Labukas visoms,
ką tik prisivalgėm alaus sriubos

, tos kur receptas arojos puslapyje yra.
Įkelsiu ir jums receptuką:
1 l vištienos ar daržovių sultinio
350 g bulvių
1 svogūnas (50 g)
1 morka
2 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas miltų
150 g kietojo sūrio
0,3 l šviesaus alaus
½ arb.š. traiškytų kmyno sėklų ir juodųjų pipirų
1 arb.š. Vusterio padažo
Čiobrelių pabarstimui
Sūrį sutarkuoti 6 sek./ 9. Išimti.
Svogūną, morką ir česnakus sudėti į Thermomix indą ir kapoti 3 sek./ 5.
Įpilti aliejaus ir kepinti 5 min./ Varoma/ Šaukštelis be MP.
Suberti miltus, sudėti pusiau perpjautas bulves ir pasmulkinti 5 sek./ 4,5.
Supilti sultinį ir virti 15 min./ 100 C/ 2. Sutrinti 15 sek./ 8.
Supilti alų ir dar virti 10 min./ 100 C/ 2.
Suberti tarkuotą sūrį, Vusterio padažą, druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti 20 sek./ 4.
Išpilsčius į lėkštes, pabarstyti čiobreliais ir kmynų sėklomis
Tik naudojau ne vištienos sultinį, o kiaulienos šonkauliukų. Dar į sriubytės lėkštę įdėjau po kelis virtus šonkauliukus. Tai bevalgydami su MB pirštus laižem.

Sriubai naudojau Kalnapilio Original. Kitą kartą bandysiu su lengvesniu alumi virti.