Turbut ne vienas megstame bulvių traškučius . Ir is viso keptos bulves yra labai skanu. Gal kas turite kokių receptėlių? As kazkada bandziau labai seniai, bet primirsau. Kazkaip nuskustas bulves sutarkavau griezineliais ir isviriau aliejuje. Bet gavosi kazkas panasaus i fri bulves nes vidus (storai susitarkavo) buvo minkstas. Gal jas dar kaip nors padziovinti reikia?
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų, ir kepu fritiūrinėje Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų, ir kepu fritiūrinėje Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus
Mes vaikai būdami piaustydavom bulves su bulvių skustuku (anksčiau retas kas turėjo tuos spec.obliukus), nuplaudavom "duršliake", išversdavom ant virtuvinio rakšluosčio, nuspausdavom, ir dėdavom porcijomis puodan, kur paprastai būdavo verdamos spurgos. Aplamai teko girdėti, kad pramoniniu būdu gaminamiems traškučiams vartojama speciali tam išvesta bulvių rūšis (kaip taip kitko ir fabrikinėms pommes frites), todėl lygiai tokie patys jie niekada nesigaus
O as tai supjaustau labai plonai,ir pamerkiu i vandeni,po to nupilu ir vel uzpilu,taip kartoju kokius 3 kartus,kad kuo maziau krakmolo butu,tada traskesni buna.Tada nusausinu ir i alieju,iskepu ir apibarstau visokiais prieskoniais
Jo, aš irgi šitą girdėjau. Tose bulvėse kažkaip krakmolo labai mažai, o gal net visai nėra. Pažystamas pasakojo, kaip svečiuose štatuose jam tokių bulvių davė, kaip jie po to jas išvirė ir koks Š jiems ten gavosi... Sakė, išmetė viską. Tūndra, gerą daiktą sugadino
mes taip pat gamindavom bulviu traskucius: su skustuku supjaustai bulves, keleta kartu perplauni bulviu griezinelius vandeniu ir gerai nusausini ranksluosciu- kad liktu kuo maziau krakmolo ir kuo sausesnes bulves, tada kepi ikaitintame aliejuje.
Mes darom taip: bulves su tokia kaip pjaustykle supjaustau plonais griežinėliais, gerai nuplaunu - kad nebūtų krakmolingos ir neliptų, ir kepu fritiūrinėje Paskui apibarstai mėgstamais prieskoniais ir skanaus