Įkraunama...
Įkraunama...

Lakštinė tešla, štrudeliai

Pasakykit man neismanelei o kuo cia ypatingas tas pyragas? Ir is viso pirma karta girdziu toki zodi - studelis unsure.gif
Atsakyti
Štrudelis - tradicinis austriškas obuolių arba varškės, dar būna mesos, daržovių pyragas.
Atsakyti
o gal kas zinot kriausiu srudeli? :unsure:
Atsakyti
Kepsiu siandien obuolių šrudelį, bet užmiršau nusipirkt karamelinio cukraus įdarui huh.gif ar tiks paprastas arba vanilininis? g.gif
Atsakyti
tiks, a ko ne.. tas karamelinis tai tik navarotas. nu bile kad nerugstu butu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (jazminutė @ 2004 04 16, 11:09)
Kepsiu siandien obuolių šrudelį, bet užmiršau nusipirkt karamelinio cukraus įdarui huh.gif ar tiks paprastas arba vanilininis? g.gif

nu ir kaip???? Ar skanus gavosi????
Atsakyti
O gal kas zino kaip padaryti Kaiserschmarn?? (austriskas dessertas) Buciau dekinga uz recepta..
Atsakyti
QUOTE (reniote @ 2004 04 19, 19:40)
O gal kas zino kaip padaryti Kaiserschmarn?? (austriskas dessertas) Buciau dekinga uz recepta..

http://www.chefkoch....rschmarren.html

Nebandziau, bet pasiziurek, gal tiks.... wink.gif
Atsakyti
ka tik padejau kept toki strudeli:
TESLA:
250g miltu
1 kiausinis
acto
150g drungno vandens
30g aliejaus
100g tarkuotu dziuveseliu
60g sviesto
IDARAS
1.5kg obuoliu
80g razinu, ismirkytu rome
80g smulkintu migdolu
150g cukraus5g cinamono

I dubeni sudeti miltus, kiausini, acto kelis lasus, alieju,vandens ir viska gerai isminkius padeti i salimin. po pasildyta salotine.Tada ant pakankamai didelio audeklo gabalo, pabarstyto miltais, kocioti tesla, o po to isorine delno puse nestipriais judesias tempti i salis, kol bus popieriaus plonumo.
Aptepti ji lydytu sviestu, apibarstyti dziuvesiais, kepintais svieste.Ant dvieju trecdaliu teslosuzdeti idara, tesla suvynioti, stipriai susukti i audekla.Pavirsiu aptepti sviestu ir kepti 45min vidutinio karstumo orkaitej.
Idaras--obuolius nulupti, isimti seklas, supjaustyti labai plonais griezineliais, sudet razinas, migdolus, cukraus,, cinamono.


Mano ispudziai---kadangi tokio "kavarnumo" pyraga kepiau pirma karta, tai kilo keli neiskumai--gal Bea is manes dabar juoksis--bet kai as istempiau iki to plonimo, vyniojant tesla, ji jau nuo audeklo nenusilupo, nors ir is recepto nesupratau--nuimt ji ar ne.Zadejau nuimt, bet kai nepavyko--sukisau i orkaite kartu su juo..Laukiu rezultatu(ir Beos pataimas kitam kartui padetu)--nors tikrai daug visko namie kepu, bet va kuo cia siandie baigsis nezinia...
Turiu vilties, kad ta medziaga neuzsidegs g.gif







Atsakyti
Tai nelabai supratau kaip ta pavirsiu aptepti, jei viskas i audekla suvyniota. netepsi gi ant jo blink.gif
Atsakyti
nu ka gi merginos---AUDINIU KEPT NEREIKIA doh.gif doh.gif doh.gif
Kadangi nuo aistros strudeliui kartais pasimaiso protas, tai padarius kaip as, veksmas pletojamas toliau taip------isverciama is medziagos, kas issivercia smile.gif , nurapstom nuo jos, kas nusikrapsto, pritrupinam i mase namie rastus sausainiu likucius, suspaudziam(tipo kaip tingini), atvesinam---ir VISTIEK pasigardziuodami valgom laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Kazi ar pasakot vyrui situos savo nuotykius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaja: 01 spalio 2004 - 17:39
na tas audeklas tam, kad vyniojant nesuplyštų. žodžiu jį pakeliant, turi susivynioti. o šiaip, miltų ant jo reikėjo pabarstyt, miltųųųųųų! o kept su juo, tai jau čia hm.. nu nežinau net kaip pavadint tokia mintį, ale smagiai paskaičiau wink.gif thumbup.gif įdėkit prie kulinarinių nuotykių, kažkur buvo tema.
Atsakyti