Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdarai

kaip gaminami vėdarai???? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 08 sausio 2012 - 21:14
sv.kraujas, virtos kruopos perlines arba kruopeles, druska, (meta man nepatinka) ir kepama orkaiteje. Gaminant nuo vaizdo praina noras valgyti:))) tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Bitemaja @ 2004 09 13, 11:27)
sv.kraujas, virtos kruopos perlines arba kruopeles, druska, (meta man nepatinka) ir kepama orkaiteje. Gaminant nuo vaizdo praina noras valgyti:))) tongue.gif

Jei neklystu, taip gaminami kraujiniai vedarai? Nesu ju nei valgiusi, nei maciusi, todel tiksliai negaliu pasakyti.

Manau, kad hobo noretu pagaminti bulvinius vedarus? Ar ne?
Atsakyti
As tai nusiperku zarnu vedarams (sudytos), po to jas labai smarkiai isplaunu svariame vandenyje, dar pamirkau vandenyje, kad nebutu tokios surios. Paruosiu mase is bulviu, virinto pieni, pakepintu spirguciu su svogunais (zodziu kaip kugeliui) ir prikemsu zarnas. Sudedu i aliejum istepta skarda ir imetu i ikaitinta orkaite ir kepu apie valanda.
Butinai reikia vedarus subadyti sakyte pradzioje ir karta ipusejus kepimui, nes kitaip vedarai susprogines. Mes tai valgome su spirguciu ir grietines padazu. Na labai skanu, mmmmmm... tongue.gif
Reiks siandien issikept, labai uzsimaniau rolleyes.gif
Atsakyti
nu jo kai uzgirdau apie krauja nusprendziau, kad labiau noriu pagamint bulvinius vedarus blink.gif huh.gif
Atsakyti
Kraujiniai siaip ziauriai ruosiami, bet vistiek labai skanus! thumbup.gif
Atsakyti
Ale man tai bulviniai skaniausia, va tik tas bulves suskust labai tingisi wink.gif Reiks vyra priverst tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Eurika @ 2004 09 13, 13:16)
Paruosiu mase is bulviu, virinto pieni, pakepintu spirguciu su svogunais (zodziu kaip kugeliui) ir prikemsu zarnas. Sudedu i aliejum istepta skarda ir imetu i ikaitinta orkaite ir kepu apie valanda.
Butinai reikia vedarus subadyti sakyte pradzioje ir karta ipusejus kepimui, nes kitaip vedarai susprogines. Mes tai valgome su spirguciu ir grietines padazu. Na labai skanu, mmmmmm... tongue.gif

as tai vietoj pieno pilu rugpienio, ar kefyro. Man skaniau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 09 13, 14:12)
Kraujiniai siaip ziauriai ruosiami, bet vistiek labai skanus!  thumbup.gif

Kaip ruosiami (ziauriai g.gif, na nesavas kraujas gi cool.gif), tai tik itart galiu, nes nemaciau, bet pagaminto produkto taip ir neprisiverciau paragaut... dry.gif
Atsakyti
Na nesavas, bet kai pamatai svieziai papjauta kiaule ir kaip is jos silta krauja nuleidineja vedarams tai vaizdelis nekoks... doh.gif Bet vedarai kraujiniai thumbup.gif Hematogenas irgi is jaucio kraujo, bet kaip skanu! wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Eurika @ 2004 09 13, 12:16)
As tai nusiperku zarnu vedarams (sudytos), po to jas labai smarkiai isplaunu svariame vandenyje, dar pamirkau vandenyje, kad nebutu tokios surios. Paruosiu mase is bulviu, virinto pieni, pakepintu spirguciu su svogunais (zodziu kaip kugeliui) ir prikemsu zarnas. Sudedu i aliejum istepta skarda ir imetu i ikaitinta orkaite ir kepu apie valanda.

o man labai skanu su grybu -grietines padazhu, ir dar ant virshaus zhaliu svogunu laishku smulkiai pjaustytu....... ( svogunus ir pievagrybius pakepini, ipyli grybu sultinio puse puodelio i keptuve , grietine ishmaishau su keliais shaukstais miltu, sudedu i keptuve ir dar kelias minutes maishydama paverdu. aishku pipiriuku ir druskytes iberiu). essen.gif
Atsakyti
Man tai nuo kraujiniu vedaru kvapo pykina. o hematogenas tikrai ne iš jaučio kraujo, labai jau daug jaučių tektų paskersti smile.gif
Dar niekad nebandžiau padaryti vėdarų, o kaip ar plaunant tos sūdytos žarnos nesmirda?
Atsakyti