Įkraunama...
Įkraunama...

Ankštiniai

Na gal ir yra tokia tema, bet kazkaip nepastebejau, kad kas ka is pupeliu, lesiu, zirniu ir pan. gamintu. g.gif Pasidalinsiu savo receptukais!

Pupeliu troskinukas

Is vakaro issiverdu pupeles. Kita diena sutarkuoju morkas, supjaustau juostelem svogunus ir viska pakepinu. Sudedu pupeles ir truputi patroskinu. Idedu druskos, pipiru, muskato, kalendros ir pora saukstu pomidoru padazo. Valgom su karstom bulvem. Mums laaaabai patinka! thumbup.gif Kadangi mesa valgom retai tai baltymu nors is pupeliu "pasisemiam" wink.gif

Lesiu salotos

Lesius isverdu (pries tai nemirkau, nes nebutina- isverda per 15 min.). Idedu labai smulkiai supjaustyta svoguna, kapota virta kiausini ir koki susmulkinta mesgaliuka (kumpeli, slapianke ar pan. ) ir sumaisau su majonezu. Labai skanu ir sotu vakarienei! smile.gif

O ka jus gaminate? smile.gif

Beje, kaip verdate pupeles, kad jos butu minkstos?
Atsakyti
as tai manau, kad sitie receptai idealus temai "kaip pigiai pavalgyti" smile.gif
Atsakyti
Visiskai sutinku! Tik cia produktai "spec. pakraipos" . wink.gif
Atsakyti
I guliasa galima deti virtu pupeliu.Mes daug sunaudojam verdant perliniu kruopu sriuba su pupelemis.Pupeles naudoju patiekalui prie zuvies.Keptais svogunais su tomatu uzpilu virtas pupeles.Prie siu dar bulviu-puikus pietus.Galima kotletus pupeliu.Esu dariusi,bet mano seimynai nepatiko.
Atsakyti
iš pupelių, žirnių, sojos pupelių tai sriubytes verdu, į troškinius dedu. ir maltinukai skanu iš pupelių arba žirnių. dar tokias mišrainytes darau vakarienei - į pupeles paprastas ar sojos įpjaustau pomidoro, poro truputį, įspaudžiu citrinos ir alyvų aliejaus šlakelį. dar alyvuoges kelias įpjaustau, jei turiu. o vasarą būtinai dar šviežių bazilikų, niam niam smile.gif

kad būtų minkštos pupelės, pamerkiu iš vakaro, o paskui gerokai anksčiau, nei man jų reikės užverdu, paverdu kokias 5 - 10 min., išjungiu ugnį, uždengiu ir palieku. paskui po valandos ar kelių tam pačiam vandeny vėl užverdu ir verdu, kol išvirs. taip greičiau išverda.

Atsakyti
Galiu pasiūlyti "Chili con carne" iš Texas kaubojų virtuvės.Gal amerikonkos turi tikrą receptą.Čia europietiškas variantas:
50g šonines, 1 cibulis, 1 paprika, 250g faršo, 2pomidorai ar šaukštas pom.košės, taukų kepimui, druskos, pipiro, lauro lapo, čili padažo (dašio, raudonėlio- jei po ranka).Na ir aišku virtos pupelės.
Šoninės kubiukus pakepinti+cibulio kubiukus - pakepinti+paprikos (be sėklų) gabaliukus+faršą- vartant kepti, kol paruduos+ pomidorus+vandens+pupeles+ prieskonius - pusvalandį patroškinti.
Supaprastintas variantas - pupelės iš skardinės, Maggi pokelis "chili con carne" :
faršą pakepinti, užpilti vandeniu, suberti prieskonius iš pokelio, pavirti 5 min., sukratyti pupeles, užvirinti - skanaus.Taip pas mus daro studentai.Arba vietoj faršo susipiausto sosiskų, pasišildo pupeles, suberia pokelį - drinks_cheers.gif
Atsakyti