Vyras parvežė is Norvegijos banginio mesos. KA DARYT?
Internete nieko nerandu... angliskai receptu nekertu...
Viena banginio mesos gabala bandziau pati improvizuoti,- pamarinavau vyne ir pakepiau. Pamaciau, kad labai sausa mesa, tai dar patroskinau su darzovem. Nu gavosi neslyksciai, bet nieko gero. Kietoka, skonis kaip kepeneliu .
Dar tris gabalus turiu
ka su jais daryt
Žinau, kad tik jus vienos galite padeti...
O angliškai išvis nesupranti, ar tik receptų? Nes angliškai tikrai nemažai radau... Galima supjaustyti mėsą kaip steikams ir lengvai pamušus, paprieskoniavus kepti keptuvėje po 4 - 5 min. iš kiekvienos pusės, galima marinuoti vyne ir kepti grilyje, galima sumalus mėsą daryti Jūrinį šepardo pyragą ir t. t.
Pasižiūrėjau vokiškai, irgi nemažai radau. Na, vokiečiai patys nevalgo, bet buvo prie egzotikos apie norvegų ir Faroe salų virtuvę. Atseit valgoma žalia mėsa, papūdyta, džiovinta, o iš normaliau - pamarinuota ir po to kepta, virta arba troškinta. Padoriausias receptas man pasirodė šis - supiaustyti riekėm, palaikyti parūgštintam vandeny (litrui vandens 20ml acto, tikriausiai 5%, nenurodyta kokio), nusausinti, pakepti svieste, kol paruduos, išimti, sudėti puodan, pakepinti svogūną, sudėti ant viršaus, taip pat pipirų, lairo lapą, užpilti vandens ir troškinti apie 1 val., tada padaryti padaža su grietine. O paskutinis mados klyksmas - grilintas banginis.
Na va..jazy sako, kad skonis panašus kaip kepenelių...
Amalia parašė receptą, kuris, nežinant pagrindinio ingridiento, atrodytų jog kalbama apie kepenėles...
Vadinasi..kaip ir išeitų, kad banginiui galima pritaikyti kepenelių gaminimo receptus ... ?
Amalia parašė receptą, kuris, nežinant pagrindinio ingridiento, atrodytų jog kalbama apie kepenėles...
Vadinasi..kaip ir išeitų, kad banginiui galima pritaikyti kepenelių gaminimo receptus ... ?
nu skonis tikrai kaip kepenu, tik kepenys turbut minkstesnes
neisivaizduoju kaip jis ant grilio iskeptas galetu buti tikriausiai apkrautas lasiniais
angliskai biski kertu, bet kaip pabandziau receptus paskaityti, tai... Amalia, o kur tu skaitei, gal linka dar turi? pabandysiu pasikankinti. ko del vyru nepadarom (nu ir del saves truputi )
gal tikrai gerai sakai sonatina, kad reiktu pamusti, ar kaip nors supjaustyti kaip kepeneles....
o dar sove mintis -jei kaip nors labai plonai supjaustyi ir tokias juosteles iskepti, gal salotos butu skanios su karsta mesa. rektu padazo kaip kepenelem... niam
kaip tas salotas keiktu padaryti, su kuo dar ?
neisivaizduoju kaip jis ant grilio iskeptas galetu buti tikriausiai apkrautas lasiniais
angliskai biski kertu, bet kaip pabandziau receptus paskaityti, tai... Amalia, o kur tu skaitei, gal linka dar turi? pabandysiu pasikankinti. ko del vyru nepadarom (nu ir del saves truputi )
gal tikrai gerai sakai sonatina, kad reiktu pamusti, ar kaip nors supjaustyti kaip kepeneles....
o dar sove mintis -jei kaip nors labai plonai supjaustyi ir tokias juosteles iskepti, gal salotos butu skanios su karsta mesa. rektu padazo kaip kepenelem... niam
kaip tas salotas keiktu padaryti, su kuo dar ?
QUOTE(Amalia @ 2006 09 20, 19:04)
Atseit valgoma žalia mėsa, papūdyta,
Cia tikriausiai reikia labai stipraus gurmano arba vyro eskimo
O del to pudymo, tai rimtas- banginis tai sveria 5-7t. ar pan. tai isivaizduokit, kur deti visam eskimu kaimui uztenka metams dabar, siais laikais, tai sake saldytuvai ten toj gamykloj 3a. namo dyzio, tai galima ir susaldyti
jau po biski darausi profe, jei kam iskils koks klausimas, prasom kreiptis - dariau tas salotas, gavosi super. tik is pradziu didokais gabaliukais buvau supjauscius, bet laiku pasitaisiau. reikia kokiu 3 mm. storio siaudeliais, tai super. bisi sezamo ir karstam aliejuj apekepi kaip kinieciu. ir meti ant salotu kalno
tiesa, teisingai pataret- marinuojant dejau alyvu aliejaus l. gerai. nepalyginsi!
jau po biski darausi profe, jei kam iskils koks klausimas, prasom kreiptis - dariau tas salotas, gavosi super. tik is pradziu didokais gabaliukais buvau supjauscius, bet laiku pasitaisiau. reikia kokiu 3 mm. storio siaudeliais, tai super. bisi sezamo ir karstam aliejuj apekepi kaip kinieciu. ir meti ant salotu kalno
tiesa, teisingai pataret- marinuojant dejau alyvu aliejaus l. gerai. nepalyginsi!
Tik siandien nosi cionai ikisau. Taigi vienas linkas, o siaip isivesk i www.google.de Walfleisch Rezept, ir gausi visa kruva.