Padėkite man. Vyras byvo grybauti , pririnko voveraičių ir liepė išvirti sriubytės, tik va niekad to neviriau, gal kas receptuką turi?
QUOTE(Emm @ 2006 09 07, 16:20)
Na tokio kaip receptuko tokioms sriuboms tai tikrai neturiu, bet isverdu sultini, idedu bulviu, prieskoniu, voveraites, tarkuotu morku, svoguno, krapu ir visa sriubyte. Kai noriu labiau darzovienes, tai prie viso to dar kopusto ar sparaginiu pupeliu idedu.
ačiū ir už tokį receptuką.
QUOTE(Emm @ 2006 09 07, 15:20)
Na tokio kaip receptuko tokioms sriuboms tai tikrai neturiu, bet isverdu sultini, idedu bulviu, prieskoniu, voveraites, tarkuotu morku, svoguno, krapu ir visa sriubyte. Kai noriu labiau darzovienes, tai prie viso to dar kopusto ar sparaginiu pupeliu idedu.
o jos balint nereikia? girdėjau, kad dar deda grietinės
Aš tai irgi dėčiau grietines
O as darau taip :
ydedu virti bulves ir morkas, ymetu pora grybu sultinio kubeliu.
supjaustau voveraites ar kitus grybus (labai skanu su baravykais ) saltai rukytos sonines svoguno ir viska kepinu ant sviesto. Pakepinus viska supilu y verdanty puoda , 15 min paverdu ir valgau dar ydedu grietines tada super skonis gaunasi
ydedu virti bulves ir morkas, ymetu pora grybu sultinio kubeliu.
supjaustau voveraites ar kitus grybus (labai skanu su baravykais ) saltai rukytos sonines svoguno ir viska kepinu ant sviesto. Pakepinus viska supilu y verdanty puoda , 15 min paverdu ir valgau dar ydedu grietines tada super skonis gaunasi
QUOTE(Gustina @ 2006 09 22, 12:27)
O as darau taip :
ydedu virti bulves ir morkas, ymetu pora grybu sultinio kubeliu.
supjaustau voveraites ar kitus grybus (labai skanu su baravykais ) saltai rukytos sonines svoguno ir viska kepinu ant sviesto. Pakepinus viska supilu y verdanty puoda , 15 min paverdu ir valgau dar ydedu grietines tada super skonis gaunasi
ydedu virti bulves ir morkas, ymetu pora grybu sultinio kubeliu.
supjaustau voveraites ar kitus grybus (labai skanu su baravykais ) saltai rukytos sonines svoguno ir viska kepinu ant sviesto. Pakepinus viska supilu y verdanty puoda , 15 min paverdu ir valgau dar ydedu grietines tada super skonis gaunasi
Būtinai bandysiu.
QUOTE(saldainia @ 2006 09 04, 10:06)
Padėkite man. Vyras byvo grybauti , pririnko voveraičių ir liepė išvirti sriubytės, tik va niekad to neviriau, gal kas receptuką turi?
Aš tai taip verdu,Į vandenį dedu druskos ir truputį vegetos,vėliau bulves,kol jos verda keptuvėje kepu morkytes(tarkuotas), svogūnus(kubeliais),Grybus pjaustytus,truputį šoninės.
Iškepus viską dedu į sriubytę ir tuomet jau dedu lauro lapų ir pipiriukų.Skanaus.
O labiausiai man patinka,kai verdi burokėlių sriubą įdedi džiovintų baravykų ir pora šonkauliukų,pirštus galima aplaižyt.
Kas dar ?
valgiau kavinei kremine baravyku sriubyte su skrebuciais... nu nerealiai patiko... tik nezinau kaip ji pagaminta, gal kas turit ideju?
Aš irgi dažniausiai verdu burokėlių sriubą su voveraitėmis. Galima su mėsa ir be jos, tada daugiau galima dėti prieskonių. Dar man tai labai skanu su silke, čia kaip verdame kūčioms. Didesnius grybus supjaustau, o mažučius dedu taip. Burokėliai turi būti ne tarkuoti, o pjaustyti šiaudeliais, dar bulvės, morkos. Lietuviški mėsos prieskoniai iš "santa Marijos" tinkantys sriuboms, prieš virimo pabaigą svogūniuko, lauro lapų, kvapiųjų ir juodųjų pipiriukų, o jau išvirus, pora žiūpsnelių smulkintų šviežių petražolių ir krapų. Mano šeimyna mėgsta kai į tokią jau išvirusią sriubą įpjaustau kokio rūkyto kumpelio. Kas mėgsta, valgome su grietine. Ir po tokios sriubos jau tikrai nebereikės antro patiekalo.
QUOTE(Jurevaga @ 2007 08 30, 09:57)
Aš irgi dažniausiai verdu burokėlių sriubą su voveraitėmis. Galima su mėsa ir be jos, tada daugiau galima dėti prieskonių. Dar man tai labai skanu su silke, čia kaip verdame kūčioms. Didesnius grybus supjaustau, o mažučius dedu taip. Burokėliai turi būti ne tarkuoti, o pjaustyti šiaudeliais, dar bulvės, morkos. Lietuviški mėsos prieskoniai iš "santa Marijos" tinkantys sriuboms, prieš virimo pabaigą svogūniuko, lauro lapų, kvapiųjų ir juodųjų pipiriukų, o jau išvirus, pora žiūpsnelių smulkintų šviežių petražolių ir krapų. Mano šeimyna mėgsta kai į tokią jau išvirusią sriubą įpjaustau kokio rūkyto kumpelio. Kas mėgsta, valgome su grietine. Ir po tokios sriubos jau tikrai nebereikės antro patiekalo.
nu kaip skaniai aprasei