 15:28) |
.........buvom siandien p.c."Savas" nu bet,kad ir eile prie tu lasisu,siaubas kazkoks ![]() |
Ai, niiiiiiiii tada


QUOTE (Ingute @ 2004 10 01, 16:35) |
Ai, niiiiiiiii tada ![]() ![]() |
...................baisiau nei per blokada

Nors papigiai tos lasisos visai ir nieko butu!

Marinuota lašiša su krapais:
1 kg marinuotos lašišos filė, pusė stikl. smulkintų krapų, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas maltų baltųjų pipirų.
Padažui: 2 šaukštai paruoštų garstyčių, po šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių, kiaušinio trynys, pusė stiklinės alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų krapų.
Cukrų, druską, pipirus ir krapus sumaišyti, mišiniu ištrinti lašišą, suvynioti į plėvelę ir 2-3 dienoms padėti į šaldytuvą. paskui žuvį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir patiekti su padažu.
Padažui: garstyčias išplakti su tryniu, cukrumi ir citrinų sultimis ir toliau plakant lėtai supilti aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigiant plakti suberti krapus.
Prie taip paruoštos lašišos tinka ne tik garstyčių, bet ir grietinės padažas (grietinę pasūdyti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais).
1 kg marinuotos lašišos filė, pusė stikl. smulkintų krapų, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas maltų baltųjų pipirų.
Padažui: 2 šaukštai paruoštų garstyčių, po šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių, kiaušinio trynys, pusė stiklinės alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų krapų.
Cukrų, druską, pipirus ir krapus sumaišyti, mišiniu ištrinti lašišą, suvynioti į plėvelę ir 2-3 dienoms padėti į šaldytuvą. paskui žuvį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir patiekti su padažu.
Padažui: garstyčias išplakti su tryniu, cukrumi ir citrinų sultimis ir toliau plakant lėtai supilti aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigiant plakti suberti krapus.
Prie taip paruoštos lašišos tinka ne tik garstyčių, bet ir grietinės padažas (grietinę pasūdyti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais).
pasidariau sudytos lasisos
tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!!
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?

bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?
Girdėjau, kad labai skanu sojos padaže marinuota lašiša. Reikia šviežią lašišą supjaustyti kąsnio dudžio gabalėliais ir trumpai pamarinuoti sojos padaže. Pati tai dar neragavau. Tik spalva atrodo turėtų gautis tos žuvies purvina

QUOTE (Zhiema @ 2004 10 25, 11:21) |
pasidariau sudytos lasisos ![]() bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti? |
O kiek tas daug?Man pasudzius buvo gal keli saukstai-kazkiek ,aisku,turi buti.

na as dariau 1kg, sudejau i plastmasini indeliir i saldytuva parai. tai skyscio ...
na gal kokia beveik 100ml ?
na bet svarbiausia kad gavosi baisiai skaniai ir parduotuviskai




Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom 





Skanaus....






Skanaus....
QUOTE (Elena @ 2004 11 02, 09:43) |
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Skanaus.... |




Skanesnio patiekalo iš lašišos dar nebuvau valgiusi



niu as irgi skanu receptuka turiu 
pats lasisos apdorojimas tai labai paprastas - lasisos file paimi ir nulupi skura - uzkabini su naguciu ir paskui pleshi.
tada supjaustai porcijomis, istrini alyvuogiu aliejumi, itrini druska ir pipirais ir dedi i orkaite grilio rezime ant groteliu.
tuo tarpu i keptuve idet shauksta sviesto ar margasino, ipilt grietineles daugiau nei puse stiklines, ispaust 1 citrina ir 1 apelsina, ibert druskytes, vos vos cukriuko ir pipiru. ir viska kaitint, kol puse mazdaug isgaruos, na kiek maziau nei puse. pries gala i ta keptuve ideti koncervuotu kukurusu ir pakaitinti - tada lashiha is orkaites traukt - i lekste ir viska tuo padazu apliet ir kukuruzais apdet
skanumelis

pats lasisos apdorojimas tai labai paprastas - lasisos file paimi ir nulupi skura - uzkabini su naguciu ir paskui pleshi.
tada supjaustai porcijomis, istrini alyvuogiu aliejumi, itrini druska ir pipirais ir dedi i orkaite grilio rezime ant groteliu.
tuo tarpu i keptuve idet shauksta sviesto ar margasino, ipilt grietineles daugiau nei puse stiklines, ispaust 1 citrina ir 1 apelsina, ibert druskytes, vos vos cukriuko ir pipiru. ir viska kaitint, kol puse mazdaug isgaruos, na kiek maziau nei puse. pries gala i ta keptuve ideti koncervuotu kukurusu ir pakaitinti - tada lashiha is orkaites traukt - i lekste ir viska tuo padazu apliet ir kukuruzais apdet

