labas visoms,
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?
QUOTE(simulka @ 2008 11 04, 11:37)
labas visoms,
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?
Ir aš turiu nemažą gabalą šaldytos brėdienos,o žalio suptatimo neturiu ką čia pagaminus


Galit išsikepti orkaitėje visą. Kelias dienas pamarinuokit su daug prieskonių, dar galit ir į vidurį su švirkštu marinato prišvirkšti, ir tada kepti folijoj ar rankovėj.
Valgiau stirnienos kumpį tai dar ir lašinukų reikia būtinai prismaigstyti, gal ir į šitą tiks, nebus toks sausas.

QUOTE(uolma @ 2008 11 24, 11:08)
Galit išsikepti orkaitėje visą. Kelias dienas pamarinuokit su daug prieskonių, dar galit ir į vidurį su švirkštu marinato prišvirkšti, ir tada kepti folijoj ar rankovėj.
Valgiau stirnienos kumpį tai dar ir lašinukų reikia būtinai prismaigstyti, gal ir į šitą tiks, nebus toks sausas.

Perskaičiau visą temą,tai truputį galva apsisuko,atsispausdinau kelis lapus,tai reikės dabar rinktis

Gaunas kad receptų daugiau nei mėsos

Tai kaip išbandysi, tai prašom pasidalinti kaip sekėsi ir ką pasirinkai.
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 17, 12:17)
aš ir darau ekspromtu, bet sakau, gal kokiu nauju ideju turi??? ba aš jau nesugalvoju kaip suktis...
guliašai, plovai, troškiniai, kotletukai ir visos kitos marmalynes... bet noris kažko greit paruošiamo, o su žvėriena nelabai kas gaunas...
paskutiniu metu dariau taip: į puodą imečiau tris didelius gabalus mėsoso, išviriau su prieskoniais, o po to keptuvėj pakepiau ir kiek patroškinau su grietine daržoves (stambiai pjaustytus svogūnus, morkas ). išvirusią mėsą supjausčiau nemažais gabaliukais (lyg šašlykams), atskirai keptuvėj apskrudinau vėl su prieskoniais ir tada suverčiau į keptuvę su daržovėm, dar minutę patroškinau ir šeimyna pirštelius laižė
suktinukų iš žvėrienos nedarai?


paskutiniu metu dariau taip: į puodą imečiau tris didelius gabalus mėsoso, išviriau su prieskoniais, o po to keptuvėj pakepiau ir kiek patroškinau su grietine daržoves (stambiai pjaustytus svogūnus, morkas ). išvirusią mėsą supjausčiau nemažais gabaliukais (lyg šašlykams), atskirai keptuvėj apskrudinau vėl su prieskoniais ir tada suverčiau į keptuvę su daržovėm, dar minutę patroškinau ir šeimyna pirštelius laižė

suktinukų iš žvėrienos nedarai?
ačiū už receptą


Dažniausiai darau kotletukus, o dabar dar ir šį patiekalą manau dažnai darysiu

QUOTE(uolma @ 2008 11 24, 13:05)
Tai kaip išbandysi, tai prašom pasidalinti kaip sekėsi ir ką pasirinkai.
Būtinai



Siūlau kulinarės iš Suomijos išbandytą receptuką
Ji pataria,kai iš briedienos pagaminame faršą jos skonis sušvelnėja.
Galima sumaišyti ir su kita mėsa.
Vietoj vandens galima įpilti alaus,tai briedienai suteikia pikantiškumo.
Briedienos kamuoliukai
reikės :
supjaustyto svogūno,
vieno šaukšto sviesto,
briedienos faršo,
,dviejų virtų bulvių ,
vieno kiaušinio,
vieno desertinio šaukšto vandens arba alaus,
pusė arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio,
dviejų sutraiškytų kadagio uogų,
pusė arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų ,galima ir juodųjų,
vieno arbatinio šaukštelio druskos,
aliejaus,
Svogūnus pakepiname sviesteir atvėsiname.Iš faršo sutrintų bulvių kiaušinio ir vandens{ ar alaus},prieskonių ir svogūno suminkome nekietą tešlą.
darome nedidelius maltinukus ir gerai apkepiname aliejuje.
Prie maltinių galite pasiūlyt bulviųir , žinoma voveraičių padažo
Keletas kadugio uogų padės sukurti įspūdį kad mėgaujatės žvėriena.
Ji pataria,kai iš briedienos pagaminame faršą jos skonis sušvelnėja.
Galima sumaišyti ir su kita mėsa.
Vietoj vandens galima įpilti alaus,tai briedienai suteikia pikantiškumo.
Briedienos kamuoliukai
reikės :
supjaustyto svogūno,
vieno šaukšto sviesto,
briedienos faršo,
,dviejų virtų bulvių ,
vieno kiaušinio,
vieno desertinio šaukšto vandens arba alaus,
pusė arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio,
dviejų sutraiškytų kadagio uogų,
pusė arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų ,galima ir juodųjų,
vieno arbatinio šaukštelio druskos,
aliejaus,
Svogūnus pakepiname sviesteir atvėsiname.Iš faršo sutrintų bulvių kiaušinio ir vandens{ ar alaus},prieskonių ir svogūno suminkome nekietą tešlą.
darome nedidelius maltinukus ir gerai apkepiname aliejuje.
Prie maltinių galite pasiūlyt bulviųir , žinoma voveraičių padažo
Keletas kadugio uogų padės sukurti įspūdį kad mėgaujatės žvėriena.
QUOTE(simulka @ 2008 11 04, 12:37)
labas visoms,
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?
gal kuri esat darius ka nors is briedienos?
turiu dideli gabala ir nzn, ka su juo daryt?
QUOTE(ramirėja @ 2008 11 24, 10:53)
Ir aš turiu nemažą gabalą šaldytos brėdienos,o žalio suptatimo neturiu ką čia pagaminus
faršui sumalti nesinorėtų,gal kokį guliašą 


o kas pas jumi brakoneriauja?



biski off topokas

QUOTE(bonda @ 2008 12 09, 14:52)
o kas pas jumi brakoneriauja?
kad briedziu nelabai galima saudyt
biski off topokas



biski off topokas

Giminaičiai

O ar galima ar ne,tai net nesidomėjau

Yra tam tikras laikas kada galima kada ne, medžioti. O ką galima medžioti priklauso nuo turimų licenzijų
Gaminau troskinta zuiki 
Imam zajeca, nukaulinam, susmulkinam norimais gabaliukais, para marinuojam (pasidarau 3% marinata su ivairiais prieskoniais), po to apkem keptuvej ir metam i puoda troskinti kartu su darzovem (morkos, svogunas, paprika). I pabaiga iberiam norimu prieskoniu pagal skoni ir maza pakeli grietineles
Man skanu

Imam zajeca, nukaulinam, susmulkinam norimais gabaliukais, para marinuojam (pasidarau 3% marinata su ivairiais prieskoniais), po to apkem keptuvej ir metam i puoda troskinti kartu su darzovem (morkos, svogunas, paprika). I pabaiga iberiam norimu prieskoniu pagal skoni ir maza pakeli grietineles

Man skanu

