Įkraunama...
Įkraunama...

mazylis neteisingai sako neigima...

mano sunui spali bus 3 m. kalba daug ir neglogai taria raides (neistaria tik 's'. 'r', gal dar kokias). patarkit, kaip ismokinti sakyti neigima. sako veiksmazodi, o tada priduria 'ne', tik viena zodi sako gerai 'nenoriu'. dar vienam zode sugalvojo pakeisti skiemenis, pvz. sako ne 'namo', o 'mano' smile.gif pasakau gerai, prasau pakartoti. noriai mokosi, bet vis tiek nori kalbeti savaip. patarkit.
Atsakyti
Tavo vaikelis šaunuolis, tik laikas viską ištaisys. O dabar sugebėkite tuo pasidžiaugti, pasijuokti (viduje), nes kai viską pradės daryti, sakyti teisingai manau nebebus taip smagu. Manau tavo vaikelis neturi jokios problemėlės, ir nesistenk, jo pataisyti po kiekvieno neteisingo žodžio, o tai visai vengs kalbėti. Tik patys stenkitės kalbėti teisingai, aiškiai.
Atsakyti
QUOTE
Zhaliaake,2006 09 16, 10:23
mano sunui spali bus 3 m. (...) sako veiksmazodi, o tada priduria 'ne', tik viena zodi sako gerai 'nenoriu'.

Normalus reiškinys. Kai išmoks neigti, nenustebkit, jei užeis visko neigimo "priepuoliai". Žinau vaiką, kuris prieštaravo viskam:
-Einam.
-Neinam!
-Neinam.
-Einam!
-Tu - Simas.
-Aš - ne Simas!
-Tu - ne Simas.
-Aš - Simas!
Ir t.t., ir pan. Būdavo juokinga, kvatodavomės už pilvų susiėmę lotuliukas.gif . Kai vieną dieną prieštaravimai baigėsi, nustebom ir nusiminėm, kad nėra iš ko žvengt verysad.gif .
Atsakyti