QUOTE(uolma @ 2009 01 07, 22:31)
Sveikutės.
Nepamenu, bet gal šioje temoje kažkuri minėjo, kad puodas nr.1 yra greitpuodis. Gal galit plačiau papasakoti kaip ir ką gamina. nes ir pas mus jis rado vietą. Tik nelabai sumastau kaip ir ką daryti, norėčiau receptėlių. Šiandien pirmą kartą gaminome šerneną su raugintais kopūstais. Gavosi skaniai.

Nors labai atsargiai mes su MB ten viską ruošėm. ir per 2 kartus, nes MB po 20 min. išjungė, bet buvo negatava dar . Tai dar kartą reikėjo užstatyti.Ai dar pasmus tas senovinis puodas, o pas jus. Kaži principai ruošimo tokie patys kaip naujos kartos
pas mane gritpuodis yra puodas Nr.1. tik naujesnes kartos. o kazkada, kai dr buvau jauna ir grazi, labai daznai gamindavau tame senoviniame. pats ruosimo principas yra ta pats. tik gali skirtis paruosimo laikas, nes negaliu pasakyti per kiek laiko jis atvesta (iseina garai). kol dar jis nera atidarytas. kai nukeli nuo ugnies, neskubek isleisti garo ir atidaryti dangti (zinoma jei tam turi laiko). nes "procesas jame vis dar vyksta". na, o jei labai greitai reikia ji atidaryti, tiesiog pakisi visa puoda po salto vandens srove.
zverienos jame neteko ruosti. bet virdavau ir sultinius, ir plova, ir balandelius, ir guliasus, ir aukstiena troskindavau su bulvemis. vnz. iprasta maista.
tai siulyciau tiesiog paeksperementuoti ir isiminti laika. manau po kokios geros ar dvieju savaiciu jau pati galesi nujausti kiek kam ko reikia.
pagrindinis principas butu toks, kad pradzioje vanduo jame turi uzvirti, o tik tada uzsuki dangti. tuomet greiciau puodas prisipildys garu ir maziau laiko reiks maistui paruosti. vandens daug nepilk. kad vos apsemtu gaminama maista 9jei tarkim virsi kokia mesa ar kauliukus sultyniui.
naujasnes kartos greituodyje (pas mane vokiskas) - vistienos sultinys 5 min, sernienos sultinys 15 - 2o min, kiauliena - 15 min, triskinta vistiena - 15 min, guliasas kiaulienos - 10 min, serniens - 5 min., plovas 10-15 min, sernienos kauliukai su raugintais kopustais - 20-25 min, balandeliai (nevyniojami o susloksniuojami kopustai) - 10 min. laikas surasiau nuo uzvirimo ir dangcio uzdengimo iki nukelimo nuo ugnies. tada dar palieku kol garas pats savaime iseis.
ypatingu receptu neturiu, viskas kaip ir prastame puode. tik dar vienas pliusas, kad jei tarkimpries troskinant mesa ja reiktu apkepti su svogunais ar morkomis, ar kitomis darzovemis - viska darau tame paciame puode (papildomai keptuves nenaudoju).