Turbut ne vienas megstame bulvių traškučius . Ir is viso keptos bulves yra labai skanu. Gal kas turite kokių receptėlių?
As kazkada bandziau labai seniai, bet primirsau.
Kazkaip nuskustas bulves sutarkavau griezineliais ir isviriau aliejuje. Bet gavosi kazkas panasaus i fri bulves nes vidus (storai susitarkavo) buvo minkstas. Gal jas dar kaip nors padziovinti reikia?
QUOTE(Sinuhe @ 2006 09 23, 15:02)
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų, ir kepu fritiūrinėje Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus
taip ir reik daryt galima įdėt kokio pipiriuko o prieskonius galima naudoti spec bulvėms, laaabai skanu
Mes vaikai būdami piaustydavom bulves su bulvių skustuku (anksčiau retas kas turėjo tuos spec.obliukus), nuplaudavom "duršliake", išversdavom ant virtuvinio rakšluosčio, nuspausdavom, ir dėdavom porcijomis puodan, kur paprastai būdavo verdamos spurgos. Aplamai teko girdėti, kad pramoniniu būdu gaminamiems traškučiams vartojama speciali tam išvesta bulvių rūšis (kaip taip kitko ir fabrikinėms pommes frites), todėl lygiai tokie patys jie niekada nesigaus
QUOTE(Amalia @ 2006 09 24, 12:14)
Aplamai teko girdėti, kad pramoniniu būdu gaminamiems traškučiams vartojama speciali tam išvesta bulvių rūšis
Jo, aš irgi šitą girdėjau. Tose bulvėse kažkaip krakmolo labai mažai, o gal net visai nėra. Pažystamas pasakojo, kaip svečiuose štatuose jam tokių bulvių davė, kaip jie po to jas išvirė ir koks Š jiems ten gavosi... Sakė, išmetė viską. Tūndra, gerą daiktą sugadino
mes taip pat gamindavom bulviu traskucius: su skustuku supjaustai bulves, keleta kartu perplauni bulviu griezinelius vandeniu ir gerai nusausini ranksluosciu- kad liktu kuo maziau krakmolo ir kuo sausesnes bulves, tada kepi ikaitintame aliejuje.
QUOTE(Sinuhe @ 2006 09 23, 16:02)
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų, ir kepu fritiūrinėje Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus
as ir taip darau skanu su druskyteir krapais arba tik su vegeta
Nusiskuti bulviu,plonai supjaustai griezineliais,nusausini ir kepi aliejuje
o as bulves susipjaustau stai taip:
i ikaitinta alieju, kai iskepa isimu, ant serveteles, kad riebalai susigertu, uzbarstau druskos ir gaunasi traskus bulviniai cipsai
i ikaitinta alieju, kai iskepa isimu, ant serveteles, kad riebalai susigertu, uzbarstau druskos ir gaunasi traskus bulviniai cipsai
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 21, 20:32)
o as bulves susipjaustau stai taip:
i ikaitinta alieju, kai iskepa isimu, ant serveteles, kad riebalai susigertu, uzbarstau druskos ir gaunasi traskus bulviniai cipsai
i ikaitinta alieju, kai iskepa isimu, ant serveteles, kad riebalai susigertu, uzbarstau druskos ir gaunasi traskus bulviniai cipsai
O su kuo taip graziai sutarkuoji bulves