
Pasakykit man neismanelei o kuo cia ypatingas tas pyragas? Ir is viso pirma karta girdziu toki zodi - studelis

Štrudelis - tradicinis austriškas obuolių arba varškės, dar būna mesos, daržovių pyragas.
o gal kas zinot kriausiu srudeli? :unsure:
Kepsiu siandien obuolių šrudelį, bet užmiršau nusipirkt karamelinio cukraus įdarui
ar tiks paprastas arba vanilininis?


tiks, a ko ne.. tas karamelinis tai tik navarotas. nu bile kad nerugstu butu

QUOTE (jazminutė @ 2004 04 16, 11:09) |
Kepsiu siandien obuolių šrudelį, bet užmiršau nusipirkt karamelinio cukraus įdarui ![]() ![]() |
nu ir kaip???? Ar skanus gavosi????
QUOTE (reniote @ 2004 04 19, 19:40) |
O gal kas zino kaip padaryti Kaiserschmarn?? (austriskas dessertas) Buciau dekinga uz recepta.. |
ka tik padejau kept toki strudeli:
TESLA:
250g miltu
1 kiausinis
acto
150g drungno vandens
30g aliejaus
100g tarkuotu dziuveseliu
60g sviesto
IDARAS
1.5kg obuoliu
80g razinu, ismirkytu rome
80g smulkintu migdolu
150g cukraus5g cinamono
I dubeni sudeti miltus, kiausini, acto kelis lasus, alieju,vandens ir viska gerai isminkius padeti i salimin. po pasildyta salotine.Tada ant pakankamai didelio audeklo gabalo, pabarstyto miltais, kocioti tesla, o po to isorine delno puse nestipriais judesias tempti i salis, kol bus popieriaus plonumo.
Aptepti ji lydytu sviestu, apibarstyti dziuvesiais, kepintais svieste.Ant dvieju trecdaliu teslosuzdeti idara, tesla suvynioti, stipriai susukti i audekla.Pavirsiu aptepti sviestu ir kepti 45min vidutinio karstumo orkaitej.
Idaras--obuolius nulupti, isimti seklas, supjaustyti labai plonais griezineliais, sudet razinas, migdolus, cukraus,, cinamono.
Mano ispudziai---kadangi tokio "kavarnumo" pyraga kepiau pirma karta, tai kilo keli neiskumai--gal Bea is manes dabar juoksis--bet kai as istempiau iki to plonimo, vyniojant tesla, ji jau nuo audeklo nenusilupo, nors ir is recepto nesupratau--nuimt ji ar ne.Zadejau nuimt, bet kai nepavyko--sukisau i orkaite kartu su juo..Laukiu rezultatu(ir Beos pataimas kitam kartui padetu)--nors tikrai daug visko namie kepu, bet va kuo cia siandie baigsis nezinia...
Turiu vilties, kad ta medziaga neuzsidegs
TESLA:
250g miltu
1 kiausinis
acto
150g drungno vandens
30g aliejaus
100g tarkuotu dziuveseliu
60g sviesto
IDARAS
1.5kg obuoliu
80g razinu, ismirkytu rome
80g smulkintu migdolu
150g cukraus5g cinamono
I dubeni sudeti miltus, kiausini, acto kelis lasus, alieju,vandens ir viska gerai isminkius padeti i salimin. po pasildyta salotine.Tada ant pakankamai didelio audeklo gabalo, pabarstyto miltais, kocioti tesla, o po to isorine delno puse nestipriais judesias tempti i salis, kol bus popieriaus plonumo.
Aptepti ji lydytu sviestu, apibarstyti dziuvesiais, kepintais svieste.Ant dvieju trecdaliu teslosuzdeti idara, tesla suvynioti, stipriai susukti i audekla.Pavirsiu aptepti sviestu ir kepti 45min vidutinio karstumo orkaitej.
Idaras--obuolius nulupti, isimti seklas, supjaustyti labai plonais griezineliais, sudet razinas, migdolus, cukraus,, cinamono.
Mano ispudziai---kadangi tokio "kavarnumo" pyraga kepiau pirma karta, tai kilo keli neiskumai--gal Bea is manes dabar juoksis--bet kai as istempiau iki to plonimo, vyniojant tesla, ji jau nuo audeklo nenusilupo, nors ir is recepto nesupratau--nuimt ji ar ne.Zadejau nuimt, bet kai nepavyko--sukisau i orkaite kartu su juo..Laukiu rezultatu(ir Beos pataimas kitam kartui padetu)--nors tikrai daug visko namie kepu, bet va kuo cia siandie baigsis nezinia...
Turiu vilties, kad ta medziaga neuzsidegs

nu ka gi merginos---AUDINIU KEPT NEREIKIA
Kadangi nuo aistros strudeliui kartais pasimaiso protas, tai padarius kaip as, veksmas pletojamas toliau taip------isverciama is medziagos, kas issivercia
, nurapstom nuo jos, kas nusikrapsto, pritrupinam i mase namie rastus sausainiu likucius, suspaudziam(tipo kaip tingini), atvesinam---ir VISTIEK pasigardziuodami valgom
Kazi ar pasakot vyrui situos savo nuotykius



Kadangi nuo aistros strudeliui kartais pasimaiso protas, tai padarius kaip as, veksmas pletojamas toliau taip------isverciama is medziagos, kas issivercia










Kazi ar pasakot vyrui situos savo nuotykius

na tas audeklas tam, kad vyniojant nesuplyštų. žodžiu jį pakeliant, turi susivynioti. o šiaip, miltų ant jo reikėjo pabarstyt, miltųųųųųų! o kept su juo, tai jau čia hm.. nu nežinau net kaip pavadint tokia mintį, ale smagiai paskaičiau
įdėkit prie kulinarinių nuotykių, kažkur buvo tema.

