Na, gal pasidalinsit kokiais ipatingais zverienos patiekalais po svenciu?
Sveikutės.
Nepamenu, bet gal šioje temoje kažkuri minėjo, kad puodas nr.1 yra greitpuodis. Gal galit plačiau papasakoti kaip ir ką gamina. nes ir pas mus jis rado vietą. Tik nelabai sumastau kaip ir ką daryti, norėčiau receptėlių. Šiandien pirmą kartą gaminome šerneną su raugintais kopūstais. Gavosi skaniai.
Nors labai atsargiai mes su MB ten viską ruošėm. ir per 2 kartus, nes MB po 20 min. išjungė, bet buvo negatava dar . Tai dar kartą reikėjo užstatyti.Ai dar pasmus tas senovinis puodas, o pas jus. Kaži principai ruošimo tokie patys kaip naujos kartos
Nepamenu, bet gal šioje temoje kažkuri minėjo, kad puodas nr.1 yra greitpuodis. Gal galit plačiau papasakoti kaip ir ką gamina. nes ir pas mus jis rado vietą. Tik nelabai sumastau kaip ir ką daryti, norėčiau receptėlių. Šiandien pirmą kartą gaminome šerneną su raugintais kopūstais. Gavosi skaniai.
QUOTE(uolma @ 2009 01 07, 22:31)
Sveikutės.
Nepamenu, bet gal šioje temoje kažkuri minėjo, kad puodas nr.1 yra greitpuodis. Gal galit plačiau papasakoti kaip ir ką gamina. nes ir pas mus jis rado vietą. Tik nelabai sumastau kaip ir ką daryti, norėčiau receptėlių. Šiandien pirmą kartą gaminome šerneną su raugintais kopūstais. Gavosi skaniai.
Nors labai atsargiai mes su MB ten viską ruošėm. ir per 2 kartus, nes MB po 20 min. išjungė, bet buvo negatava dar . Tai dar kartą reikėjo užstatyti.Ai dar pasmus tas senovinis puodas, o pas jus. Kaži principai ruošimo tokie patys kaip naujos kartos
Nepamenu, bet gal šioje temoje kažkuri minėjo, kad puodas nr.1 yra greitpuodis. Gal galit plačiau papasakoti kaip ir ką gamina. nes ir pas mus jis rado vietą. Tik nelabai sumastau kaip ir ką daryti, norėčiau receptėlių. Šiandien pirmą kartą gaminome šerneną su raugintais kopūstais. Gavosi skaniai.
pas mane gritpuodis yra puodas Nr.1. tik naujesnes kartos. o kazkada, kai dr buvau jauna ir grazi, labai daznai gamindavau tame senoviniame. pats ruosimo principas yra ta pats. tik gali skirtis paruosimo laikas, nes negaliu pasakyti per kiek laiko jis atvesta (iseina garai). kol dar jis nera atidarytas. kai nukeli nuo ugnies, neskubek isleisti garo ir atidaryti dangti (zinoma jei tam turi laiko). nes "procesas jame vis dar vyksta". na, o jei labai greitai reikia ji atidaryti, tiesiog pakisi visa puoda po salto vandens srove.
zverienos jame neteko ruosti. bet virdavau ir sultinius, ir plova, ir balandelius, ir guliasus, ir aukstiena troskindavau su bulvemis. vnz. iprasta maista.
tai siulyciau tiesiog paeksperementuoti ir isiminti laika. manau po kokios geros ar dvieju savaiciu jau pati galesi nujausti kiek kam ko reikia.
pagrindinis principas butu toks, kad pradzioje vanduo jame turi uzvirti, o tik tada uzsuki dangti. tuomet greiciau puodas prisipildys garu ir maziau laiko reiks maistui paruosti. vandens daug nepilk. kad vos apsemtu gaminama maista 9jei tarkim virsi kokia mesa ar kauliukus sultyniui.
naujasnes kartos greituodyje (pas mane vokiskas) - vistienos sultinys 5 min, sernienos sultinys 15 - 2o min, kiauliena - 15 min, triskinta vistiena - 15 min, guliasas kiaulienos - 10 min, serniens - 5 min., plovas 10-15 min, sernienos kauliukai su raugintais kopustais - 20-25 min, balandeliai (nevyniojami o susloksniuojami kopustai) - 10 min. laikas surasiau nuo uzvirimo ir dangcio uzdengimo iki nukelimo nuo ugnies. tada dar palieku kol garas pats savaime iseis.
ypatingu receptu neturiu, viskas kaip ir prastame puode. tik dar vienas pliusas, kad jei tarkimpries troskinant mesa ja reiktu apkepti su svogunais ar morkomis, ar kitomis darzovemis - viska darau tame paciame puode (papildomai keptuves nenaudoju).
Labai ačiū JANNA už išsamų atsakymą. Ir dar norėjau paklausti jei naudojaisi ir tuom senesniu puodu, kam tos tokios ale grotelės dar yra ant dugno. Kada jas reikia naudoti kada ne
Nes pavz. plovui tai nelabai patogu jos.
Na aš čia kap blondinė su tokiais savo klausimais.Ir kiek vandenio pili plovui, manau reikia jau daugiu pilti, kad ryžiai turėtų kur išbrinkti.
Ir dar, kol užvirs reikia tik paparstai uždėt tą dangtį o tik paskum prisukti, taip supratau?
Ir dar, kol užvirs reikia tik paparstai uždėt tą dangtį o tik paskum prisukti, taip supratau?
QUOTE(uolma @ 2009 01 08, 15:20)
1. Ir dar norėjau paklausti jei naudojaisi ir tuom senesniu puodu, kam tos tokios ale grotelės dar yra ant dugno. Kada jas reikia naudoti kada ne
2. Ir kiek vandenio pili plovui, manau reikia jau daugiu pilti, kad ryžiai turėtų kur išbrinkti.
3.Ir dar, kol užvirs reikia tik paparstai uždėt tą dangtį o tik paskum prisukti, taip supratau?
2. Ir kiek vandenio pili plovui, manau reikia jau daugiu pilti, kad ryžiai turėtų kur išbrinkti.
3.Ir dar, kol užvirs reikia tik paparstai uždėt tą dangtį o tik paskum prisukti, taip supratau?
1. groteles reikalingos kai troskini balandelius, paprikas ar kitas farsiruotas darzoves. dar galima pritaikyti si reikala tam jei nori mesos gabala isvirti ant garu. tada ant digno dedi metaliniu bliudu (ar kokia kitokia konstrukcija ismastai su vyro ar be jo pagalbos) pili vandens kokia stikline ar dvi, kad nesemtu tu groteliu. o jau ant ju dedi ta ka nori isvirti ant garu.
2. plovui 2,5 karto daugiau nei paciu kruopu. tarkim 1 stikline ryziu - 2,5 tos pacios stiklines vandens.
3. taip
dar sis bei tas is savo praktikos. maksimaliai kiek gali ipilti vandens i ji (jei nera jame paciame pazymeta.) apie 2/3. 1/3 turio palieki garams.
troskindama ar tat guliasa, ar tai balandelius, ar virdama plova.... as visada pilu virinta atsaldyta vandeni (jo pas mane visada yra virtuveje ant stalo grafine)
na super.
O grotelė pas mane puode yra jau, jos matyt kartu buvo. nes patį puodą iš uošvių parsivežiau, tai anyta sakė kad jam gal kokia 30 metų
, bet gerai užlaikytas. Na panašiai ir galvojau dėl grotelių , kad neprisviltų koks mėsgalis.
O kaip verdi raugintus kopūstus su mėsa kiek pylei vandenio, nes mes apie 2 puodelius, tai man daugoka pasirodė. Nes ir manau kad gal ir nereikėjo tų grotelių dėt šernienos šonkauliams su raugintais kopūstais.
O grotelė pas mane puode yra jau, jos matyt kartu buvo. nes patį puodą iš uošvių parsivežiau, tai anyta sakė kad jam gal kokia 30 metų
O kaip verdi raugintus kopūstus su mėsa kiek pylei vandenio, nes mes apie 2 puodelius, tai man daugoka pasirodė. Nes ir manau kad gal ir nereikėjo tų grotelių dėt šernienos šonkauliams su raugintais kopūstais.
QUOTE(uolma @ 2009 01 08, 15:45)
na super.
O grotelė pas mane puode yra jau, jos matyt kartu buvo. nes patį puodą iš uošvių parsivežiau, tai anyta sakė kad jam gal kokia 30 metų
, bet gerai užlaikytas. Na panašiai ir galvojau dėl grotelių , kad neprisviltų koks mėsgalis.
O kaip verdi raugintus kopūstus su mėsa kiek pylei vandenio, nes mes apie 2 puodelius, tai man daugoka pasirodė. Nes ir manau kad gal ir nereikėjo tų grotelių dėt šernienos šonkauliams su raugintais kopūstais.
O grotelė pas mane puode yra jau, jos matyt kartu buvo. nes patį puodą iš uošvių parsivežiau, tai anyta sakė kad jam gal kokia 30 metų
O kaip verdi raugintus kopūstus su mėsa kiek pylei vandenio, nes mes apie 2 puodelius, tai man daugoka pasirodė. Nes ir manau kad gal ir nereikėjo tų grotelių dėt šernienos šonkauliams su raugintais kopūstais.
mesgalis ar bet kas kitas verdamas skystyje tikrai neprisvils. o tos groteles greiciausiai jei nori isgauti garu efekta.
sunku man taip pasakyti... as pilu is akies. kartais nutaikau, kartais per daug. raugintiems kopustams manau pakaktu puse tiek pagal auksti kiek kopustai uzima puode. o kiek tai puodeliais gautusi nenumanau.
kelis kart paeksperimentuosi ir matysi.
sveikos,
as niekada nesu jokiu zverienu, o va dabar atveze man ivairiu gabaliuku stirnienos, ten ir sonkauliuku ir dar kazkokiu be kaulo. kad barscius ruosti su jais gerai jau supratau, bet gal galit man parasyti kaip ta pacia mesa ruosti, ar ja reikia mirkyti, jei taip, kur? ar ja reikia sudyti? su kokiais produktais ji labiausiai tinka? kaip ja ruosti keptuvese ar paprastuose puoduose (mne greitpuodyje)? iskart labai aciu uz atsakymus
as niekada nesu jokiu zverienu, o va dabar atveze man ivairiu gabaliuku stirnienos, ten ir sonkauliuku ir dar kazkokiu be kaulo. kad barscius ruosti su jais gerai jau supratau, bet gal galit man parasyti kaip ta pacia mesa ruosti, ar ja reikia mirkyti, jei taip, kur? ar ja reikia sudyti? su kokiais produktais ji labiausiai tinka? kaip ja ruosti keptuvese ar paprastuose puoduose (mne greitpuodyje)? iskart labai aciu uz atsakymus
Bagyra paieškok šioje temoje tikrai daug patarimų ir receptų buvo, ir nuorodos į kitus puslapius su receptais.
nes vienos taip ruošia kitos kaitaip, pasirink pagal save tinkamaiusią.
QUOTE(baggyra @ 2009 01 10, 21:05)
sveikos,
as niekada nesu jokiu zverienu, o va dabar atveze man ivairiu gabaliuku stirnienos, ten ir sonkauliuku ir dar kazkokiu be kaulo. kad barscius ruosti su jais gerai jau supratau, bet gal galit man parasyti kaip ta pacia mesa ruosti, ar ja reikia mirkyti, jei taip, kur? ar ja reikia sudyti? su kokiais produktais ji labiausiai tinka? kaip ja ruosti keptuvese ar paprastuose puoduose (mne greitpuodyje)? iskart labai aciu uz atsakymus
as niekada nesu jokiu zverienu, o va dabar atveze man ivairiu gabaliuku stirnienos, ten ir sonkauliuku ir dar kazkokiu be kaulo. kad barscius ruosti su jais gerai jau supratau, bet gal galit man parasyti kaip ta pacia mesa ruosti, ar ja reikia mirkyti, jei taip, kur? ar ja reikia sudyti? su kokiais produktais ji labiausiai tinka? kaip ja ruosti keptuvese ar paprastuose puoduose (mne greitpuodyje)? iskart labai aciu uz atsakymus
su zveriena elkis lygiai taip kaip su bet kokia kita mesa
o siaip, pavartyk tema, tikrai rasi
aciu
Labutis.
Na ką šiandien gaminau plovą su šerniena greitpuodyje. Kaip pirmą kartą tai visai neblogai gavosi, matysiu kaip nuo ledo parlėkęs MB įvertins. Viriau 20 min. Ir dar 10 min. palaikiau, tada nuleidus garą atidariau.
Na ką šiandien gaminau plovą su šerniena greitpuodyje. Kaip pirmą kartą tai visai neblogai gavosi, matysiu kaip nuo ledo parlėkęs MB įvertins. Viriau 20 min. Ir dar 10 min. palaikiau, tada nuleidus garą atidariau.





