Įkraunama...
Įkraunama...

Viniaus prancūzų pradinė mokykla

Ieškau mamyčių, užrašiusių savo atžalėles į prancūzų grupę (Višinskio g.). Vis dar niekaip negalime apsispręsti ax.gif , vilioja sąlyginai nedidelė (kaip privataus) kaina, tačiau kyla abejonių dėl prancūzų kalbos ir kitų dalykų...
Atsakyti
Mūsų abu vaikai nuo rugsėjo lanko prancūzų mokyklą. Liuks. Prieš tai buvom išbandę milijonus auklių ir milijonus valstybinių darželių. Dabar jokių ypatingų pretenzijų neturim.
Atsakyti
4u.gif
O kokia kaina jei ne paslaptis? mirksiukas.gif
O prancūzu ten visus vaikus moko? nuo bet kokio amziaus?
O anglų? g.gif
Atsakyti
Dabar ten yra trys vadinamojo darželio grupės:
1. 3-4 metų;
2. 4-5 metų;
3. 5-6 metų.

Pirmųjų dviejų grupių auklėtojos yra lietuvės, kalbančios prancūziškai. Vyriausiųjų mokytoja yra prancūzė, absoliučiai nekalbanti lietuviškai. Mokyklos pagrindinis principas yra tas, kad vaikai yra imlūs kalboms - todėl su jais visą dieną kalbama tik prancūziškai.

Yra labai rimtos programos visoms grupėms - ko vaikus išmokys per ateinančius metus. Tuo tikslu ir dirbama.

Anglų kalbą, kiek žinau, turi mokyti nuo septynerių metų.

Kaina (per mėnesį) susideda iš daugelio dalykų: už mokslą - 550 Lt, už prailgintą grupę - 50 Lt, už maistą - apie 120 Lt, už mokyklos lankymą atostogų metu - 40 Lt per savaitę. Galima dar lankyti visokių būrelių vakarais, už juos taip pat reikia atskirai mokėti. Už kanceliarines prekes reikia sumokėti kartą per metus. Ir vienkartinis stojimo mokestis taip pat yra.
Atsakyti
As esu uzrasiusi abu vaikus i sita darzeli. Buvau praeita savaite apziureti ju nauju patalpu. Mane nuvyle ju programa ir nesugebejimas susiorganizuoti vaiku maitinimo. Vaikai gauna tik pietus. Mano vaikams valgyti 7 ar 7.30 yra per aksti, o pasak aukletojos "apie 10 valgom ka teveliai ideda" man pasirode nerimta. Ji akcentavo sumustinius, bulkutes. Ar tai maistas vaikams? Vakarienes irgi neduoda, ti kapie 16.00 bulkute su arbata. doh.gif
Be to man nepatiko, jog jie demesi skiria kalbai, o ne bendram vaiku lavinimui. Muzikos pamoka tik karta per savaite, piesimas, pasak aukletojos (as kalbu apie maziausiu vaikiuku grupe) dar jiems neaktualus. Ar tai tikrai yra vaikus ziauriai lavinantis darzelis? As laaabai abejoju ir vesiu vaikus ten tik vienu atveju, jei niekur kitur musu nebepriims. O vesdama ieskosiu kito darzelio.

Ir dar... kai atejau, grupeje buvo vienas stipriai kosintis vaikas. Aukletoja del serganciu vaiku vedimo neturejo jokiu komentaru. Kai parodziau i ta berniuka ji pasake: nu taip, jis kosti, negraziai kosti,jau seniai kosti, bet ka daryt. jis ir taip probleminis vaikas.
Vienu zodziu isejau is darzelio ir neradau nei vieno pliuso verysad.gif O taip ilgai svajojau vesti vaikus butent ten cool.gif
Atsakyti
Labai tvarkingai ten lavina tuos vaikus. Mano vaikiuks, kuriam dabar 3,5 m., jau išmoko pats parašyti savo vardą (o vardas, beje, ne iš trumpųjų ir ne iš lengvųjų). Ir dainuoja jie ten, ir piešia, ir vaidina.
Atsakyti
O kodel butent ten? tai kiek per menesi iseina, jei normaliai iki vakaro 4 m. vaika laikyti?
Atsakyti
Tiksliai paskaičiuoti sudėtinga, nes mokestis kiekvieną mėnesį kinta, priklausomai nuo lankytų dienų skaičiaus. Vidutiniškai vienam vaikui mums kainuoja 600-700 Lt. Tie, kurie neserga, daugiau moka.
Atsakyti
Galvoju leisti vaikutį nuo rudens į šitą darželį. Gal dar kas galvoja?

Sakykit, kas lankot, kaip vaikai reaguoja į prancūzų kalbą, kad nesupranta. Ar nėra streso? Kaip vaikai pripranta bendrauti?

Ir dar dėl tų atostogų, jų tiek daug. Ką darot, ypač vasarą? Ar organizuoja jie priežiūrą atostogų metu?
Atsakyti
Vasarą vaikų priežiūros grupės nebus. Mokslas baigiasi šiemet birželio 25 d. - ir daryk, ką nori... Tarp kitko, iš trijų darželio grupių atostogų metu paprastai pasilieka tik kokie 3 - 5 vaikai. Dauguma, kiek žinau, turi aukles.

Dėl kalbos - pradžioje mūsų vaikams buvo nepatogumo dėl prancūzų kalbos. Nepavadinčiau to stresu. Susikalba ten jie tarpusavy puikiai. Mat yra vaikų prancūziukų, yra iš mišrių šeimų ir daugiausia yra lietuviukų. Tai jie vieni kitiems išverčia, ką reikia.
Atsakyti
Sveikos
Aš užrašiau savo mažiuką nuo rudens į šitą darželį. Mums labai aktuali prancūzų kalba nes aš išvažiuoju dirbti į prancuziją keliems metams, todėl prieš vesdama vaiką į darželį prancūzijoj noriu truputuką prie kalbos savo vaiką pripratinti čia biggrin.gif

Dinozauriuk, o ten ir su mažiausiais vaikais kalba visą dieną tik prancūziškai, nes mane telefonu užtikrino kad su pačiais mažiausiais kalba praktiškai lietuviškai ir prancūziškai nelabai daug.
Man čia labai aktualu nes mano mažius tik dabar normaliai kalbėt pradeda, tai bijau kad jam nebūtų šoko kad jo niekas nesupranta g.gif
Atsakyti
Kai mes buvom pasiziureti, tai mokytoja su maziausiais bendravo prancuziskai. O jie tarpusavyje lietuviskai.

Nercep tai vaikuciai musu kartu bus drinks_cheers.gif
Atsakyti