Įkraunama...
Įkraunama...

"Vaiko pinigai", mokami vaikams iki 18 metų

Sveikos,na klausimas iskilo nemenkas :-) Siekiu susitvarkyti vaiko pinigus tuos 15 euru. Idomus reikalavimai,parasai prasyma,tau tuos pinigus moka,taciau paskui VMI gali pareikalauti juos grazinti.Reikalinga konsultacija-kuo remtis skaiciuojant,sodros duomenimis,ar banko israsais? nes as puse metu alga gaudavau i rankas,o puse metu pasalpa is birzos,tai banko israsas man rodo tik pusmecio pajamas,kitas reikalas maniskis gauna fiksuota alga ir pinigus pragyvenimui uzsienyje,tai pagal banko israsa ir jie skaiciuojasi? pagal ideja netuuretu,nes tai pinigai skirti pragyventi uzsienyje ir ju seimos biudzete nera,jie net valstybes neapmokestinti.Tai blyn-pagal ka ir kaip skaiciuoti :-)? As galvoju,kkad logiskiausiai skaiciuoti pagal sodros duomenis,ar kaip? Aciu :-)
Atsakyti
6 straipsnis. Išmoka vaikui
1. Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų yra skiriama ir mokama 0,75 bazinės socialinės išmokos dydžio išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos, nustatytos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje, vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio.
2. Bendrai gyvenančių asmenų auginamam ir (ar) globojamam vaikui, kuriam globa (rūpyba) nustatyta šeimoje, yra skiriama ir mokama 0,4 bazinės socialinės išmokos dydžio išmoka per mėnesį, jeigu vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos, nustatytos Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 17 straipsnio 1 dalyje, vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio:
1) kai vaikas yra nuo 2 iki 7 metų;
2) kai vaikas yra nuo 7 iki 18 metų, jeigu bendrai gyvenantys asmenys augina ir (ar) šeimoje globoja tris ar daugiau vaikų. Išmoka mokama, kol kiekvienam vaikui sukaks 18 metų, jeigu šių bendrai gyvenančių asmenų vyresni kaip 18 metų vaikai ar buvę šeimoje globojami vaikai mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą ar nuolatinės studijų formos programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jiems sukaks 24 metai.
3. Išmoka vaikui neskiriama arba jos mokėjimas nutraukiamas, jeigu:
1) nepilnametis yra emancipuotas;
2) nepilnametis yra susituokęs;
3) nepilnametis yra suimtas, atlieka su laisvės atėmimu susijusią bausmę, jam Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso (toliau – Baudžiamojo proceso kodeksas) nustatyta tvarka paskirtos priverčiamosios stacionarinio stebėjimo specializuotose psichikos sveikatos priežiūros įstaigose medicinos priemonės, paskelbta jo paieška arba jis teismo pripažintas nežinia kur esančiu, – kol neišnyksta nurodytos aplinkybės.


1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio = 153 Eur

Skaičiuojami visi pinigai "į rankas" gauti, nesvarbu, ar per banką ar grynais, ir įrodinėt nereikia, jie prieina prie tų duomenų. Todėl reikia pačiam tik pasiskaičiuot, kad po to, kai jie paskaičiuos, grąžint nereiktų smile.gif
Atsakyti