Įkraunama...
Įkraunama...

Ventiliuojami fasadai

QUOTE(Ihmantas @ 2009 11 20, 03:59)
vienas is galimu ventiliuojamu fasadu minusu,tai didesni pastato silumos nuostoliai


Jau tik tokio dalyko net negirdėjau kad šilumos nuostoliai didesni, nu atsiprašau, mes kaip tik ir darėm ventiliuojamą, kad būtų šiltesnis namas, nes grožio tai tikrai nepriduoda, o ir brangiau daug kartų. Pas mus karkasas apie namą medinis, pūsta gamotermovata, ir apkaltas fibrocementinėm dailylentem Eternit. Vėjas atsimuša į tas lenteles, jos stipros storos, super, nors ir nėra labai gražu.
Atsakyti
pas mus ventiliuojamas fasadas. vienintelis minusas kuri galiu kaip ne specialistas pasakyt tai yra kaina.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2011 05 20, 09:40)
Jau tik tokio dalyko net negirdėjau kad šilumos nuostoliai didesni, nu atsiprašau, mes kaip tik ir darėm ventiliuojamą, kad būtų šiltesnis namas, nes grožio tai tikrai nepriduoda, o ir brangiau daug kartų. Pas mus karkasas apie namą medinis, pūsta gamotermovata, ir apkaltas fibrocementinėm dailylentem Eternit. Vėjas atsimuša į tas lenteles, jos stipros storos, super, nors ir nėra labai gražu.


as ruosiuosi kalt tomis lentelemis idomu kaip jos laiko
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2011 05 22, 13:35)
as ruosiuosi kalt tomis lentelemis idomu kaip jos laiko


Apkalta 2010 rudeni, tai gal dar mažai laiko sprendimui, o ko gali nelaikyti? Garantavo juk 50-čiai metų biggrin.gif Nu man jos nelabai gražu, man klinkeris gražiausia, bet taip jau išėjo, kad ventiliuojamam fasadui nieko geriau neradom, pasirinkom rudą ir tokią šviesią spalvą, bet ne baltą. Prisukinejo su užleidimu viena ant kitos po beveik 2cm, nei palis nei pasnigs po jom.
P.S Firma garantavo 50-čiai metų pačioms lentelėms, spalvai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija1: 22 gegužės 2011 - 22:51

Keliu sena tema, kad nekurti naujos. 

Ar gali buti taip, kad vejas perpucia difuzine plevele? Pati plevele atrodo sudeta sandariai, bet vejuota diena sienose jauciamas vejas. 

Atsakyti

tarp difuzines ir apšiltinimo būna ventiliuojamas oro tarpas (šlaitinis stogas), matyt difuzinė netinka vėjo izoliacijos sluoksniui.

Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2019 05 04, 22:46)
<p>tarp difuzines ir apšiltinimo būna ventiliuojamas oro tarpas (šlaitinis stogas), matyt difuzinė netinka vėjo izoliacijos sluoksniui.
</p>

tarp difuzines ir apsiltinimo neturi but jokio tarpo, ventiliuojamas tarpas daromas tarp difuzines ir stogo dangos. difuzines pleveles viena is funkciju ir yra vejo izoliacija.
Atsakyti
Sveiki,

Kaip manot ar toks paliktas neuždengtas tarpas tarp fasado plokštės ir balkono grindų ventiliuojamame fasade daro kokį nors poveikį (šalčio tiltai ir pan.)?

Dėkinga už atsakymus.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 05 lapkričio 2019 - 09:54

kokia fasado medziaga bepasirinksite ventiliuojamam fasadui, visos gerai, isskyrus medines dailylentes del isvaizdos trumpaamziskumo. O kad ventiliuojamas fasada geras, gal net geriausias, neabejoju. Sau sukuosi tarp fibrocementiniu ir WPC dailylenciu, brangios bjaurybes, ypac click sistema. Jei desiu paprastas, desiu be uzleidimo, su tarpeliu. Oponentai sneka apie lietaus ir sniego patekima per plysius, bei vabalu veisimasi vasara. Turiu keleta minciu, kaip isvengti siu problemu. Ir nedidele  :P vilti, kad pataikysiu kokia click sistemos akcija. Viltis durniu motina, bet fasadas tik pavasario uzsiemimas, tai galiu pagyventi ir su tokia mama  :D

Atsakyti

Abu tipai fasadų turi konkrečias paskirtis, todėl nėra vienareikšmio atsakymo, kuris fasado įrengimo variantas yra geresnis. Tiek ventiliuojami fasadai, tiek ir užarmuoti fasadai yra tinkami sprendimai. Kadangi kiekvienas neesame statybų profesionalai, geriau vadovautis paprastesniu sprendimo priėmimo būdu, t.y. pasirinkti vieną išdviejų atskaitos taškų:  

 

- vienu atveju, pradžioje turime apsispręsti dėl apdailos tipo, o tada jau tampa aišku, kuris fasado įrengimo būdas tokiai apdailai bus tinkamas. 

 

- jei renkatės fasado įrengimo tipą pagal šiltinimo ekspertų patarimus, remdamiesi visų pirma techniniu sprendimo pagrįstumu, tuomet jau būtent šis apsisprendimas nulems atitinkamos apdailos pasirinkimo variantus. 

 

Jei pasirinksite ventiliuojamo fasado tipą, tuomet teks rinktis apdailos medžiagas, kurios tvirtinamos mechaniškai prie medinių ar aliuminio profilių arba klijuojamos prie aliuminio profilių:

 

 

- INFINITY didelio formato kvarco keramikos plytelės https://www.skalunas...les-fasadui.htm

- SVK fibro cementinės didelio formato plokštės ar plokštelės | https://www.skalunas...les fasadui.htm

- CUPA skalūno plokštelės | https://www.skalunas...es_sandelis.htm

- RIO GRANDE natūralaus akmens fasado apdaila | https://www.skalunas...O&submit=Submit

- RHOMB skalūno plokštelės | https://www.skalunas...b&submit=Submit

- RECTANGULO skalūno plokštelės | https://www.skalunas...n&submit=Submit

- STOUNWOOD - WPC dailylentės | https://www.skalunas...ado_apdaila.htm

 

Daugiau fasado apdailos variantų rasite mūsų svetainėje: www.stoun.lt

 

Atsakyti

Skalūnu apdailinau cokolį ir padariau skalūno lauko laiptus, tai yra korpusas trinkelės, apklijuotos skalūnu ir skalūno pakopos, kurio šviesius kantus taip pat apklijavau skalūnu. Patenkintas visais atžvilgiais, taip pat derinasi prie fibrocemento ventiliuojamo fasado... Žinoma, su laiptais teko paplušėti smegenimis ir rankomis, nes pakopos nevienodų storių ir išsikraipę, juk skalūnas, o ne šlifuotas akmuo. Bet orginalu ir malonu akiai. Is WPS terasinių buvau padaręs laikinus laiptus, tai per žiemą visų anfas suskilo pilnai, bet jos glaudėsi prie medinių europanelių lentų. Dabar WPS terasines panudojęs atsarginiams, kaip vadinu, "balkoninio" išėjimo laiptams, kurių korpusas metalinis. Pavasarį bus matyti rezultatas

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sevas: 04 sausio 2023 - 22:33