QUOTE(Mokale @ 2011 05 18, 22:40)
Sveiki visi
Planuojame namo apdailai ventiliuojamą fasadą, tvirtinamą ant aliuminio konstrukcijos.
Iškilo pora klausimų:
Ar įrengiant tokį fasadą įmanoma namą kokybiškai apšiltinti putų polistirolu? (visi tokius fasadus įrenginėjantys meistrai rekomenduoja šiltinti akmens vata, argumentai- su polistirolu neišeina kokybiškai užsandarinti ties profiliais. Tiesa, paklausti ar bandė nors kartą šiltinti su polistirolu, atsakė neigiamai

)
Aliuminio profiliai labai geri šilumos laidininkai (per geri). Ar yra jiems kokių alternatyvų, jei taip, tai kokie jų privalumai- trūkumai?
Iš anksto dėkoju
Namo fasad1 kalsiu dailylentėm, o šiltinsiu neoporu. Fasadą "kabinsiu" ant aliuminio konstrukcijų naudojamų vent. fasadams. Su šiluma bus viskas geraim, nes:
1. Po aliuminio kampuočiais dedasi plastikinės išlyginnačios pagalvėlės, kartu jos yra ir izoliatoriai šalčio tiltui panaikinti.
2. Neoporo sankirtos su kampuočiais ir neoporo plokštės tarpusavyje suklijuojamos andarinimo putomis/purškiamais PU klijais.
3. Neoporas/polistirolas po ventiliuojamu fasadu privalo būti užarmuotas (reikalauja gaisrininkai) ir nugruntuotas neįgeriančiu gruntu.
4. Sakė blogai, nes niekada statybininkai anksčiau to nedarė ir jiems bus daug daugiau "knisliaus" gražiai suleidžiant plokštes tarpusavyje.
5. kaina aišku gaunas didesnė negu standartinis sprendimas su akmens vata, bet sandarumas irgi gerokai didesnis.
6. Galit fasadą šiltinti purškiamom putomis ale GAMO, bet... na man jos ne prie širdies, nors darbo būtų daug mažiau.
Tokie mano pastebėjimai, aš per tai jau praėjau ir visi kas peržiūrėjo tokį variantą pasakė, kad bus viskas labai gerai ir nebus jokių šalčio tiltų.
Bus klausimų klauskit, kad į AŽ.