Įkraunama...
Įkraunama...

Sveikas maistas

Mamos padekit. Nusipirkau siandien avizu ar kvieciu (dabar gerai jau nezinau). Pamaniau Velykoms reikia kazko pavasarisko wink.gif Ir tikejausi, kad yra tema apie tuos visus dalykus, bo as nieko apie tuos daiginimus neismanau unsure.gif
Papasakokit, kaip daiginat, ka paskui is ju gaminat, su kuo valgot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 21:23
as tai juos pasisodinau i vazonelius spalvotus ir auginau zolyte ant palanges - labai velykiskai atrodo.
O sviezius daigintus kviecius valgau vienus. Mano mama juos maiso su jogurtu, razinom...
Atsakyti
O kada jie jau skaitosi sudyge - kai isbringsta, kai pradeda kaltis daigelis ar turi jau gerai suzaliuoti? Kada juos jau galima valgyti?
Atsakyti
QUOTE (Jurga @ 2004 03 31, 14:25)
as tai juos pasisodinau i vazonelius spalvotus ir auginau zolyte ant palanges - labai velykiskai atrodo.
O sviezius daigintus kviecius valgau vienus. Mano mama juos maiso su jogurtu, razinom...

parduotuvese juos parduoda jau sudaigintus. Prie darzoviu buna dezutese ipakuoti. Ant dezuciu parasyta galiojimo data. Tai vat tokius ir reikia valgyt...
Pati nedaiginau, tai nezinau kiek ten daigint reiktu rolleyes.gif
Atsakyti
Dauguma specialistų sako,kad daiginti reikia tik kol islys mazas 2-3 mm baltas daigelis. Paskui jų valgyti jau nepataria, nes kai daigelis didesnis, sako kad jau kaupiasi nuodingos medžiagos. O va neseniai skaičiau lyg Sodo spalvose,kad galima valgyti ir didesnius daigelius.
Aš pati nedaiginu, perku parduotuvėje, o valgau įvairiai - kartais tiesiog vienus, kartais su jogurtu, o kai norisi saldumynų, tai užpilu tirpintu medumi, pabarstau riešutais, razinom ir smaližiauju essen.gif ...
Atsakyti
Peledike, labai paprasta paseti toki prieskonini augala pipirne ir ji suzaliuoja per 5 dienas - savaite. Seklu pirkti yra prekybos centruose, kainuoja apie 99 cnt krepselis. Parsinesi, i lekste pakloji marles arba vatos, uzbarstai seklu ir kasdien palaistai. Po savaites suzaliuos visa lekste. Po to piprne (ji astroko skonio) galima mesti i sriubas ar ant sumustiniu, bet, tiesa sakant, man ji nelabai skani, tai as pasidziaugiu, kol zaliuoja, o po to -von.
Atsakyti
tai jūs kalbate apie daigus ar želmenis?
daiginimas: imate marlę (sulankstytą keliais sluoksniais) arba vatą, dedate į seklią lėkštutę ir pilate vandenį, kad persisunktų juo (bet neplūduriuotų ir nebūtų atliekamo vandens), beriate grūdus..Jie per keletą dienų sudygs, peraugs marliuką ir pasirodys pirmieji daigai..Salotoms ir pan. reiktų vartoti, t.y. VERTINGIAUSI DAIGAI, kai pasirodo tik pirmasis lapelis, kai jau pasirodo antrasis lapelis, maistinė vertė keičiasi, bet tikrai nuodingi netampa..pasirodžius pirmiems dviems lapeliams, mes jau turime želmenis ir jie jau yra tinkamiausi sulčių spaudimui wink.gif

taigi visuose postuose yra tiesos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Nedurna @ 2004 03 31, 14:41)
Peledike, labai paprasta paseti toki prieskonini augala pipirne ir ji suzaliuoja per 5 dienas - savaite. Seklu pirkti yra prekybos centruose, kainuoja apie 99 cnt krepselis. Parsinesi, i lekste pakloji marles arba vatos, uzbarstai seklu ir kasdien palaistai. Po savaites suzaliuos visa lekste. Po to piprne (ji astroko skonio) galima mesti i sriubas ar ant sumustiniu, bet, tiesa sakant, man ji nelabai skani, tai as pasidziaugiu, kol zaliuoja, o po to -von.

kaip kaip vadinasi?pipirne?o kur tu kvieciu nusipirkt kad pati galeciau daiginti?
Atsakyti
na, kruopos daiginimui netinka..Turi būti grūdai smile.gif Bet jei grūdus pirksite turguje, tai paklauskit ar nebeicuoti..Kitaip nusnuodysit, mano va pažįstama pašėrė paukštuką, o tas ryte negyvas...Kai paklausiau ar tik nebeicuotais grūdais palesinai, tai nusistebėjo..Jei grūdai skirti sėjai, jie dažniausiai jau būna beicuoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 03 31, 14:54)
na, kruopos daiginimui netinka..Turi būti grūdai smile.gif Bet jei grūdus pirksite turguje, tai paklauskit ar nebeicuoti..Kitaip nusnuodysit, mano va pažįstama pašėrė paukštuką, o tas ryte negyvas...Kai paklausiau ar tik nebeicuotais grūdais palesinai, tai nusistebėjo..Jei grūdai skirti sėjai, jie dažniausiai jau būna beicuoti wink.gif

nu tada ko paprasciau butu galima papirkt ka tu rasma sodini tarp tu merliuku?kur perki?
Atsakyti
Perku turguje, pardavinėja stiklinėm: kviečius, avižas..paklausiu būtinai ar nebeicuoti..Dar gėda, bet prisipažinsiu, gyvūnų šėrimui (lesinimui) grūdai būna nebeicuoti, tai va turguje kartais "gyvūnų" prekybos vietoje nusiperku po maišiuką ir daiginu kuo ramiausiai..
Sodinimui nebūtina kišti tarp marliukų, bet tiesiog papili antpaviršiaus ir nieko neuždenginėji..taip švariau nei žemėje, nereikia daigų perplauti, o antra, kai šaknelės perauga marliuką, lengiau nuskinti. nupjauni peiliu lygiai ir viskas...
Atsakyti
QUOTE (Laura_k @ 2004 03 31, 14:46)
kaip kaip vadinasi?pipirne?o kur tu kvieciu nusipirkt kad pati galeciau daiginti?

Pipirnes as jau senai "pasisienauju" nuo palanges thumbup.gif man grazu kai ji zaliuoja ir visai skanu ant sumustinio thumbup.gif dar bandau auginti tokius mazus svogunelius (vadinas jie kazkaip "schneedliauch" ar pan.) bet kazkokie nupiepe g.gif jau zaliuoja petrazoles, o va mairunai kazkaip net sudygti nenori. Aciu visoms uz patarimus - bandysiu daiginti as tuos grudelius clap.gif
Laura_k, as juos pirkau Kaune senamiestyje "Riesuto" parduotuveje, bet manau is pajurio tu tikrai del ju nevaziuosi taip toli g.gif pabandyk paieskoti kokioj sveiko maisto parduotuvej. Ieskok prie riesutu ir dziovintu vaisiu.
Atsakyti