Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Musu penkiameciam sunui diagnozuota bronchu astma. Kol kas mums sunku su sia liga gyventi. Nors apie ja daug skaiteme internete, bet praktiska jusu nuomone nepakenktu. Parasykite, kaip gyvenate, gal lankote klubus, kaip jauciasi jusu vaikuciai, kaip juos grudinate, stiprinate imuniteta. Galbut galetume sia tema cia ispletoti. Dar domintu, ar naudojotes kada sanatorijos "Pusyno kelias" paslaugomis.
Atsakyti
Mano vaikai neserga,bet as pati turiu bronchine astma ir jauciuosi normaliai,bet pastoviai naudoju vaistus,stengiuos laiku susipurksti,vengiu prirukytu patalpu,nes dumai labai erzina mane-pradedu dust,nesiojuos su savimi vaistus,aisku buna paastrejimu,bet galima ju isvengt - tik reikalinga kontrole.O tu cia skaitei http://www.sveikas.l...d=&id2=&linkID=.
Atsakyti
O mano sūnui bronchų astma nuo vienerių metų.
Svarbu nuolat vartoti vaistus (turbūt gavot Singulair), vengt infekcijų, didelio fizinio krūvio ar stresų, alergenų (namus reiketų tvarkyt kaip alergiškam vaikui).

Ar jums nustatė, kas sukelia kosulį/dusulį?
Atsakyti
Musu vaikas alergiskas zoliu ir medziu ziedadulkems, todel vasara - nelengvas metas. Be to, labai judrus, o fizinis kruvis - irgi ne i sveikata.
Atsakyti
Tinklalapyje www.aai.lt rekomenduoja įsigyti apsauginį tinklelį, sulaikantį žiedadulkes.

Nuo didelės alergijos žiedadulkems, nuo šienligės yra specialūs skiepai, kurie kaip tik daromi šaltuoju metų laiku. Tik kažin ar jie taikomi vaikams, ar taikomi astmos atveju. Jei tik dabar diagnozavo astmą, tai kokius metus gydys vaistais.

Imunitetui stiprint geriau pagerti Broncho-munal ar kitokių vaistų. Mums nei sanatorijų, nei druskų kambarių nerekomendavo, nes tai skirta reabilitacijai, o ne gydymui, be to didelė infekcijos tikimybė.

Atsakyti
Arvira, dziugu, kad tavo vaikai neserga. Musu atveju astma eina genetiskai: jau vyro mociute ja sirgo (seniau sakydavo "serga dusuliu), vyras alergiskas dulkiu erkutems, visa vaikyste prakosejo, jo brolis serga sienlige. Na, o musu vaikas stai irgi susirgo.
Atsakyti
Pas mus - irgi genetinis pagrindas iš vyro pusės. Dukra buvo alergiška maistui, nuo trijų išaugo, bet prasidėjo šienligė. O sūnui nuo pusės metų kosuliai/dusuliai. Kažkaip reikės su tuo gyventi
g.gif
Atsakyti
Mano vienas bernas irgi serga, nuo 2 metuku, paveldejo is manes, o as - is mamos. Beveik nuolat vartojam "Singulaira", tik vasara darom pertrauka.

QUOTE (Aukstakalne @ 2004 09 14, 19:03)
Dar domintu, ar naudojotes kada sanatorijos "Pusyno kelias" paslaugomis.



Mes buvom "Pusyno kely", ka glaiu pasakyti - maistas ten prastas, gyvenimo salygos buvo nekokios, nes mes gyvename sename korpuse, kuri dabar uzdare remontui. Tai kitais metais turetu buti liuks. Gydymas ten visai neblogas, ypac patiko drusku kambarys thumbup.gif
Man paciai dabar astmos paumejimas, turiu nuolat purksti, o kaip jums su sveikata? Gal tai tokie orai lemia? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 15 rugsėjo 2004 - 09:08
Sveikute rolleyes.gif
Tai va mano seima visa alergikai
Man ir dviem mano sunums diagnozuota astma blink.gif
Bet ji ne tokia pavojinga kaip atrodo is pirmo karto. Geriausia jei tiksliai zinai nuo ko?
Jei ne, tai apsilankykit pas alergologa.
Nei as nei mano 2.gif nebenaudojame visokius hormonus. Bernams gerai padejo Singulair., kai pagere 3 men. baigesi dusuliai, o dabar tik bronchitai, bet juos as gydau arbatom. Pati visada nesiojuosi Salbutamoli ir naudoju kai dustu.
Svarbiausia ismokti (pasakyti lengva)nebijoti dusulio priepolio ir stengtis tuo metu nekvepuoti (ta prasme - bandyti kvepuoti) labai staigiai. Man kartais pavyksta, o vaikams -ne.
Jei astma nuo dulkiu erkute: smartass.gif 1 ismesk visas iki vienos plunksnines ar pukines pagalves Gaila? Paslepk, bet ne namuose. Jei nepatinka sintetines (o man tikrainepatinka, nors jos labai pigios), tai labai geros grikines (yra Maximoje. Tik prie ju priprasti reikia, bet uztat nedusti ir neprakaituoji.
smartass.gif 2. Lauk visi kilimai ir kilimines dangos.
smartass.gif 3. Dulkes tik su dregnu skuduru ir jokiu grindu slavimu tik plauti.
Na tai programa Minimum, bet jei padarysi - garantuoju kad tapsit 70% sveikesni.
clap.gif Receptas patikrinta clap.gif
Jei turite klausimu galite ir asmeniskai parasyti[EMAIL]vkanaporis@kednet.lt
[/EMAIL]
Neciaudikyt ir neduskiti wub.gif
Atsakyti
Pukiniu pagalviu ir antklodziu mes seniai neturim, nes vyras (alergiskas dulkems ir erkutems), kai tik apsivedem, visas is namu isgyvendino, kilimu, uzuolaidu - irgi minimumas. As anksciau negalejau suprasti, kaip be to gyventi, o dabar man netgi labai patinka toks butas.
Del to, kad vasara jam blogiau, nes alergiskas ziedaulkems, tai man suprantama, bet ziema prasideda persalimai, virusai - o tai irgi isprovokuoja paumejimus. Kaip su tuo tvarkytis... Be to, kai prisiskaitai, kad tie hormoniniai vaistai stabdo vaiko augima, vystymasi, plaukai pasisiausia. Bet kaip be ju, juk matau, kad padeda. Zodziu, dabar laukiames antro vaikelio ir mane retkarciais apima baime, kad tik antras nesirgtu. Bet cia jau nieko nepadarysi, pamatysim veliau. sad.gif
Atsakyti
QUOTE
Zodziu, dabar laukiames antro vaikelio ir mane retkarciais apima baime, kad tik antras nesirgtu. Bet cia jau nieko nepadarysi, pamatysim veliau. 

Tu labai nepergyvenk, visaip pasitaiko.
O ziema dazniau serga ir pan., nes alergija, o astma yra viena jos israisku, paumeja tada, kai silpnesnis imunitetas. Tai tuo momentu, kai 2.gif buna sveikesnis gerkit visokius vitaminus ir imuniteta stiprinancius preparatus, be to gerai ir jogurtus su gyvosiom bakterijom.
Kaip ten bebutu, reikia issiaskinti visus alergijos (astmos) sukelejus. Kai zinosi ko saugotis, tai ir bedu bus maziau.
Neciaudikyt thumbup.gif
Atsakyti
Dekui visoms uz patarimus ir gerus zodzius. smile.gif Reikes man ismokti sios padeties nedramatizuoti, is pradziu tikrai buvo sunku - musu giminej tokiu dalyku nebuta, nebuvau susipazinusi nei su alergija, nei su astma. Dabar teks.
Dar vat del to "stebuklingojo" RIBOMUNYLO. Girdejau is koleges, kuri lanke serganciu astma vaikiuku kluba (regis, "Pienes puka"), kad sito imunostimuliatoriaus reikia vengti (rimti lektoriai tai sake), nes vaistai nuo astmos ir taip alina organizma, o tas RIBOMUNYLAs dar labiau suardo naturalias apsaugines funkcijas, po to organizmas vis sunkiau pats kovoja ir prisitaiko. As cia truputi nemoksiskai paaiskinau, bet nesu medike ir kitaip nemoku. Zodziu, trumpai tariant, vaikams tinka tik augalines kilmes imuniteto stiprikliai ir visokie ten grudinimai, grynas oras, vitaminai ir tt.
Atsakyti