Neviskas nuo dezes priklauso, pagrinde zyzia ventiliatoriai ir kieti diskai. Zinoma jeigu deze gerai izoliuoja gara tai irgi padeda. Bet pagrinde reik ziureti kad butu tylus ventiliatoriai. Teko pasidziaugti Noise Killer tipo deze tai skirtumas tikrai didelis. Ji ventiliarotiu apsukas reguliuodavo priklausomai nuo temperaturos.
QUOTE(INKOGNITO @ 2004 09 23, 14:35)
Kai rinkomes kompiuteri, labai norejau tos dezes, kuri labiau izoliuoja garsa, bet pirkom paprasta. Atsibodo man tas "zyzimas", todel noriu paklausti gal kas turit ta geresne deze ir ar tikrai jauciasi labai zymus skirtumas tylos atzvilgiu 

Jeigu del ventiliatoriu tai geriausiai ausina ir tyliausiai veikia dezes turincios skytine ausinimo sistema, zinoma gera izoliacija irgi nemaiso. Nuvaziuok i koki technikos salona tau chebrike uz penkesdesimt litu ides izoliacija ir tikrai pajausi skirtuma

kaip jau ir minejo galima isideti izoliacija, bet aplamai priklauso nuo oricesoriaus ventiliatoriaus, kazkiek aisku dar ir nuo maitinimo bloko ir nuo vaizdo plokstes
man jau teko matyti viena is naujosios kartos kompu tai kompo tikraja to zodzio prasme nesigirdi, tik jei apkrauni tada jau kazkiek pradeda ausinti...
man jau teko matyti viena is naujosios kartos kompu tai kompo tikraja to zodzio prasme nesigirdi, tik jei apkrauni tada jau kazkiek pradeda ausinti...
QUOTE(INKOGNITO @ 2004 09 23, 14:35)
Kai rinkomes kompiuteri, labai norejau tos dezes, kuri labiau izoliuoja garsa, bet pirkom paprasta. Atsibodo man tas "zyzimas", todel noriu paklausti gal kas turit ta geresne deze ir ar tikrai jauciasi labai zymus skirtumas tylos atzvilgiu 

Labas,
deziu izoliuojanciu garsa ish esmes nebuna, nes viduj susidarytu per didele temperatura, ten vedinimas turi but. Brangesnes dezhiu privalumai: dazhniausiai buna storos sieneles, kurios nevibruoja, patogu sudet detales, ir geras maitinimo blokas, ta prasme galingas ir tylus. Aishku paciuose brangiausiuose maitinimo bloko nebuna

Tai vat norint nutildyt PC reikia pirmiausia tylaus maitinimo bloko, kitas triukshmo shaltinis, procesoriaus aushintuvas, irgi reiktu pirkti brangesni, kad ir Zalman ju kainos ~100 - 150 lt. Kieti diskai triukshmauja, kai i ji irashineja.
Dar gali triukshmaut video kortos aushintuvas, bet cia jau retais atvejais. Jei tirukshmauja irgi galima pakeist aushintuva.
Dar vienas triukshmo shaltinis motinines plokshtes aushintuvas, perkant kompiuteri galima paieshkot motinines plokshtes be aushintuvo.
O ish deziu siulyciau paziuret Aopen (neblogas kainos/kokybes satykis) tikrai su tyliais maitinimo blokais (pats naudoju galiu patvirtint) dar Antec, bet shitie brangus. Ish pigesniu neblogi atsiliepimai apie Intertech. Jokiu budu NEPIRKIT Codegen dezhiu...
daug kas sako kad gali buti nuo dulkiu ar cyserio
o tada ka daryt..?
o tada ka daryt..?
Arba ardai kompa pats, arba nesi, tiems, kas ismano apie ventiliatorius ir elektra. Mano irgi burzge, buvo puku nuo kilimo prisirinkes, nes megstu ant zemes pasivoliot su juo, isvale, sutvarke, nebeburzgia.
gal per daug kaista procas ir smarkiau sukas ventiliatorius. bent jau pas mane taip buvo. teko pirkt nauja tylu ventiliatoriu ir ish naujo prilipdyt proca, dirba tyliai nuo tada.
QUOTE(deiwydas @ 2006 01 03, 00:02)
Atsidarai kompą ir žiūri, arba procesoriaus ventiliatorius, arba vaizdo plokštės, maitinblokio ventiliatorius retokai pareina. Greičiausia kad bus vaizdo plokštės, nes gana daug jų paleista su nekokybiškais ventiliatoriukų guoliais, jei teks keisti tai jis nebrangus 10 -15lt
Gali būti matblokio, procesoriaus, motininės, vaizdo plokštės, sisteminis aušintuvai arba pvz. vibracija nuo CD(DVD) įrenginio ar HDD

pas mane tai taip buvo kai hardas sugedo,pasikeite garsas
siaip mano kompas tylus
bet kai pasileidziu koki zaidima tai ir pradeda burzget, kas tai ir kodel