
1-2 skardines juodaakiu pupu (black-eye beans) - priklauso nuo to, kokio dydzio jusu puodas
300 gramu "frankfurto" desreliu
svogunas
1-2 skilteles cesnako
1 litras vistienos sultinio (galima ir is kubeliu)
3-4 pamidorai
didelis apelsinas
100-200ml grietineles
petrazoliu (geriau butu zalios, bet jei neturit galimybes, tiks ir dziovintos)
darom taip:
labai nedaug aliejaus i keptuve ir joje pakepinam desreles, supjaustytas 1cm gabaliukais. isgriebiam jas ant ranksluostelio vienkartinio, kad nebutu labai daug aliejaus busimoj sriuboj. tuomet tam paciam likusiam aliejuj pakepinam smulkiai sukapotus svoguna ir cesnaka. sudedam pakepintus svogunus su cesnaku i puoda, idedam desreles, supilam vandeniu nuskalautas pupeles, sultini (galima sultinio siek tiek ir daugiau, pagal tai, ar labiau norit tirstesnes, ar skystesnes), idedam baltuju pipiru maltu, ivairiu zoleliu pagal skoni ir paverdam letai kokias 8 minutes. kol verda visas tas geris skiltelem supjaustom pomidorus. apelsina nulupam ir ispjaustom minkstasias dalis taip, kad turetume skilteles be pleveliu. pavirus sriubai sudedam pamidorus, apelsina, imetam petrazoliu, supilam grietinele ir paverdam dar kokia minute. svarbu, kad pomidorai nespetu apvirti, nespetu pasileisti ir valgant sriuba ju nesijaustu labai, o tik tada, kai valgai pati pamidora. aisku, galima nuplikius pamidorus pries pjaustant nulupti, taciau man kur kas labiau patinka, kai siek tiek pasiraitoja skurele nuo karscio. pavirus minutei reik dar palikt pastovet, kad apelsinai siek tiek paleistu savo sultis ir duotu toki siek tiek oranzini atspalvi sriubai. velniskai skanu su italista duona
