Girdejau, kad daiginti grudai labai sveika: turi daug vitaminu bei valo organizma. Bet taip pat girdejau, kad tuos grudus reikia moketi sudaiginti... Taigi, pasidalinkite patirtimi kaip daiginate ir ka gaminate is ju?
Is daigintu kvieciu kazkada kepiau kotletukus: sumaliau juos mesmale, pridejau visko kaip i normalius kotletus - kiaushini, svoguna, prieskoniu. Viska sumaishiau ir kepiau keptuveje.
Kucioms mama dare daigintus kviecius su medumi ir dziovintais vaisiais sumaishytus.
Kucioms mama dare daigintus kviecius su medumi ir dziovintais vaisiais sumaishytus.
Paprastai perku pardotuveje. O man labai skanu kaip desertas : uzpilu jogurtu arba tirpintu medumi. Galima iberti razinu , riesutu.
QUOTE (Miglute @ 2004 09 13, 10:01) |
Paprastai perku pardotuveje. O man labai skanu kaip desertas : uzpilu jogurtu arba tirpintu medumi. Galima iberti razinu , riesutu. |
Aga ir as taip valgau geras produktas gaunasi ir skanu ir vitaminciku yra
QUOTE(dzudi @ 2004 09 10, 19:35)
Girdejau, kad daiginti grudai labai sveika: turi daug vitaminu bei valo organizma. Bet taip pat girdejau, kad tuos grudus reikia moketi sudaiginti... Taigi, pasidalinkite patirtimi kaip daiginate ir ka gaminate is ju?
QUOTE(Asta @ 2004 09 12, 21:09)
Is daigintu kvieciu kazkada kepiau kotletukus: sumaliau juos mesmale, pridejau visko kaip i normalius kotletus - kiaushini, svoguna, prieskoniu. Viska sumaishiau ir kepiau keptuveje.
Kucioms mama dare daigintus kviecius su medumi ir dziovintais vaisiais sumaishytus.
Kucioms mama dare daigintus kviecius su medumi ir dziovintais vaisiais sumaishytus.
As ir gi kotletukus darau,kartais dar svieziu lasinuku imalu.Siaip dar grybu padaza prie ju darau niam niam
o tai kaip juos susidaiginti, niex ir neparasete?
QUOTE(lsimute @ 2009 04 09, 15:20)
o tai kaip juos susidaiginti, niex ir neparasete?
Ggrūdus gerai nuplaunu,užpilu šiltu vandenuku {nedideliu kiekiu},nupilu,ir uždedu drėgnu merliuku{reikia stebeti,kad jis neišdžiūtų supurkšti,merliukas.
Laikyti šiltoje vietoje.
Valgau su medumi ,dar pridedu gliaudytų saulėgrąžų razinų.
o kokius grudus daiginate?
šaunuolės-sveikuolės Kviečius daiginti galima paprastai, nuplauti ir palikti tamsoje pusiau apsemtus vandeniu. Po paros jie jau pabrinkę ir kiek pradygę, po dviejų-normaliai valgomi. Kaip veganė valgau juos tiesiog paprastus daigintus be priedų.
Bet jei daiginsit saulėgrąžų sėklas-o tai irgi labai gerai-tai jau sudygusias reik bent septyniais vandenimis nuplauti, nes dygdamos jos išskiria kai kurių nepaqgeidaujamų medžiagų.
Bet jei daiginsit saulėgrąžų sėklas-o tai irgi labai gerai-tai jau sudygusias reik bent septyniais vandenimis nuplauti, nes dygdamos jos išskiria kai kurių nepaqgeidaujamų medžiagų.
QUOTE(shacHii @ 2009 04 09, 18:42)
o kokius grudus daiginate?
Galima ivairius:kviecius,rugius,avizas,lesius,linu semenis,miezius,moliugus,pipirine,liucerna,garstycias,grikius,saulegrazas,ozrage,zirnius,soja,
pupas,kukuruzus,riesutus......svarbu,kad seklos,grudai butu ekologiski,nepazeisti.Jie nuplaunami ir mirkomi apie 5val,stambesni apie 8-12val.Isbrinkusios seklos(grudai)nupilami nuo vandens,uzdengiami marliuku,pastatoma tamsesneje vietoje.Na,ne ant palanges ir ne tiesioginiu saules spinduliu.Stebeti,kad neisdziutu,drekinti.Kiekvienos seklos(grudai)sudygsta ivairiai.Ir skoniu ir maistinemis medziagomis kiek skiriasi..
Vieni is greiciausiai dygstanciu,tai kvieciai.Ilgiau pvz,pupeles,liucerna-apie 4-6dienas.
Kadangi esu vegane,daigintus grudus valgau kasdien.Man skanu su darzovemis
Mes perkame jau sudaigintu grudus, tad dar neteko paciai ju daiginti.
Man jie tokie skanus, kad vis nedatempiu ju iki kokio patiekalo.. arba mb sudoroja arba as, bet taip ir dar salotu nedariau, nes drauge sake labai skanu su vistiena ir obuoliu, bet kolkas dar megaujuosi jais vienais. dar labai skanu grudai su medum..
Man jie tokie skanus, kad vis nedatempiu ju iki kokio patiekalo.. arba mb sudoroja arba as, bet taip ir dar salotu nedariau, nes drauge sake labai skanu su vistiena ir obuoliu, bet kolkas dar megaujuosi jais vienais. dar labai skanu grudai su medum..