Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

Vakar pirmą ir tikrai ne paskutinį kartą kepiau kalakutienos zuikį. Skonis puikus 4u.gif
Ačiū Sonatina
P.s. Tik pirmame poste jo receptas dar neįtrauktas (o gal nematau? g.gif )
Atsakyti
Sandriuks, Cheburashka, dažnai receptuose matydavau, kad reikia lapelių, bet pas mus jų nebuvo... O metų pradžioje radau Maximoje (dabar, deja, vėl nebėra...) ir Kaune TP parduotuvėje Savanorių pr. (Šilainiuose nėra schmoll.gif ) smile.gif

Liucia, ačiū tau smile.gif Labai malonu, kad troškinys patiko 4u.gif

imra, kaip greitai išmėginai zuikį bigsmile.gif Labai smagu, kad receptas patiko smile.gif (jau įkėliau į pirmą puslapį prie maltos mėsos patiekalų ax.gif )

jurginėli, tikiuosi vyniotinis pavyks ir patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks @ 2006 09 14, 22:08)
Vau geras,na tu kai visada nustebini.Aš pirmą kart girdžiu apie tokius želatinos lapelius.

Ir aš niekuomet neakreipdavau dėmesio,kad tokie apskritai yra ax.gif o paskui pradėjau ieškoti ir Thomas Philips radau,ten tikrai jų yra ir net kelių rūšių,tik tiksliai nepamenu dabar kuom jos skiriasi g.gif
Atsakyti
Kaliteja, iš skaidrių lapelių, tokių, kur buvau įdėjusi nuotrauką, gaunasi bespalvė želė, o dar yra raudoni, iš kurių želė gaunasi raudonos spalvos smile.gif

user posted image
Atsakyti
labas merginos,kreipiuosi i jus su pagalbos prasymu 4u.gif
rytoj dukrytes gimtadienis,tai sugalvojau padaryt torta pati,nes cia ispanijoj man neskanus.tik problema tame,kad neradau niekur zelatinos schmoll.gif Norejau daryti is biskvito ir jogurtinio pertepimo,bet turbut be zelatinos jogurtas nesilaikys g.gif O jei i ji ipilciau zele su maziau vandens sutaisyta :hmgal kas ka galit patart verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 09 14, 14:42)



Šaldytuve gulėjo dvi kukurūzų burbuolės, vis neprisiruošėm ką nors su jomis daryti. Va pamačiau receptuką, paskaičiau vyrui, iškart ir išbandė. Dabar atbėgo kramtydamas ir sako: "Parašyk, kad labai skanu" biggrin.gif
Atsakyti
rutulyte, nepatikėsiu, kad Ispanijoje nėra želatinos schmoll.gif Tikrai forumuose mačiau merginų iš Ispanijos gaminių su želatina... Net neabejoju, kad yra bent jau didžiuosiuose supermarketuose skyriuose su produktais kepiniams, ten kur mielės, kepimo milteliai, vanilinis cukrus ir pan.
O dėl želė nelabai galiu ką patarti, nes niekada taip nebandžiau... g.gif

Asta, perduok vyrui, kad man labai malonu tai girdėti tongue.gif
Atsakyti
Kadangi pilni namai obuolių, tad iškepiau labai paprastų smėlinės tešlos pyragėlių... rolleyes.gif

user posted image

Pyragėliai su obuoliais

200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
400 - 500 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos

obuolių
džemo ar uogienės

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais trinti, kol gausis trupiniai. Įmušti kiaušini ir užminkyti elastingą minkštą tešlą. Suvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą.
Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
Iš tešlos iškočioti 3 - 4 mm storio lakštą ir stikline išpjauti porinį apskritimų skaičių. Ant apskritimo dėti po dvi obuolio skilteles (kad gautųsi apskritimas) (arba galima iš obuolio specialiu peiliu išimti vidurį ir tada supjaustyti ~ 1 cm storio riekėmis ir tokias riekes dėti ant tešlos apskritimų...), į vidurį dėti šaukštelį džemo. Ant viršaus uždėti kitą tešlos apskritimą ir suspausti kraštelius. Pyragėlius aptepti išplaktu kiaušiniu.
Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. arba kol gražiai pagels.
Pravėsusius pabarstyti cukraus pudra.

P. S. naudojau mėlynių džemą, todėl pyragaičiai tokie "pamėlę" tongue.gif Gavosi apie 12 pyragėlių (priklauso nuo to, kokio dydžio apskritimus išpjausite...) Prie arbatos tikrai labai skanu smile.gif
Atsakyti
Kepiau sokoladini keksa su varskes ir apelsinu idaru.
Vyras gyre thumbup.gif , bet man buvo per mazai cukraus (jauciu pati numazinau) doh.gif ir kazkodel varskes sluoksnis nuo kekso "atsiskyre", g.gif buvo sunku pjaustyti. Manau, kad priezastis varskeje, nes naudojau grudetaja.
Pas mus "musu svelniosios" nera verysad.gif
Atsakyti
Vakar as taip pat isbandziau obuoliu pyraga su jogurtu. Labai skanus!!!! Tik jogurto padazas isejo gan skystokas, ar jis tox ir turetu gautis,ar kita kart reikes jogurto kieki sumazint.
Aciu Sonatina, tikrai puikus receptai.
Atsakyti
Sonatina, šiandien sugalvojau kepti "Šokladinį pyragą Trupinėlį". bigsmile.gif
Bet paskaičiau sudėti ir matau, kad reikia vanilės. Tai tu man neišmanančiai paaiškink ar tai tas pats kaip ir vanilinis cukrus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 16, 08:40)
Sonatina, šiandien sugalvojau kepti "Šokladinį pyragą Trupinėlį".  bigsmile.gif
Bet paskaičiau sudėti ir matau, kad reikia vanilės. Tai tu man neišmanančiai paaiškink ar tai tas pats kaip ir vanilinis cukrus?  blush2.gif

Atsakysiu as- taip, tas pats... Dar buna gi ir vaniles ekstraktas... Cia gi del kvapo dedasi mirksiukas.gif
Atsakyti