jau sode noksta melynosios vynuogės, ką su jomis darote, gal kas mokate pagaminti sultis ar vyną, pasidalinkit receptais
As tai jas nurenku nuo koteliu ir darau sultis su tokiu sovietiniu aliumininiu puodu, kai sultys yra gaminamos garu pagalba. Mes ta puoda vadiname "sokovarka" - pirmas puodas vandens, kuris po to garuoja, kitas kiauras puodas uogoms (su cukrumi - mano sodo vynuoges labai rugscios), tada dar vienas puodas, kur suteka sultys ir slangele, pro kur jos isbega i stiklainius. Sultys gaunasi beveik kaip "Cido" - ir saldumas, ir skonis, ir kvapas.... Ir jau nereikia kaitinti - pilu tiesiai i svarius stiklainius.
Viena karta bandziau su sulciaspaude, bet isejo kose... Kauliukai per dideli ir per kieti O dar tada reikia kaitinti - vienas vargas....
Viena karta bandziau su sulciaspaude, bet isejo kose... Kauliukai per dideli ir per kieti O dar tada reikia kaitinti - vienas vargas....
o ar į sultis nereikia pilti vandens, kiek reik cukraus
Aš irgi darau sultis iš mėlinujų vynuogių kaip rašė Vidutė. Gaunasi labai skanios, o spalva kokia graži, o skanumas neapsakomas. Nereikia vandens papildomai pilt, tas puodas viską padaro kaip reikia. O cukraus pagal skonį dedama, nes šios sultys gerai stovi ir be cukraus. Aš tai tas sultys pilu į visokius butelius nuo brendžio, nuo sulčių Kubus ir labai gerai stovi, patikrinta.
o gal žinot, kur yra tų puodų sulčių gaminimui pirkt, ir kiek daugmaž kainuoja
būtų super įsigyt, nes šiemet, tai vynuogių metai
kol kas tik kompotams vynuoges panaudojau- ir spalva, ir skonis...
būtų super įsigyt, nes šiemet, tai vynuogių metai
kol kas tik kompotams vynuoges panaudojau- ir spalva, ir skonis...
Tą puodą tai aš turiu dar iš anų laikų,parsivežėm iš Rusijos.Geras dalykas.dar labai skanus vynas iš mėlynųjų vynuogių.O aš vakar užsipyliau uogų su cukrumi,paskui skiedžiu spiritu,ar degtine,gaunasi liuks užpiltinė.
QUOTE(eimi @ 2006 10 01, 13:05)
o gal žinot, kur yra tų puodų sulčių gaminimui pirkt, ir kiek daugmaž kainuoja
būtų super įsigyt, nes šiemet, tai vynuogių metai
kol kas tik kompotams vynuoges panaudojau- ir spalva, ir skonis...
būtų super įsigyt, nes šiemet, tai vynuogių metai
kol kas tik kompotams vynuoges panaudojau- ir spalva, ir skonis...
Vasarą mačiau tokių puodų senukuose, kaina maždaug apie 60lt, jeigu gerai prisimenu, o gal ir klistu.
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 21, 12:55)
jau sode noksta melynosios vynuogės, ką su jomis darote, gal kas mokate pagaminti sultis ar vyną, pasidalinkit receptais
Mes tai darom kompota,labai skanus!
QUOTE(ingridukas @ 2006 10 05, 21:17)
Mes tai darom kompota,labai skanus!
parašyk kaip
As pries savaite padariau sulti, tikiuosi "stoves" ziema. Praeitais metai darem su vyru vyna, gan skanus isejo, kaip naminis.
QUOTE(jurginėlis @ 2006 10 06, 07:59)
parašyk kaip
nors ne manęs klausė, bet parašysiu...
į paruoštus stiklainius sudedu švariai nuplautas vynuoges, užpilu verdančiu vandens- cukraus sirupėliu ir sandariai uždarau stiklainius
laaabai paprasta, laikosi puikiai, o ir -skanu
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 21, 13:55)
jau sode noksta melynosios vynuogės, ką su jomis darote, gal kas mokate pagaminti sultis ar vyną, pasidalinkit receptais
gaminu labai skanu marmelada-uogas nuo koteliu nuimu,uzpilu nedaug vandens ir pakaitinu. poto atsalusias pertrinu per kostuva lieka odeles ir kauliukai .i gauta tyre dedu cukraus 1/2 gauto kiekio . verdu pagal turima laika- jei ilgiau -marmeladas, jei trumpiau drebuciai