Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

labas visoms,
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 11 04, 11:37)
labas visoms,
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?

Ir aš turiu nemažą gabalą šaldytos brėdienos,o žalio suptatimo neturiu ką čia pagaminus g.gif faršui sumalti nesinorėtų,gal kokį guliašą g.gif
Atsakyti
Galit išsikepti orkaitėje visą. Kelias dienas pamarinuokit su daug prieskonių, dar galit ir į vidurį su švirkštu marinato prišvirkšti, ir tada kepti folijoj ar rankovėj. thumbup.gif Valgiau stirnienos kumpį tai dar ir lašinukų reikia būtinai prismaigstyti, gal ir į šitą tiks, nebus toks sausas.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 11 24, 11:08)
Galit išsikepti orkaitėje visą. Kelias dienas pamarinuokit su daug prieskonių, dar galit ir į vidurį su švirkštu marinato prišvirkšti, ir tada kepti folijoj ar rankovėj.  thumbup.gif  Valgiau stirnienos kumpį tai dar ir lašinukų reikia būtinai prismaigstyti, gal ir į šitą tiks, nebus toks sausas.

Perskaičiau visą temą,tai truputį galva apsisuko,atsispausdinau kelis lapus,tai reikės dabar rinktis doh.gif
Gaunas kad receptų daugiau nei mėsos doh.gif
Atsakyti
Tai kaip išbandysi, tai prašom pasidalinti kaip sekėsi ir ką pasirinkai.
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 17, 12:17)
aš ir darau ekspromtu, bet sakau, gal kokiu nauju ideju turi??? ba aš jau nesugalvoju kaip suktis... doh.gif guliašai, plovai, troškiniai, kotletukai ir visos kitos marmalynes...  bet noris kažko greit paruošiamo, o su žvėriena nelabai kas gaunas... doh.gif
paskutiniu metu dariau taip: į puodą imečiau tris didelius gabalus mėsoso, išviriau su prieskoniais, o po to keptuvėj pakepiau ir kiek patroškinau su grietine daržoves (stambiai pjaustytus svogūnus, morkas ). išvirusią mėsą supjausčiau nemažais gabaliukais (lyg šašlykams), atskirai keptuvėj apskrudinau vėl su prieskoniais ir tada suverčiau į keptuvę su daržovėm, dar minutę patroškinau ir šeimyna pirštelius laižė blush2.gif
suktinukų iš žvėrienos nedarai?

ačiū už receptą aciuks.gif troškinu šernieną, brolis medžiotojas, tai ne tik savo šeimyną aprūpina laukine mėsyte smile.gif
Dažniausiai darau kotletukus, o dabar dar ir šį patiekalą manau dažnai darysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 11 24, 13:05)
Tai kaip išbandysi, tai prašom pasidalinti kaip sekėsi ir ką pasirinkai.

Būtinai smile.gif pačiai norisi išbandyti,nes kaip nekaip pirmą kartą su žvėriena terliosiuos blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Siūlau kulinarės iš Suomijos išbandytą receptuką
Ji pataria,kai iš briedienos pagaminame faršą jos skonis sušvelnėja.
Galima sumaišyti ir su kita mėsa.
Vietoj vandens galima įpilti alaus,tai briedienai suteikia pikantiškumo.
Briedienos kamuoliukai
reikės :
supjaustyto svogūno,
vieno šaukšto sviesto,
briedienos faršo,
,dviejų virtų bulvių ,
vieno kiaušinio,
vieno desertinio šaukšto vandens arba alaus,
pusė arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio,
dviejų sutraiškytų kadagio uogų,
pusė arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų ,galima ir juodųjų,
vieno arbatinio šaukštelio druskos,
aliejaus,

Svogūnus pakepiname sviesteir atvėsiname.Iš faršo sutrintų bulvių kiaušinio ir vandens{ ar alaus},prieskonių ir svogūno suminkome nekietą tešlą.
darome nedidelius maltinukus ir gerai apkepiname aliejuje.
Prie maltinių galite pasiūlyt bulviųir , žinoma voveraičių padažo
Keletas kadugio uogų padės sukurti įspūdį kad mėgaujatės žvėriena.
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2008 11 04, 12:37)
labas visoms,
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?



QUOTE(ramirėja @ 2008 11 24, 10:53)
Ir aš turiu nemažą gabalą šaldytos brėdienos,o žalio suptatimo neturiu ką čia pagaminus g.gif faršui sumalti nesinorėtų,gal kokį guliašą g.gif

o kas pas jumi brakoneriauja? g.gif g.gif kad briedziu nelabai galima saudyt schmoll.gif

biski off topokas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 09, 14:52)
o kas pas jumi brakoneriauja? g.gif  g.gif kad briedziu nelabai galima saudyt schmoll.gif
biski off topokas lotuliukas.gif

Giminaičiai rolleyes.gif
O ar galima ar ne,tai net nesidomėjau unsure.gif
Atsakyti
Yra tam tikras laikas kada galima kada ne, medžioti. O ką galima medžioti priklauso nuo turimų licenzijų
Atsakyti
Gaminau troskinta zuiki smile.gif

Imam zajeca, nukaulinam, susmulkinam norimais gabaliukais, para marinuojam (pasidarau 3% marinata su ivairiais prieskoniais), po to apkem keptuvej ir metam i puoda troskinti kartu su darzovem (morkos, svogunas, paprika). I pabaiga iberiam norimu prieskoniu pagal skoni ir maza pakeli grietineles smile.gif
Man skanu wink.gif bigsmile.gif
Atsakyti