Pasiūlysiu,mergaitės ,jums desertines.

Rudeninių veislių kriaušes reikia nulupti,perpjauti per pusę ir išimti sėklas.Galima daryti 2-iem būdais :
1 būdas,kas nemėgsta per saldžiai : nuluptas kriaušes užpilti cukrum-na,tiek ,kiek patinka,kad apsiveltų-ir palikti nakčiai.Kitą dieną atsiradusiam skystyje kriaušes virti nuo užvirimo 10-15 min,karštas dėti po antklode ir vėl palikti pernakt.
2 būdas-saldumynų mėgėjoms.Sirupas-1ltr vandens,1 stiklinė cukraus.Verdantį sirupą pilti ant kriaušių,pavirti 10-15 min-ir vėlgi-slėpti po kaldra.Sirupo tereikia,kad kriaušes apsemtų.
Prieskoniai-kas ką mėgsta-gvazdikėliai,cinamono lazdelės,vanilė.
Labai skanu su ledais,o ir šiaip vienos,kai norisi ko nors saldaus.
Vasarinių veislių kriaušės konservavimui netinka,o taviškės,9kristina,kaip supratau-kaip tik tokios.
Dar kažkas klausė,ar laikosi kriaušių sultys-laikosi puikiausiai ir dar šiltoj patalpoj,tik reikia gerai iškaitint buteliuose ar stiklainiuose.Jokios rūgšties dėti nereikia.