Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti su BANGINIO MĖSA?

Vyras parvežė is Norvegijos banginio mesos. KA DARYT?
Internete nieko nerandu... angliskai receptu nekertu...
Viena banginio mesos gabala bandziau pati improvizuoti,- pamarinavau vyne ir pakepiau. Pamaciau, kad labai sausa mesa, tai dar patroskinau su darzovem. Nu gavosi neslyksciai, bet nieko gero. Kietoka, skonis kaip kepeneliu blink.gif .
Dar tris gabalus turiu blink.gif blink.gif blink.gif
ka su jais daryt doh.gif
Žinau, kad tik jus vienos galite padeti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 23:11
O angliškai išvis nesupranti, ar tik receptų? g.gif Nes angliškai tikrai nemažai radau... Galima supjaustyti mėsą kaip steikams ir lengvai pamušus, paprieskoniavus kepti keptuvėje po 4 - 5 min. iš kiekvienos pusės, galima marinuoti vyne ir kepti grilyje, galima sumalus mėsą daryti Jūrinį šepardo pyragą tongue.gif ir t. t.

Atsakyti
Pasižiūrėjau vokiškai, irgi nemažai radau. Na, vokiečiai patys nevalgo, bet buvo prie egzotikos apie norvegų ir Faroe salų virtuvę. Atseit valgoma žalia mėsa, papūdyta, džiovinta, o iš normaliau - pamarinuota ir po to kepta, virta arba troškinta. Padoriausias receptas man pasirodė šis - supiaustyti riekėm, palaikyti parūgštintam vandeny (litrui vandens 20ml acto, tikriausiai 5%, nenurodyta kokio), nusausinti, pakepti svieste, kol paruduos, išimti, sudėti puodan, pakepinti svogūną, sudėti ant viršaus, taip pat pipirų, lairo lapą, užpilti vandens ir troškinti apie 1 val., tada padaryti padaža su grietine. O paskutinis mados klyksmas - grilintas banginis.
Atsakyti
Na va..jazy sako, kad skonis panašus kaip kepenelių...
Amalia parašė receptą, kuris, nežinant pagrindinio ingridiento, atrodytų jog kalbama apie kepenėles...
Vadinasi..kaip ir išeitų, kad banginiui galima pritaikyti kepenelių gaminimo receptus ... ? g.gif ax.gif
Atsakyti
nu skonis tikrai kaip kepenu, tik kepenys turbut minkstesnes schmoll.gif
neisivaizduoju kaip jis ant grilio iskeptas galetu buti tikriausiai apkrautas lasiniais unsure.gif

angliskai biski kertu, bet kaip pabandziau receptus paskaityti, tai... blush2.gif Amalia, o kur tu skaitei, gal linka dar turi? pabandysiu pasikankinti. ko del vyru nepadarom lotuliukas.gif (nu ir del saves truputi ax.gif )

gal tikrai gerai sakai sonatina, kad reiktu pamusti, ar kaip nors supjaustyti kaip kepeneles....

o dar sove mintis -jei kaip nors labai plonai supjaustyi ir tokias juosteles iskepti, gal salotos butu skanios su karsta mesa. rektu padazo kaip kepenelem... niam
kaip tas salotas keiktu padaryti, su kuo dar g.gif ?

Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 09 20, 19:04)
Atseit valgoma žalia mėsa, papūdyta,
bijau.gif Cia tikriausiai reikia labai stipraus gurmano arba vyro eskimo doh.gif
Atsakyti
O del to pudymo, tai rimtas- banginis tai sveria 5-7t. ar pan. tai isivaizduokit, kur deti doh.gif visam eskimu kaimui uztenka metams lotuliukas.gif dabar, siais laikais, tai sake saldytuvai ten toj gamykloj 3a. namo dyzio, tai galima ir susaldyti mirksiukas.gif

jau po biski darausi profe, jei kam iskils koks klausimas, prasom kreiptis cool.gif - dariau tas salotas, gavosi super. tik is pradziu didokais gabaliukais buvau supjauscius, bet laiku pasitaisiau. reikia kokiu 3 mm. storio siaudeliais, tai super. bisi sezamo ir karstam aliejuj apekepi kaip kinieciu. ir meti ant salotu kalno thumbup.gif

tiesa, teisingai pataret- marinuojant dejau alyvu aliejaus l. gerai. nepalyginsi!
Atsakyti
Tik siandien nosi cionai ikisau. Taigi vienas linkas, o siaip isivesk i www.google.de Walfleisch Rezept, ir gausi visa kruva. 4u.gif
Atsakyti