Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(janna @ 2008 12 16, 23:36)
mano seimyna labai megsta barscius. o vat is sernienos sonkauliu jie gaunasi ypatingi. gal ta skoni priduoda sernienos sultinys, net nezinau... bet jau senokai tos barscius verdam tik "ant sernienos" sonkauliu!

aciu uz kunkletus!!!! ryt bandysiu!


mes barščius ir labai mėgstam thumbup.gif turiu prisišaldžiusi šerno, stirnos kauliukų būtent sriuboms virti, sultinių stengiuosi nenaudoti smile.gif
būtų įdomu sužinot, ar pavyko ir patiko kotletai 4u.gif

Lidija įdomi mintis thumbup.gif taip dar nebandžiau kept, tikrai išmėginsiu, nes obuolys tinka visur thumbup.gif orkaitėje aš ir kepu, tik dažniau įdarau kotletus dž slyvom smile.gif mums labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
kotletai isejo superiniai!!!!! atrodo viskas taip pat, kaip ir kad is kiaulienos, ale bet skoniu nera net ko lyginti. bet juos kepiau tik siandiena.

o vat vakar, is didelio tingejimo, tai padariau "ale balandelius", kai farsas susluoksniuotas bet ne ivyniotas. maniau, kad valgysim 2 dienas, o seimyna sulapnojo per viena vakara.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 10:43)
cia fotkinta jau saltas mirksiukas.gif

oho, kaip skaniai atrodo thumb_yello.gif

QUOTE(Lidija @ 2008 12 17, 09:15)
prieš savaitę dariau šernienos kukuliukus keptus orkaitėje, į kuriuos vietoj bulvės įtarkavau obuolį, buvo labai skanu  smile.gif

Įdomu, ką tas obuolys duoda? Rūgštus turi būt ir ar tarkuota sper butokinę tarką ar smulkiau?

Beje, klausimas visoms žvėrienos žinovėms? Tėvukas mano užsimanė daryt dešras iš žvėireinos, bet nuo receptp nukrypo ir rūgštokos gauinas.. Gal kas žino kokį special receptuką dešroms ar kumpiams daryt??? essen.gif bye1.gif
Atsakyti
Mergaitės turiu stirnos nugarinę ir noriu Kalėdoms visus nustebinti, gal kokių receptukų žinote skanių? Bijau, kad sausa nebūtų blink.gif
Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2008 12 10, 09:43)
kad nebutu vel off topic'as, musu megiamiausias patiekalas is stirnienos/'ozienos'
imama nemaza kumpio ar kita raumeno gabala, ji itrinam kadagiu uogu, pipiriuku, druskytes ir alyvuogiu aliejaus misiniu, dar galima i visa tai ispausti citrina, bet galima ir be, labai gerai butu cia ir sviezi ciobreliai ar salavijai, ar rozmarinas thumbup.gif (visi perkami medziotoju prieksoniu misiniai, palyginus su situ -visiskas s doh.gif  ax.gif na, mes su vyru nesenai atradom ir nusprendem -viskas jokiu medziotoju prieskoniu nebepirksim ax.gif  tongue.gif ). pamarinuot reiktu nors kelias valandas, bet geriau ir visa para ar net ilgiau. Tada i mesa susmaigstyti lasinuku gabaliukus, bei kas megsta galima ir dziovintu slyvu bei abrikosu thumbup.gif  ir visa tai kepti rankoveje...na nuo gabalo priklauso kiek -gali but valanda, gali but 1,5 val mirksiukas.gif kepam 200 laipsniu tempoj. Mano vyras ir mano tetis tai megsta kaip karsta patiekala mirksiukas.gif , o man skaniau, kaip saltas lotuliukas.gif
cia fotkinta jau saltas mirksiukas.gif

Klausykit, o jeigu aš nugarinę taip prišpyguočiau? Čia matau kumpis, bet juk nelabai skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 12 19, 15:47)
Mergaitės turiu stirnos nugarinę ir noriu Kalėdoms visus nustebinti, gal kokių receptukų žinote skanių? Bijau, kad sausa nebūtų  blink.gif

Klausykit, o jeigu aš nugarinę taip prišpyguočiau? Čia matau kumpis, bet juk nelabai skiriasi.

Paimk visą gabalą, išmarinuok prieskoniuose (apie 2 paras) ir kepk orkaitėje.
Tikrai gali prismaigstyt ir į nugarinę 4u.gif
Atsakyti
LĖTA dėl spirgučių tik geriau bus, tas riebaliukas sutirps viduje ir bus sultingesnė. Tik nepagailėk prieskonių ir česnako.
Papildyta:
Štai ka atradau sau beieškodama recepto. Manau ne vienai šventėms pravers thumbup.gif http://www.anonsas.l.../categories/274
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 18, 23:18)
oho, kaip skaniai atrodo thumb_yello.gif
Įdomu, ką tas obuolys duoda? Rūgštus turi būt ir ar tarkuota sper butokinę tarką ar smulkiau?

Beje, klausimas visoms žvėrienos žinovėms? Tėvukas mano užsimanė daryt dešras iš žvėireinos, bet nuo receptp nukrypo ir rūgštokos gauinas.. Gal kas žino kokį special receptuką dešroms ar kumpiams daryt??? essen.gif  bye1.gif

Obuolys duoda minkštumą smile.gif tarkavau per smulkią burokinę tarką
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 12 16, 18:28)
O va tavo komentaro tai tikrai nesuprtau. tikrai jai visų postų neperskaitai ir nesupranti kas su kuom tai ir neteršk eterio. Ir jei neskiri "OŽIO" nuo BRIEDŽIO  doh.gif . NES MES KAIP TIK APIE DU SKIRTINGUS PATIEKALUS IR GYVŪNUS KALBĖJOM  lotuliukas.gif
Ir kaip tu gali turėti, jei jo negalima turėti. Čia tas pats, kaip su narkotikais, jų niekur, niekaip negalima, bet kaip kas turi, vieni parduoda, kiti perka...
O kumpiai savaitgalį gavosi klasiškai  thumbup.gif tiesiog ištirpo. Šį karta dar ir lašinukų dėjau.  thumbup.gif

tikrai nusikalbejai, atejau ne kipišą kelti o pasakyti, kad turiu brėdienos iš praeitų metų vyro medžioklės, tai ka jau mes brakonieriai (tai tamstos komentas) blink.gif
taip kad tamsta neteršk temos savo tokiais kvailais komentarasi, čia tema apie žvėrienos paruošimą, o ne apie taip kaip, kada ir kokiu budu namuose atsirado žvėriena mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif ..nieks nežino dešrų gamybos recepto?? fitness4.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 20, 19:29)
g.gif ..nieks nežino dešrų gamybos recepto?? fitness4.gif


ne-a, tikrai nezinau...

desru mes gaunam karts nuo karto, kaip prezenta... skonis - nerealus!
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 20, 19:29)
g.gif ..nieks nežino dešrų gamybos recepto?? fitness4.gif

Žinok kiek esam darę dešrų, jos mums kažkaip nenusiseka, ir niekaip neatrandam priežasties. Visad labai jos išsausėja ir gaunasi kaip šienas. doh.gif na pas 2 medžiotojus valgėm labai skanias. Ir lyg panašiai darom na bet mums niekaip. Vyras sakė ims draugę į gamybos procesą, kad išsiaiškinti priežastį.
O kas dėl rūgšties skonio dešrose, gali būti per mažai druskos.
LOTUTE apsiramink ir skaityk savo AZ.
Atsakyti
tai kad druskos tikrai nemažai būna.. nu bet kažką ne taip daro? gal česnako per daug? nu išrūkintos taip gardžiai kvepia, bet po to... skonis man nelabai tinka...
norėtųs tėvuko neįžeidžiant padėti jam.. bet kad nežinau kuom.. doh.gif
Atsakyti