Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti bulvių traškučius?

Turbut ne vienas megstame bulvių traškučius . Ir is viso keptos bulves yra labai skanu. Gal kas turite kokių receptėlių? ax.gif
As kazkada bandziau labai seniai, bet primirsau.
Kazkaip nuskustas bulves sutarkavau griezineliais ir isviriau aliejuje. Bet gavosi kazkas panasaus i fri bulves nes vidus (storai susitarkavo) buvo minkstas. Gal jas dar kaip nors padziovinti reikia? essen.gif
Atsakyti
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų, ir kepu fritiūrinėje ax.gif Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinuhe @ 2006 09 23, 15:02)
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų,  ir kepu fritiūrinėje ax.gif Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus smile.gif

taip ir reik daryt thumbup.gif galima įdėt kokio pipiriuko mirksiukas.gif o prieskonius galima naudoti spec bulvėms, laaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Mes vaikai būdami piaustydavom bulves su bulvių skustuku (anksčiau retas kas turėjo tuos spec.obliukus), nuplaudavom "duršliake", išversdavom ant virtuvinio rakšluosčio, nuspausdavom, ir dėdavom porcijomis puodan, kur paprastai būdavo verdamos spurgos. Aplamai teko girdėti, kad pramoniniu būdu gaminamiems traškučiams vartojama speciali tam išvesta bulvių rūšis (kaip taip kitko ir fabrikinėms pommes frites), todėl lygiai tokie patys jie niekada nesigaus
Atsakyti
O as tai supjaustau labai plonai,ir pamerkiu i vandeni,po to nupilu ir vel uzpilu,taip kartoju kokius 3 kartus,kad kuo maziau krakmolo butu,tada traskesni buna.Tada nusausinu ir i alieju,iskepu ir apibarstau visokiais prieskoniais
Atsakyti
Aš irgi, kaip Amalia, vaikystėj su bulvių skustuku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 09 24, 12:14)
Aplamai teko girdėti, kad pramoniniu būdu gaminamiems traškučiams vartojama speciali tam išvesta bulvių rūšis



Jo, aš irgi šitą girdėjau. Tose bulvėse kažkaip krakmolo labai mažai, o gal net visai nėra. Pažystamas pasakojo, kaip svečiuose štatuose jam tokių bulvių davė, kaip jie po to jas išvirė ir koks Š jiems ten gavosi... lotuliukas.gif Sakė, išmetė viską. Tūndra, gerą daiktą sugadino dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted: 17 spalio 2006 - 19:52
mes taip pat gamindavom bulviu traskucius: su skustuku supjaustai bulves, keleta kartu perplauni bulviu griezinelius vandeniu ir gerai nusausini ranksluosciu- kad liktu kuo maziau krakmolo ir kuo sausesnes bulves, tada kepi ikaitintame aliejuje.
Atsakyti
QUOTE(Sinuhe @ 2006 09 23, 16:02)
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų,  ir kepu fritiūrinėje ax.gif Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus smile.gif


as ir taip darau thumbup.gif skanu su druskyteir krapais arba tik su vegeta smile.gif
Atsakyti
Nusiskuti bulviu,plonai supjaustai griezineliais,nusausini ir kepi aliejuje smile.gif
Atsakyti
o as bulves susipjaustau stai taip:
user posted image

i ikaitinta alieju, kai iskepa isimu, ant serveteles, kad riebalai susigertu, uzbarstau druskos ir gaunasi traskus bulviniai cipsai biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 21 spalio 2008 - 19:32
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 21, 20:32)
o as bulves susipjaustau stai taip:
user posted image

i  ikaitinta alieju, kai iskepa isimu, ant serveteles, kad riebalai susigertu, uzbarstau druskos ir gaunasi traskus bulviniai cipsai biggrin.gif

user posted image

O su kuo taip graziai sutarkuoji bulves ax.gif
Atsakyti