Įkraunama...
Įkraunama...

Acetonas

Laba diena

Prieš metus gulėjome lygoninėje dėl žarnyno virusu ir bakteriju (kuriu nerado), ir buvo pasakyta kad yra padidejes acetonas organizme. Daktarai ieškojo tik virusu o dėl acetono nieko nepasake - kaip toliau elgtis ir kaip gyditis.
Dabar jaučiu keista kvapa iš burnyte (acetono). Kas tai yra tas acetonas, kokios jo atsiradimo priežastis ir kaip elgtis ir giditis ?

Iš anksto ačiū.
Atsakyti
Klausiant nurodykite vaiko amžių.
Dažniausia acetono priežastis vaikams yra permaitinimas gyvulinės kilmės riebalais- (dažniausia-sviestas, grietinė, riebus karvės pienas, riebūs jogurtai, varškės sūreliai ir desertai). Mažiems vaikams, ypač mergaitėms organizme nepakanka fermentų, kad suvirškintų riebalus, šlakai kaupiasi ir intoksikuoja organizmą. Kai acetono organizme susikaupia daug, įvyksta ketoneminės krizės, kai vaikas pradeda vemti- tai organizmo stengimasis atsikratyti šlakų.
Jei nuolat jaučiate acetono kvapą, reikėtų atlikti šlapimo tyrimą , patikrinti ar nėra daug acetono, ar nėra cukraus.
Tokiems vaikams reikia riboti gyvulinės kilmės riebalus ( o tokie vaikai labai šiuos produktus mėgsta).
Kai pajaučiate, kad vaikas kvepia acetonu, būtina jam duoti gerti saldžių gėrimų, geriau saldintų vynuogių cukrumi. Jei pradeda vemti, būtini elektrolitų tirpalai, tik juos būtina atšaldyti ir girdyti mažais gurkšneliais ir dažnai.
Atsakyti