Įkraunama...
Įkraunama...

Pietų miegas darželyje.

QUOTE(Popsi @ 2014 02 17, 16:04)
Mano vaikai zino, kad pietu miegas - privalomas. Nenori miegot - gali tyliai gulet. Paprastai nesipreisina. Manau kad ir tyluspagulejimas i nauda, vistiek nurimsta, kompiuteris persikrauna, o po to sviezesni buna ir nuotaika geresne. Taip ipratinti namie, tai ir darzely aukletojoms jokiu rupesciu siuo klausimu.

Sutinku su jusu nuomone smile.gif As irgi ipratinus vaikus nemiega, tai paguli tyliai smile.gif
Atsakyti
Nezinau. Pati pabandziau atsigult ir nieko neveikdama, isgulet dvi valandas. Iskenciau pusvalandi. Pradzioj eme juokas, po to ir piktumas. O vaikui?
Jeigu reikia tos "kompiuterio" perkrovos, sutinku. Nurimsta, gal pamiega. O jei ne? Tik dar labiau suerzina, sukelia nora priesintis bet kam. Tegu tai ir nesusije su miegu.
Tas pats ir namie. Visaip bandyta, ir paskaityt, ir salia pagulet, ir uztamsint langus, ir neuztamsint. Niekaip. Ka dar isbandyt?
Atsakyti
girdejau Vilniuje yra darzeliu, kuriuose leidzia nemiegoti pietu miego, bet turbut tokiu tik vienetai, ir jie privatus;
maniskis pietu darzelyjedazniausiai miega, buna kad ir nesimiega, tuomet ramiai paguli; ish esmes miego "discipilna" tuetu ateiti ish seimos, nes jei ten ipranta nemiegoti, tuometir darzelyje sunku aukletojoms susitvarkyti;
turbut daugeliui mamu noretusi tos demokratijos darzeliuose, kad leistu vaikui nemiegoti jei jam nesimiega (t.y. leisti zaisti), bet turbut ne visa demokratija yra teigiama (nepamiegoje pietu miego vaikai dazniausiai greiciau tampa irzlus/pavarge ir pns.);
Atsakyti