Išbandžiau lakštinę tešlą ir ji man labai patiko
Lakštinės tešlos vyniotinis su obuoliaisTešla:
150 g sviesto (tirpinti)
250 g miltų
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
100 ml 40oC vandens
Įdaras:
750 g obuolių (5-6 obuoliai)
1 citrinos sultys
sauja razinų
2 šaukštai romo (pakuotė romo esencijos)
sauja kapotų riešutų (nebūtinai)
50 g sviesto
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių
100 g cukraus
cukraus pudra pabarstymui
1. Tešlos paruošimas: į dubenį suberti sijotus miltus, druską, įmušti kiaušinį, supilti vandenį, įpilti tris šaukštus tirpinto sviesto ir viską gerai ištrinti mediniu šaukštu, paskui rankomis. Tešlą perkelti ant miltais pabarstytos lentos ir minkyti dar mažiausiai 10 min (galima tešlą ne tik minkyti, bet ir stipriai mėtyti ant lentos, kol nustoja lipti prie rankų ir lentos, tampa elastinga ir išakija). Į gniužulą suspaustą tešlą įdėti i polietileninį maišelį ir uždengti dubeniu su šiltu (ne karštu) vandeniu ir palikti brinkti.
2. Įdaro paruošimas: razinas apšlakstyti romu ir palikti brinkti. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinti džiūvėsėlius. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Suberti į obuolius razinas, cukrų, riešutus, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
3. Stalą užtiesti lininiu ar medvilniniu audeklu ir pabarstyti miltais. Dėti tešlą ir kuo ploniau iškočioti. Lakštą patepti likusių tirpintu sviestu (dar truputį palikti vyniotinio patepimui) ir dar patampyti rankomis.
4. Dėti įdarą ant tešlos ir verčiant audeklą suvynioti vyniotinį ir perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Vyniotinio viršų patepti sviestu ir kepti 200C orkaitėje 40-60 min. Dar šiltą apibarstyti cukrumi.
5. Skanesnis antrą dieną po kepimo.
6. Lakštinės tešlos įdaras gali būti ir kitoks: varškė, aguonos, grybai, mėsa, sūris ir pan.
7. Iš lakštinės tešlos kepami austriški vyniotiniai (štrudeliai), šimtalapiai, ji tinka kepti žagarėlius.
8. Kuo ilgiau ir intensyviau minkysite tešlą, tuo ji bus tampresnė.
9. Elektriniai prietaisai šiai tešlai ruošti netinka.
P.S. Man sviesto tešlai buvo šiek tiek per daug. Kočiojimui naudojau tupperware paklotą ir su juo buvo labai paprasta suvyniot vyniotinį. Citrinos ir riešutų neturėjau, bet tai nieko nepagadino 
Žodžiu, minkykit, mėtykit, gaminkit, puikus dalykas, nors ir užima laiko.