Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltalankiai

Gal zinot, kaip paruosti šaltalankių sultis? Koks turi buti išspaustų šaltalankių sulčių ir cukraus santykis?
Atsakyti
reikia juos sumalti ir išspausti o ant išspaudu užpildi vandens truputi ir palaikius išspausti antra karta, ideti truputi cukraus, pakaitinti ir supilti i butelius. gerai laikosi visa žiema. jose labai daug vitaminu ir labai sveika.
Atsakyti
Neseniai pati pasidariau šaltalankių sulčių žiemai. Galiu smulkiau papasakoti kaip tai pasigaminti. Uogas nuplaunu keliskart, kol vanduo tampa visai švarus, permalu per mėsmalę. Tada per marlę gerai išspaudžiu sultis, dedu cukraus ( 1 litrui sulčių maždaug 1,2 kg cukraus) ir mediniu šaukštu suku tą masę, kol visiškai ištirpsta cukrus. Po to supilu į paruoštus stiklainiukus. Dar iš likusių nuospaudų galima pasidaryti aliejaus, bet tai didelė terlynė. Mūsų šeimyna jau dabar geria šitą arbatą, į virintą vandenį įsipilame šaltalankių sulčių, tai thumbup.gif . Ir skanu ir labai sveika tongue.gif . SKANAUS!
Atsakyti
O kaip jus juos nuo modelio nuskinat ir plaunant uogos nesprogsta jai a6 nemai6au pas man kieme jos auga, bet kaip jas nurinkt|?
Atsakyti
Skinti šaltalankių uogas nėra taip lengva. Jos priaugusios prie šakelių ir dar badosi unsure.gif Skaičiau, kad jas lengviau skinti po pirmos šalnos. O plauti paprasta, uogos nesprogsta. Pagal mano receptuką čia gaunasi ne sultys, o galima sakyti šaltalankių sirupas.
Atsakyti
Kokia sena tema blink.gif Kadangi dabar pats šaltalankių derlius, tad keliu temelę į aukštyn biggrin.gif
Su mėsmale nežaidžiam schmoll.gif Mūsų receptas toks:
Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uogas galima dar pamaigyti, kad nebūtų likę sveikų, vėl sultis nupilti. Tuomet po truputį maigytų uogų dėti ant marlės ir stipriai nuspausti. Išspaudų neverta išmesti: iš jų galima pasigaminti šaltalankių aliejų, panaudoti vonioje ar kt. (sudžiovintas išspaudas užpylus karštu vandeniu skanus gėrimas išeina, kaip arbata). Gautas šaltalankių sultis atskiesti pagamintu sirupu: virintame vandenyje ištirpinti cukrų ir palaukti kol atvės (kad nežūtų vitaminai). Mes pilam į stilainį iki 3/4 sulčių ir 1/4 sirupo. Kadangi cukraus į sirupą dedam iš akies, tai išeina kartais saldžiarūgštis, kartais gana saldus gėrimas... Saldžiarūgštį geriau laikyt šaldytuve, kad nesurūgtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 26 rugsėjo 2009 - 22:18
4u.gif Jurvite 4u.gif -įdomią temą iškeliai į dienos šviesą 4u.gif Šanuolė 4u.gif
Atsakyti
Vat man kaip tik aktualus dabar shis klausimas del shaltalankiu paruosimo ziemai. Nesu niekad nieko konservavus tad prasysiu patarimo. Bandziau sumalt shaltalakius ir laikyt uzsuktus shaldytuve ir dariausi arbata, bet be cukraus surugo kazkus po 1,5 savaites. Bet nenoriu kad gautus per saldziai jei su cukrum tas sultis konservuot blink.gif o svarbiausias klausimas man kaip tuos butelius ar slojikus paruosht priesh pilant ir uzsukant sultis 4u.gif pamenu mama kazkaip virindavo juos ant garu unsure.gif o kaip darot jus kad nepradetu pelyti ir kur laikot? Saldytuve nelabai man kas tilps, galiu laikyti rusyje didesni kieki. Bet zinau kad uoshviai kai slyvu sultis su cukrum uzsukineja, rusy laiko ar spanguoles shiemt, tai vos ne puse pelesiais apsitrauke po gan neilgo laiko, tai man idomu ka jie ne taip dare?
Atsakyti
QUOTE(Auksiukė @ 2006 09 22, 11:06)
Neseniai pati pasidariau šaltalankių sulčių žiemai. Galiu smulkiau papasakoti kaip tai pasigaminti. Uogas nuplaunu keliskart, kol vanduo tampa visai švarus, permalu per mėsmalę. Tada per marlę gerai išspaudžiu sultis, dedu cukraus ( 1 litrui sulčių maždaug 1,2 kg cukraus) ir mediniu šaukštu suku tą masę, kol visiškai ištirpsta cukrus. Po to supilu į paruoštus stiklainiukus. Dar iš likusių nuospaudų galima pasidaryti aliejaus, bet tai didelė terlynė. Mūsų šeimyna jau dabar geria šitą arbatą, į virintą vandenį įsipilame šaltalankių sulčių, tai  thumbup.gif . Ir skanu ir labai sveika tongue.gif . SKANAUS!

aš irgi pasidariau šaltalankių sulčių pagal jūsų receptą blush2.gif ačiū už receptuką wub.gif
supyliau į buteliukus nuo sulčių (kubus, hipp) ir laikau šaldytuve, tai viskas gerai thumbup.gif
O butelius sultims aš švariai išploviau su šepetuku su karštu vandeniu ir paskui dar iškaitinau juos (tam reikalui puikiai panaudoju garų puodą, statomą ant dujinės rolleyes.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristele: 29 spalio 2009 - 15:01
O, garu puodas gera mintis, kaip man anksciau i galva neatejo doh.gif turime elektrini garu puoda, tik nzn kiek minuciu kaitinti g.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Siandien prisipirkau saltalankiu uogyciu , bandysiu pasigaminti sulciu , kazin imanoma butu jas islaikyti iki ziemos rusy? O jei vietoj cukraus deti medu? g.gif
Atsakyti