Perverčiau visas temas, bet panašaus nieko neradau, tai nusprendžiau atidaryti naują temą.
Mums su vyru labai patinka japonų ir kinų virtuvės.
Sushi moku gaminti ir labai dažnai namie gaminu.
Nesenai nusipirkom ryžių popieriaus lakštelių skirtų blyneliams. Deja nėda instrukcijos kaip gaminti. Gal kas žinote kaip jį suminkštinti ?
galiu paskyti tik tiek, kad kinieciu virtuve , viena is geriausiu, bet lietuviu virtuve man neprilygstama.
QUOTE(palme @ 2006 09 23, 16:37)
Nesenai nusipirkom ryžių popieriaus lakštelių skirtų blyneliams. Deja nėda instrukcijos kaip gaminti. Gal kas žinote kaip jį suminkštinti ?
Pamasčiau pamasčiau ir sugalvojau... kelioms minutėms pamerkti į šiltą vandenį, tada suminkštėja ir galima dėti įdarą ir kepti... Gaminau-pavyko Ir skonis ypač tinka prie
QUOTE(palme @ 2006 09 23, 19:37)
Nesenai nusipirkom ryžių popieriaus lakštelių skirtų blyneliams. Deja nėda instrukcijos kaip gaminti. Gal kas žinote kaip jį suminkštinti ?
O gal zinai kaip juos namuose pagaminti? As turiu ryziu miltu, bet neturiu supratimo, ka ir kaip su jais daryti
Ai, o ka dejai i blyneliu vidu?
QUOTE(palme @ 2006 10 08, 10:24)
Pamasčiau pamasčiau ir sugalvojau... kelioms minutėms pamerkti į šiltą vandenį, tada suminkštėja ir galima dėti įdarą ir kepti... Gaminau-pavyko Ir skonis ypač tinka prie
tai gal receptėlį galima būtų? ir gal šiaip kokių receptėlių iš japoniškos virtuvės žinai (išskyrus sushi)?
Aš neseniai bandžiau vieną japonišką patiekalą pagamint. Kadangi labai patiko, pasidalinsiu receptu
Viščiuko filę reikia smulkiai supjaustyti ir kepti sojų padaže, sumaišytame su vandeniu ir cukrumi. Kai filė pabals, įpiltį plaktą kaiušinį ir pastoviai maišant leisti jam susitraukti. Valgyti su ryžiais
Viščiuko filę reikia smulkiai supjaustyti ir kepti sojų padaže, sumaišytame su vandeniu ir cukrumi. Kai filė pabals, įpiltį plaktą kaiušinį ir pastoviai maišant leisti jam susitraukti. Valgyti su ryžiais
o gal zinote daugiau receptuku ?
Nusprendžiau ir aš įmesti vieną japonišką patiekalą, kurį parodė draugas, ilgą laiką buvęs Japonijoje.
Vadinasi Okonomiyaki:
Reikia:
- Stambiai pjaustyto kopusto.
- stambiai pjaustytos paprikos
- svogūno - smulkiai pjaustyti
- olandiško sūro - plokštelėm pjaustyto
- tešla - miltai ir vanduo, turi būti skysta kaip blynams.
- Teriyaki padažo. Radom pirkti Maximoj. Žiūr. nuotrauką
Procesas:
Supjaustytą svogūną suberti į kopūstą.
Keptuvėje pakepti porą saujų kopūsto, reikia įpilti šiek tiek vandens. Kai apkeps įmesti kelis griežinėlius paprikos, ir kelis gabaliukus sūrio. Padaryti viduryje keptuvės nedidelį blyną, maždaug 15 cm skersmens. Sustumti kopūstą ant sūrio, ir kad liktų keptuvėje iš kraštų vietos. Kai sūris apsilydys užpilti tešlos, kad užtektų sulipdyti visiems kopūstams. Dar šiek tiek pakepti ir šleptelti į lėkštę. Užsipilti Teriyaki padažo ir SKANAUS!!
Vadinasi Okonomiyaki:
Reikia:
- Stambiai pjaustyto kopusto.
- stambiai pjaustytos paprikos
- svogūno - smulkiai pjaustyti
- olandiško sūro - plokštelėm pjaustyto
- tešla - miltai ir vanduo, turi būti skysta kaip blynams.
- Teriyaki padažo. Radom pirkti Maximoj. Žiūr. nuotrauką
Procesas:
Supjaustytą svogūną suberti į kopūstą.
Keptuvėje pakepti porą saujų kopūsto, reikia įpilti šiek tiek vandens. Kai apkeps įmesti kelis griežinėlius paprikos, ir kelis gabaliukus sūrio. Padaryti viduryje keptuvės nedidelį blyną, maždaug 15 cm skersmens. Sustumti kopūstą ant sūrio, ir kad liktų keptuvėje iš kraštų vietos. Kai sūris apsilydys užpilti tešlos, kad užtektų sulipdyti visiems kopūstams. Dar šiek tiek pakepti ir šleptelti į lėkštę. Užsipilti Teriyaki padažo ir SKANAUS!!
Dar vienas iš Japonijoje patikusių valgių yra TEMPURA
Tempura - tai yra tešloje keptos įvairios daržovės, ypatingai skanu - baklažai, taip pat įvairos jūros gėrybės.
Tešlos receptas:
- 1 kiaušinis
- 1 stiklinė šalto vandens
- 1 stiklinė miltų.
Japonijoje parduodami specialūs Tempura miltai, bet tinka ir mūsiški.
Tešloje apvartyti daržoves ar dar kažką ir kepti įkaitintame aliejuje.
SKANAUS!
Tempura - tai yra tešloje keptos įvairios daržovės, ypatingai skanu - baklažai, taip pat įvairos jūros gėrybės.
Tešlos receptas:
- 1 kiaušinis
- 1 stiklinė šalto vandens
- 1 stiklinė miltų.
Japonijoje parduodami specialūs Tempura miltai, bet tinka ir mūsiški.
Tešloje apvartyti daržoves ar dar kažką ir kepti įkaitintame aliejuje.
SKANAUS!
Esu buvusi Japonijoje ir ten pastebėjau, kad jų valgio gaminimo tradicijos labai gilios ir turi daug ritualų. Dabar jau ir maksimoje galima nusipirkti sakykim suši pagaminimui visų reikalingų produktų. Gaila, tik kad aš žuvies produktų nemėgstu, nes kitaip tikrai gaminčiau japoniškus patiekalus, yra knyga ir internete nemažai receptukų. Gero gaminimo ir skanaus ragavimo:)
QUOTE(mereveja @ 2007 01 02, 13:13)
Esu buvusi Japonijoje ir ten pastebėjau, kad jų valgio gaminimo tradicijos labai gilios ir turi daug ritualų. Dabar jau ir maksimoje galima nusipirkti sakykim suši pagaminimui visų reikalingų produktų. Gaila, tik kad aš žuvies produktų nemėgstu, nes kitaip tikrai gaminčiau japoniškus patiekalus, yra knyga ir internete nemažai receptukų. Gero gaminimo ir skanaus ragavimo:)
Gal turi kokias spec. nuorodas, kurios tau patinka? Bet šiaip juk ne tik žuvį jie valgo